ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Twitter συνεργάζεται με ακαδημαϊκούς για να περιορίσει τη ρητορική μίσους

Το Twitter συνεργάζεται με ακαδημαϊκούς για να περιορίσει τη ρητορική μίσους

Το Twitter συνεργάζεται με ακαδημαϊκούς για να περιορίσει τη ρητορική μίσους.

Το Twitter προέβη σε μία δυναμική συνεργασία με δύο ομάδες ακαδημαϊκών που προσπαθούν να μελετήσουν πώς μπορεί να εξαλειφθεί η επιθετική συμπεριφορά και η ρητορική μίσους των χρηστών, που αναμφισβήτητα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όμως αξίζει να σημειωθεί πως το Twitter ανέκαθεν ήταν υποστηρικτής απέναντι στην ελευθερία του λόγου και ανοιχτό στις διαφορετικές απόψεις, κάτι που υστερούσαν εμφανέστατα οι ανταγωνιστές του, και πλέον αυτό το σπουδαίο στοιχείο μπορεί να εξαλειφθεί για να προστατευθεί συνολικά όλη η κοινότητα.

Τον Μάρτιο, το Twitter έστειλε μια αίτηση μα διάφορα καυτά ερωτήματα στους εμπειρογνώμονες ακαδημαϊκούς, ζητώντας να μάθει τι είδους μεθοδολογία θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει η εταιρεία για να καθορίσει μέχρι σε ποιο σημείο είναι υγιής ο αιχμηρός λόγος για το Twitter.

Το Twitter έψαξε για εξειδικευμένους ερευνητές που ήταν πρόθυμοι να δημιουργήσουν προσαρμοσμένο λογισμικό ανοιχτού κώδικα και ερευνητικά άρθρα αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Η εταιρεία δήλωσε ότι έλαβε συνολικά 230 προτάσεις και για να αξιολογηθούν δημιούργησε μία επιτροπή που θα κρίνει ποια οδός θα πρέπει να ακολουθηθεί για να περιοριστεί η ρητορική μίσους

Τελικά η εταιρεία ανήγγειλε σήμερα πώς θα ακολουθήσει τις προτάσεις που υπέβαλαν δύο ομάδες ακαδημαϊκών ερευνητών. Και οι δύο ομάδες θα έχουν πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα της πλατφόρμας και θα λάβουν μία σημαντική χρηματοδότηση από το Twitter για να φέρουν εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο, αν και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να πει ποιο θα είναι το ύψος της χρηματοδότησης.

Η επιτυχία αυτών των μελετών θα καθοριστεί από το εάν το Twitter θα μπορέσει να εφαρμόσει με έξυπνο τρόπο αυτές τις σημαντικές προτάσεις στην πλατφόρμα του. Επιπλέον πρέπει να σημειωθεί το γεγονός πως το Twitter εχει δημιουργήσει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που προσπαθούν να μειώσουν τα fake προφίλ, και κατ επέκταση τους αυτοματοποιημένου λογαριασμούς που δημιουργούνται από τα Bot, όπως και τις σπαμ αναρτήσεις.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166