ΑρχικήΕιδήσειςΤο Κονγκό περιόρισε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και τα SMS για να...

Το Κονγκό περιόρισε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και τα SMS για να καταπνίξει τις διαμαρτυρίες

Το Κονγκό περιόρισε την πρόσβαση στο κοινό για το Διαδίκτυο και τα SMS για να καταπνίξει τις διαμαρτυρίες.

Οι αυταρχικοί ηγέτες αρέσκονται να μειώνουν την πρόσβαση των πολιτών στις τηλεπικοινωνίες σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν την εξουσία τους και αυτή η παράδοση δυστυχώς συνεχίζεται ακόμη και στις ημέρες που ζούμε, και δεν είναι ένα φαινόμενο που υπήρχε στα παλιά χρόνια.

Η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό διέταξε τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να μειώσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο και τα SMS, μάλιστα πριν από τις προγραμματισμένες μαζικές διαμαρτυρίες των πολιτών εναντίον του προέδρου Joseph Kabila, του οποίου η διοίκηση καθυστερεί σκόπιμα και συνεχώς τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Ο υπουργός τηλεπικοινωνιών της χώρας, ο Emery Okundji δήλωσε στο Reuters ότι ήταν μια απάντηση στη βία που προετοιμάζει ο Λαός του Κονγκό. Οι δημόσιες αρχές της χώρας έχουν ήδη απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και αναμφισβήτητα το Κονγκό έχει μία μακρόχρονη ιστορία στο να περιορίζει ή να κόβει τις τηλεπικοινωνίες, εμποδίζοντας έτσι το κοινό να εκφέρει διαφορετική άποψη, διαμαρτυρόμενο για τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτήν την πολύπαθη χώρα.

Ιστορικά, αυτές οι προσπάθειες για τον περιορισμό των τηλεπικοινωνιών είχαν μικτά αποτελέσματα. Ο Kabila (ο πρόεδρος του Κονγκό) χρησιμοποίησε την ίδια τακτική το 2015 με κάποια επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοιες προσπάθειες στην Αίγυπτο και σε άλλες χώρες με ίδιο καθεστώς απέτυχαν, αφού ο κόσμος κατάφερε να καταστείλει αυτήν την παράλογη μεθοδολογία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166