Η Intel βλέπει να ανεβαίνουν τα κέρδη της από τα κέντρα δεδομένων και το IoT

Η Intel βλέπει να ανεβαίνουν τα κέρδη της από τα κέντρα δεδομένων και το IoT

Η Intel βλέπει να ανεβαίνουν τα κέρδη της από τα κέντρα δεδομένων και το IoT.

Η ισχυρή ανάπτυξη του τμήματος των κέντρων δεδομένων και του Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) της εταιρείας της, οδήγησε την Intel να γνωρίσει σπουδαία οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο τεχνολογικός γίγαντας δημοσίευσε τα τελευταία του οικονομικά στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2018, όπου ανέφερε καθαρό εισόδημα ύψους 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια ή 93 σεντ ανά μετοχή. Τα έσοδα του Non-GAA της Intel αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με την περσινή χρονιά σε 87 σεντ ανά μετοχή με έσοδα 16,1 δισ. Δολ.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας κατάφεραν να διαψεύσουν την πρόβλεψη της Wall Street που πίστευε ακράδαντα πώς Intel θα πάρει την κάτω βόλτα, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Η Intel αποδίδει μεγάλο μέρος της ανάπτυξης αυτού του τριμήνου στις επιχειρήσεις της που δραστηριοποιούνται στον τομέα των δεδομένων, οι οποίες αντιπροσώπευαν σχεδόν το ήμισυ των εσόδων του πρώτου τριμήνου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Brian Krzanich, έδωσε μια περαιτέρω εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου σε μια δήλωση , λέγοντας:

«Το τμήμα εξαρτημάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εταιρείας μας συνέχισε να λειτουργεί το ίδιο καλά, όπως τις παλιές καλές εποχές, επιπλέον το τμήμα των κέντρων δεδομένων αύξησε τα καθαρά κέρδη κατά 25%, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ήμισυ των εσόδων του πρώτου τριμήνου. Η ισχύς των επιχειρήσεων της Intel υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη που έχει στην στρατηγική που εφάρμοσα και στην αμείλικτη ζήτηση που υπάρχει από το καταναλωτικό κοινό για υψηλές υπολογιστικές επιδόσεις που τροφοδοτούν τα κέντρα δεδομένων μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας