Το YouTube πλέον επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να προσαρμόζουν καμπάνιες για τηλεοράσεις

Το YouTube πλέον επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να προσαρμόζουν καμπάνιες για τηλεοράσεις

Το YouTube ανακοίνωσε ότι οι διαφημιζόμενοι θα είναι πλέον σε θέση να προσαρμόσουν τις διαφημιστικές τους καμπάνιες ειδικά για άτομα που παρακολουθούν περιεχόμενο στις οθόνες των τηλεοράσεων.

Ενώ οι διαφημίσεις του YouTube ήταν πάντα πρωτοποριακές και ιδιαίτερα ευέλικτες για τους διαφημιζόμενους, εν τούτοις μέχρι στιγμής επιτρεπόταν μόνο η δυνατότητα να βελτιστοποιήσουν τις διαφημίσεις τους για smartphones, tablets και παραδοσιακούς υπολογιστές.

Προσθέτοντας την επιλογή «οθόνες τηλεόρασης» ως τύπο συσκευής στις Διαφημίσεις Google μέσω των δυναμικών εργαλείων που παρέχει η πλατφόρμα, πλέον οι διαφημιστικές καμπάνιες καμπάνιες θα έχουν τη δυνατότητα να στοχεύσουν σε ένα ιδιαίτερο κοινό με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Να επισημάνουμε δε, πως χάρη στις προεγκατεστημένες εφαρμογές στις έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV), τις κονσόλες παιχνιδιών, τους αποκωδικοποιητές και το Chromecast, το YouTube κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 180 εκατομμύρια ώρες προβολής το 24ωρο σε καθημερινή βάση, από συνολικά πάνω από 1 δισεκατομμύριο ώρες γενικά σε όλες τις συσκευές.

Η δυνατότητα στόχευσης χρηστών που παρακολουθούν το YouTube στην τηλεόρασή τους παρουσιάζει περισσότερες ευκαιρίες για τους διαφημιζόμενους, γιατί μπορούν να δημιουργήσουν διαφημίσεις που θα λειτουργούν καλύτερα σε μια μεγάλη οθόνη σε σύγκριση με ένα smartphone, για παράδειγμα. Και μπορούν να προσαρμόσουν τις προσφορές τους έτσι ώστε οι διαφημίσεις τους να εμφανίζονται συχνότερα στις αναζητήσεις προϊόντων που εκτελούνται μέσω μιας έξυπνης τηλεόρασης της Samsung.

Ομοίως, εάν μια εταιρεία έχει ένα συγκεκριμένο προϊόν για να προωθήσει κάτι που ίσως είναι πιο ελκυστικό για έναν θεατή της τηλεόρασης, όπως μια κονσόλα παιχνιδιών ή ένα Blu-ray player, μπορεί να διασφαλίσει ότι οι διαφημίσεις της θα εμφανίζονται μόνο για αυτούς τους θεατές.

Με τις οθόνες τηλεόρασης που πλέον θα συμπεριλαμβάνονται ως τύπος συσκευής, τα μεγάλα εμπορικά σήματα, όπως και οι μικρές επιχειρήσεις θα μπορούν να βλέπουν συγκεκριμένες αναλύσεις και αναφορές των διαφημιστικών εκστρατειών τους για να καθορίσουν την απόδοση των διαφημίσεών τους σε μεγαλύτερες οθόνες και να προσαρμόσουν ανάλογα την παραγωγική τους απόδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας