Το NBA 2K18 πώλησε μέχρι σήμερα 10 εκατομμύρια αντίτυπα

Το NBA 2K18 πώλησε μέχρι σήμερα 10 εκατομμύρια αντίτυπα

Το NBA 2K18 πώλησε μέχρι σήμερα 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η Take-Two Interactive, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τη σειρά παιχνιδιών 2Κ ανακοίνωσε σήμερα ότι το NBA 2K18 κατάφερε να πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα. Αυτό αυτός ο αριθμός πωλήσεων θεωρείται ρεκόρ για την εικοσάχρονη ιστορία του συγκεκριμένου franchise.

Το NBA 2K18 κυκλοφόρησε αρχικά στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 για το PlayStation 4, το Xbox One, το Nintendo Switch, το PlayStation 3, το Xbox 360 και το PC. Η σειρά NBA 2K ξεκίνησε το 1999 ως παιχνίδι Sega για το Dreamcast. Ο εκδότης Take-Two Interactive ανέλαβε τη σειρά το 2005. Το franchise μέχρι τότε έχει πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδιών. Μάλιστα το συγκεκριμένο παιχνίδι έλαβε αρκετές θετικές κριτικές από αξιόπιστους οργανισμούς και επαγγελματίες του είδους, ιδιαίτερα η έκδοση στο Xbox One του NBA 2K18 βαθμολογήθηκε από την Metacritic με 85.

Οι πωλήσεις για τη σειρά αυξάνονται διαρκώς, και αυτό οφείλεται κατά κόρον στην δημοφιλία που γνωρίζει το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και πιο συγκεκριμένα το NBA , όπου μεγάλα αστέρια του αθλήματος όπως ο ΛεΜπρόν Τζέιμ και ο Στέφεν Κάρι βοήθησαν να καταστεί το NBA ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών.

Ο Strauss Zelnick, γενικός διευθυντής της Take-Two Interactive δήλωσε: «Το NBA 2K18 είναι ένα τίτλος με τις υψηλότερες πωλήσεις στα αθλητικά παιχνίδια, και αυτό επιτεύχθηκε μέσα από δυσκολίες και απανωτές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, όμως με την ακούραστη συνεχόμενη σκληρή δουλειά και την καινοτομία της ομάδας Visual Concepts πετύχαμε σπουδαία πράγματα. Η δυνατότητα να βελτιώνεται διαρκώς και με συνέπεια η σειρά παιχνιδιών 2K και μάλιστα σε ετήσια βάση, μας βοήθησε να μεγαλώσουμε το πιστό κοινό που μας ακολουθεί, και κατά συνέπεια αυτό το γεγονός αντικατοπτρίζει την προσπάθεια της ομάδας να παραμείνει πρωτοπόρος στον τομέα της και να βρει νέους συναρπαστικούς τρόπους για να να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παικτών».

Το αντίπαλο δέος του NBA 2K είναι η σειρά βιντεοπαιχνιδιών NBA Live της Electronic Arts. Αλλά ενώ η κυριαρχία της EA είναι ξεκάθαρη στο ποδόσφαιρο, το NBA Live φαίνεται να υστερεί φανερά από τον ανταγωνιστή του. Το NBA 2K επεκτείνει επίσης τις προσπάθειές του για esports με τη δημιουργία του NBA 2K League, το πρώτο στο είδος του για ένα αθλητικό παιχνίδι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας