Το Fortnite έφτασε τις 100 εκατ. λήψεις στην πλατφόρμα iOS σε 138 ημέρες

Το Fortnite έφτασε τις 100 εκατ. λήψεις στην πλατφόρμα iOS σε 138 ημέρες

Το Fortnite έφτασε τις 100 εκατ. λήψεις στην πλατφόρμα iOS σε 138 ημέρες.

Το Fortnite συνεχίζει ακάθεκτο την ένδοξη πορεία του στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών ξεπερνώντας τις 100 εκατομμύρια λήψεις στην πλατφόρμα iOS της Apple σε 138 ημέρες ή σε λιγότερο από πέντε μήνες, σύμφωνα με την Apptopia, η οποία είναι φορέας παροχής δεδομένων στα καταστήματα εφαρμογών, και μάλιστα άγγιξε τα 160 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα σε αγορές που κάνουν οι παίκτες εντός εφαρμογής για iOS.

Αναμφισβήτητα αυτά τα νούμερα θεωρούνται ιδιαίτερα εντυπωσιακά για το iOS, δεδομένου ότι οι παίκτες μπορούν επίσης να παίξουν το παιχνίδι στον υπολογιστή, το PlayStation 4, το Xbox One ή το Nintendo’s Switch.

Όμως το πιο σπουδαίο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως το Fortnite κατάφερε να φτάσει σε συνολικά έσοδα σε όλες τις πλατφόρμες το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο βίντεοπαιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά το Σεπτέμβριο του 2017.

Συγκριτικά, το Super Mario Run κατέγραψε 100 εκατομμύρια λήψεις σε 68 ημέρες, ή λιγότερο από το ήμισυ του χρόνου που επέτυχε το Fortnite. Αλλά η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το παιχνίδι προέβη σε μία άνευ προηγουμένου διαφήμιση και προώθηση του Super Mario. Το Pokémon Go επίσης είχε φτάσει τις 100 εκατομμύρια λήψεις στο iOS σε 71 ημέρες.

Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία, οι χρήστες του Fortnite παίζουν περίπου 21,6 λεπτά ανά συνεδρία, περισσότερο από ό, τι το Pokémon Go που είναι στα 14,8 λεπτά. Ενώ το Μάιο και τον Ιούνιο συνολικά όλοι οι παίκτες ξόδεψαν 2,7 δισεκατομμύρια ώρες παίζοντας Fortnite.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλός του συγκεκριμένου παιχνιδιού που είναι το PlayerUnknown’s Battlegrounds που σίγουρα έχει κι αυτό αξιοσημείωτα αποτελέσματα που προφανώς δεν περνούν απαρατήρητα.

Το Pokémon Go, κατά το πρώτο έτος του, έφτασε 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα τόσο στο iOS, όσο και στο Android. Ενώ όταν άγιξε τις 100 εκατομμύρια λήψεις, τα έσοδα του Pokémon Go ανήλθαν στα 111 εκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται πως η Nintendo δαπάνησε ένα σωρό χρήματα για τις προσπάθειες διαφήμισης και μάρκετινγκ του Pokémon Go, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με την Apple, το οποίο κόστισε σχεδόν μία περιουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας