ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Google Meet σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένο φόντο σε βιντεοκλήσεις

Το Google Meet σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε προσαρμοσμένο φόντο σε βιντεοκλήσεις

Η Google Meet κατέστησε διαθέσιμη μία αρκετά ενδιαφέρουσα λειτουργία προς το ευρύ κοινό. Δηλαδή από σήμερα μπορούν οι χρήστες να χρησιμοποιούν προσαρμοσμένο φόντο (αγγλικά background) στις βιντεοκλήσεις τους, κάτι που το συναντάς και σε άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης. Για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό στο έπακρο καλό είναι να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome, σε φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές με λειτουργικά συστήματα Chrome OS, Windows και Mac. Η συγκεκριμένη λειτουργία «θα έρθει σύντομα» και στα κινητά τηλέφωνα, λέει η Google.

Δεν απαιτείται επέκταση προγράμματος περιήγησης για την ενεργοποίηση των προσαρμοσμένων φόντων. Απλά η μόνη βασική προϋπόθεση είναι να προσθέσετε οι ίδιοι σας μια εικόνα φόντου από τη δική σας συλλογή φωτογραφιών ή από μια βιβλιοθήκη εικόνων που παρέχονται από την Google και περιλαμβάνει τοπία, αφηρημένη τέχνη και άλλα πολλά.

Ωστόσο για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, μπορεί να χρειαστεί έως και μία εβδομάδα για να αποκτήσουν όλοι οι χρήστες του Google Meet πρόσβαση στη νέα προσαρμοσμένη επιλογή φόντου, λέει η εταιρεία.

Οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης, όπως το Microsoft Teams και το Zoom επιτρέπουν ήδη να προσθέσετε προσαρμοσμένες εικόνες και φωτογραφίες ως φόντο στις βιντεοκλήσεις σας, και ο λόγος που συμβαίνει αυτό έγκειται στο γεγονός ότι ο κόσμος χρησιμοποιεί μαζικά τις συγκεκριμένες πλατφόρμες το τελευταίο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της πανδημίας και της ανάγκης να εργάζονται οι άνθρωποι εξ αποστάσεως από το σπίτι. Επομένως αυτές οι πλατφόρμες κατάλαβαν πως πρέπει να εξελίξουν περαιτέρω τις υπηρεσίες τους για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των χρηστών.

Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες, το Meet πρόσθεσε ένα εφέ θόλωσης ούτως ώστε να μην φαίνονται άλλα πρόσωπα στο παρασκήνιο κατά τη διάρκεια των συσκέψεων, επίσης παρέχει την δυνατότητα να προσθέσετε λεζάντες σε πραγματικό χρόνο, και λειτουργία χαμηλού φωτισμού.

Για όσους δεν γνωρίζουν, είναι επιτακτική ανάγκη να επισημανθεί ότι τον Μάιο η Google ενσωμάτωσε το Meet στο Gmail. Και πιο αναλυτικά, υπάρχει ένας σύνδεσμος στη αριστερή πλευρική μπάρα με απώτερο σκοπό να γίνεται εύκολη και γρήγορη χρήση αυτής της υπηρεσίας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166