ΑρχικήΟικονομίαΤο Ισραήλ θέλει να απαγορεύσει τις επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων από το χρηματιστήριο...

Το Ισραήλ θέλει να απαγορεύσει τις επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων από το χρηματιστήριο της χώρας

Το Ισραήλ θέλει να απαγορεύσει τις επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων να εισέλθουν από το χρηματιστήριο της χώρας.

Η Ισραηλιτική ρυθμιστική αρχή που επιμελείται το θέμα πρότεινε μία περίεργη ρύθμιση, η οποία ζητά να απαγορευτούν οι εταιρείες που βασίζονται στο bitcoin, όπως και σε άλλα ψηφιακά νομίσματα να διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ (Tel Aviv Stock Exchange ή αλλιώς εν συντομία TASE) .

Ο Shmuel Hauser, πρόεδρος της Ισραηλινής Αρχής Κινητών Αξιών – Israel Securities Authority (ISA), δήλωσε στην επιχειρηματική διάσκεψη Calcalist ότι θα υποβάλει την παρούσα πρόταση στο διοικητικό συμβούλιο της ISA την επόμενη εβδομάδα. Εάν εγκριθεί, τότε θα επέλθουν ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του χρηματιστηρίου της χώρας, εν ολίγοις οι τροποποιήσεις που θα επέλθουν θα επιφέρουν το ριζικό μετασχηματισμό στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

«Αν έχουμε μια εταιρεία που η κύρια δραστηριότητά τους είναι τα ψηφιακά νομίσματα, τότε πολύ απλά δεν θα την επιτρέψουμε να εισέλθει στο TASE. Αν έχει ήδη καταχωρηθεί, η διαπραγματευτικές τις δραστηριότητες θα ανασταλούν “, δήλωσε ο Hauser, προσθέτοντας ότι ο ISA θα πρέπει να βρει τον κατάλληλο κανονισμό για αυτές τις εταιρείες.

Ο Hauser δήλωσε ότι: «Πιστεύουμε ότι οι τιμές του bitcoin συμπεριφέρονται τελείως αλλοπρόσαλλα και δεν θέλουμε οι επενδυτές να υπόκεινται σε αυτή τη μεταβλητότητα και την αβεβαιότητα. Δλαδή οι επενδυτές πρέπει να ξέρουν πού βρίσκονται» , .

Η πρόταση να αποκλεισθούν οι εταιρείες των ψηφιακών νομισμάτων από το χρηματιστήριο θα είναι πιθανώς η τελευταία κίνηση για τον Hauser, ο οποίος θα αποχωρήσει τον επόμενο μήνα μετά από εξίμισι χρόνια ως επικεφαλής της ISA.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166