Το GitHub θέλει μέσω AI να βοηθήσει τους προγραμματιστές να κωδικοποιήσουν

Το GitHub θέλει μέσω AI να βοηθήσει τους προγραμματιστές να κωδικοποιήσουν

Η πλατφόρμα του GitHub χρησιμοποιείται σχεδόν από 30 εκατομμύρια προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο και φιλοξενεί αποθετήρια για μερικά από τα μεγαλύτερα προγράμματα ανοιχτού κώδικα στον πλανήτη με γνώμονα το ML (μηχανική μάθηση), αλλά είναι ίσως λιγότερο γνωστή για τη δημιουργία εργαλείων που βασίζονται σε AI (τεχνητή νοημοσύνη) για να βοηθήσει τον κόσμο να κάνει την δουλειά του με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ο Omoju Miller, από το τμήμα δεδομένων του GitHub έδωσε ορισμένες πολύτιμες πληροφορίες για το συγκεκριμένο εγχείρημα που θέλει να προωθήσει η πλατφόρμα του.

Στη διάσκεψη GitHub Universe την περασμένη Τρίτη αναγγέλθηκαν ορισμένες σημαντικές αναβαθμίσεις γενικά σε όλες τις υπηρεσίες του GitHub, όπως και μεμονωμένα στο GitHub Enterprise για επιχειρήσεις. Ο Miller μίλησε επίσης κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης και ανέφερε πως η πλατφόρμα του πειραματίζεται πάνω σε μια νέα πρωτοβουλία για να διερευνήσει τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης που προορίζεται για προγραμματιστές.

Ο προαναφερόμενος επισήμανε ιδιαίτερα τον πειραματισμό πάνω στο Semantic Code Search, εν τούτοις εξήγησε πως υπάρχουν και άλλα σημαντικά πρότυπα που θα έρθουν σύντομα στην πλατφόρμα.

Ο Miller είπε: «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη σε ποια πράγματα θέλουμε να εργαστούμε αποκλειστικά, εξού και ο πειραματισμός. Θέλω να πω, ότι δουλεύουμε σε πολλούς τομείς, για να καταλήξουμε κάποια στιγμή σε ένα συγκεκριμένο σκοπό».

Ο Miller τόνισε επίσης: «Αυτή τη στιγμή πολλά από τα νέα εγχειρήματα που πρόκειται να εφαρμόσουμε στο GitHub είναι στην Αγγλική γλώσσα, και υπάρχουν προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο – το 80% των χρηστών μας που προέρχονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και προφανώς δεν μιλούν αγγλικά. Αν καταφέρουμε να χρησιμοποιήσουμε το AI για να μεταφράσουμε κάποια από τα documentation μας, θα δώσουμε τη δυνατότητα σε αρκετό κόσμο που δεν γνωρίζει αγγλικά να αποκτήσει πρόσβαση σε διαφορετικά είδη κώδικα και να τα κατανοήσει καλύτερα. Έτσι, είναι ευκολότερο για μένα να επεξεργαστώ κώδικα γραμμένο σε Python όταν που περιέχει οδηγίες και πληροφορίες στη μητρική μου γλώσσα, όμως με την προσθήκη της τεχνητής νοημοσύνης ακόμα κι αν είναι γραμμένο στα καντονέζικα, θα μπορώ να μεταφράσω από τα καντονέζικα στα αγγλικά.

Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεο για να δείτε την εκδήλωση GitHub Universe.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας