Η PayPal βρίσκεται σε αναζήτηση αγοράς μεγάλων εταιρειών

Η PayPal βρίσκεται σε αναζήτηση αγοράς μεγάλων εταιρειών

Η PayPal βρίσκεται σε αναζήτηση αγοράς μεγάλων εταιρειών.

Μετά την πρόσφατη εξαγορά της Σουηδικής εταιρείας iZettle για 2.2 δισεκατομμύρια δολάρια, η PayPal Holdings Inc. ψάχνει ενεργά για την απόκτηση σπουδαίων εταιρειών στον τομέα της τεχνολογίας για να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην αγορά.

Σε μια συνέντευξη στην Γερμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Handelsblatt, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ο Dan Schulman έκανε σαφείς τις προθέσεις της PayPal, λέγοντας:

«Διαθέτουμε ένα δυναμικό οικονομικό προϋπολογισμό για το συγκεκριμένο σκοπό και είμαστε έτοιμοι να να το βάλουμε να δουλέψει για να αγοράσουμε ακόμη περισσότερες εταιρείες απ’ ότι στο παρελθόν».

Η PayPal είναι διατεθειμένη να επενδύσει έως και 3 δισδισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε εξαγορές που θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αποκτήσει συγκεκριμένες δυνατότητες για να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Ο Dan Schulman σημείωσε επίσης ότι η PayPal είναι πρόθυμη να ξεπεράσει τον προαναφερόμενο επενδυτικό προϋπολογισμό για μία δυναμική συμφωνία που θα συμπεριλαμβάνει ένα σπουδαίο εμπορικό σήμα, εφόσον βέβαια θα είναι κατάλληλη για τα συμφέροντα της εταιρείας.

Μετά το διαχωρισμό από το eBay το 2015, η PayPal έχει μετατραπεί από μια απλή διεκπεραίωση online συναλλαγών για διαδικτυακές δημοπρασίες προϊόντων από τους χρήστες σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ψηφιακών πληρωμών για τους πελάτες της.

Πιθανότατα θα ακούσετε πολλά περισσότερα στοιχεία αναφορικά με αυτό το ζήτημα στο απώτερο μέλλον, μόλις η PayPal μόλις βρει τις κατάλληλες επιχειρήσεις που θα είναι ικανές να πλαισιώσουν την μεγάλη δυναμική που έχει στην διαδικτυακή αγορά.

Επιπλέον πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός πως κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να πετύχει όσα δεν μπόρεσε κατά το παρελθόν, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο συγκεκριμένος τομέας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός με ισχυρά ονόματα που δεν είναι διατεθειμένα να επιτρέψουν σε κανένα να τους προσπεράσει, άλλωστε διακυβεύονται πολλά χρήματα που ξεπερνάνε τα τρισεκατομμύρια δολάρια και προφανώς όλοι επιθυμούν να πάρουν ένα μεγάλο μερίδιο από την πίτα της αγοράς, ωστόσο δεν ξέρουμε τελικά ποιος θα επικρατήσει σε αυτόν τον ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο αγώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας