ΑρχικήΕιδήσειςΤο Netflix εισχωρεί στα βιντεοπαιχνίδια και αναζητά έμπειρο άτομο για να ηγηθεί...

Το Netflix εισχωρεί στα βιντεοπαιχνίδια και αναζητά έμπειρο άτομο για να ηγηθεί του εγχειρήματος

Το Netflix είναι αποφασισμένο να μπει δυναμικά στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών και αναζητά ένα έμπειρο άτομο για να ηγηθεί του εγχειρήματος, ώστε οι προσπάθειες σε αυτό το νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα να στεφθούν με επιτυχία, και κατ’ επέκταση να καλύψει το τεράστιο χάσμα από τους πρωτοπόρους ανταγωνιστές, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια έχει συνομιλήσει με αρκετούς βετεράνους του κλάδου, και φυσικά συνεχίζεται αυτή η διαδικασία, μέχρις ότου βρεθεί ο καταλληλότερος, κάτι που προφανώς δεν είναι εύκολο γιατί τα πεπειραμένα άτομα εργάζονται ήδη σε διάφορους τεχνολογικούς κολοσσούς, ενώ οι πεπειραμένοι άνεργοι γκουρού επί της ουσίας είναι ελάχιστοι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η καινούρια πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών θα ενσωματωθεί στο Netflix (και θα είναι κάτι παρόμοιο σαν το Apple Arcade), ενώ το περιεχόμενο θα προσφέρεται προς το ευρύ κοινό μέσω μηνιαίας συνδρομής, όπως ήδη πράττει με τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές.

Όπως συμβαίνει με τις ταινίες και τις τηλεοπτικές εκπομπές, το Netflix δεν θα εμφανίζει διαφημίσεις παράλληλα με τα παιχνίδια, και το κυριότερο από όλα είναι ότι θα παρέχει απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια που θα συγκαταλέγονται αρχειοθήκη της, για όσο διαρκεί η συνδρομή του χρήστη.

Το φιλόδοξο σχέδιο του Netflix για αυτό το τολμηρό επιχειρηματικό εγχείρημα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο, αφού ακόμη δεν έχει αποφασίσει εάν θα αναπτύξει το δικό της περιεχόμενο ή θα φιλοξενήσει παιχνίδια που δημιουργήθηκαν από τρίτους προγραμματιστές. Επιπρόσθετα, κάποια κορυφαία παιχνίδια τύπου triple-a έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες για να προσφέρονται αποκλειστικά σε συγκεκριμένες πλατφόρμες και όχι οπουδήποτε, κάτι που δυσχεραίνει το έργο του Netflix.

Η αγορά των βιντεοπαιχνιδιών κατάφερε να ξεπεράσει σε έσοδα τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο από την ερευνήτρια εταιρεία Accenture, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες για τις επιχειρηματικές οντότητες που θέλουν να μπουν ενεργά σε αυτό τον κλάδο.

Ο εκπρόσωπος του Netflix δήλωσε στο AFP: «Ανανεώνουμε και επεκτείνουμε διαρκώς το οπτικοακουστικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα μας, με το να παράγουμε νέες πρωτότυπες τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ και ταινίες, ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε ηγέτες στον τομέα μας και τα επόμενα χρόνια, αφού ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και δεν συγχωρεί λάθη ή κωλυσιεργίες, διότι οι ανταγωνιστές μας, όπως HBO, Hulu και Disney + κ.λπ, κάνουν και αυτοί με τη σειρά τους αξιόλογη δουλειά. Ωστόσο εκπρόσωπος του Netflix απέφυγε να σχολιάσει το ζήτημα των βιντεοπαιχνιδιών».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Smokin’ Aces (soundtrack)

The Good German (soundtrack)

300 Original Motion Picture Soundtrack

Ghost Rider: Original Motion Picture Soundtrack

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166