Το χακάρισμα στη British Airways είναι μεγαλύτερο από ό, τι είχε αρχικά θεωρηθεί

Το χακάρισμα στη British Airways είναι μεγαλύτερο από ό, τι είχε αρχικά θεωρηθεί

Η British Airways αποκάλυψε ότι η παραβίαση δεδομένων που έπληξε χιλιάδες πελάτες της τον περασμένο μήνα είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερη από ό, τι είχε αρχικά θεωρηθεί.

Σε μια δήλωση προς το χρηματιστήριο, η μητρική εταιρεία της British Airways, η International Airways Group (IAG) δήλωσε ότι περισσότεροι από 185.000 πελάτες ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από το χακάρισμα του περασμένου μήνα.

Η αεροπορική εταιρεία ισχυρίστηκε για πρώτη φορά ότι οι κυβερνοεγκληματίες απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα 380.000 επιβάτες, ωστόσο λίγο αργότερα υποβάθμισε αυτή την εκτίμηση στους 244.000. Όμως όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι επιθέσεις χακαρίσματος, μπορούν να σας επιβεβαιώσουν πως αυτά τα νούμερα είναι εικονικά, προφανώς γιατί η πληγείσα εταιρεία δεν θέλει να αποκαλύψει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το πραγματικό μέγεθος των πελατών που επηρεάστηκαν, (ιδίως αν είναι μεγάλος) γιατί αυτό προκαλεί τεράστια ζημιά στο εμπορικό σήμα και την φήμη της.

Η εταιρεία ανέφερε ότι όλοι οι πελάτες θα ενημερωθούν μέχρι την Παρασκευή στις 5 μ.μ για περαιτέρω πληροφόρηση, όπου εκεί θα εξηγούνται τα πάντα με λεπτομέρεια. Επιπλέον IAG πρόσθεσε ότι δεν έχει “τεκμηριωμένα στοιχεία” ότι έχουν αφαιρεθεί δεδομένα από τα συστήματά της. Παρόλα αυτά, συμβουλεύει τους πελάτες της να επικοινωνήσουν άμεσα με τον εκδότη της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ως μέτρο προφύλαξης. Η ανακοίνωση ολοκληρώνεται λέγοντας ότι η British Airways συνεργάζεται διαρκώς με εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες και ερευνητές στον κυβερνοχώρο και την υπηρεσία National Crime Agency της Μεγάλης Βρετανίας για να διερευνήσουν πλήρως την κλοπή δεδομένων.

Η ομάδα πίσω από την επίθεση στη British Airways φαίνεται να είναι η Magecart. Οι ερευνητές ασφαλείας της RiskIQ λένε ότι είναι η ίδια ομάδα που ήταν πίσω από το περιστατικό που έπληξε την Ticketmaster πριν κάποιους μήνες. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας εκείνης της εποχής, η Ticketmaster έλεγε πως μετά από ενδελεχή έρευνα διαπιστώσαμε πως πίσω από το χακάρισμα βρίσκεται η ομάδα κυβερνοεγκληματιών Magecart.

Συγκρίνοντας τα δύο συμβάντα, φαίνεται να είναι σχεδόν πανομοιότυπα, με μία βασική διαφορά, αντί οι χάκερς της Magecart να επιτεθούν στις υπηρεσίες τρίτου μέρους που χρησιμοποιεί η εταιρεία με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκατοντάδες ιστότοπους ταυτόχρονα, επέλεξαν να χτυπήσουν κατευθείαν την British Airways με επίκεντρο τη δομή και τη λειτουργικότητα του ιστότοπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας