ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Opera 47 κυκλοφορεί με εξαγώγιμους σελιδοδείκτες και απαλά βίντεο

Το Opera 47 κυκλοφορεί με εξαγώγιμους σελιδοδείκτες και απαλά βίντεο

Το Opera 47 κυκλοφορεί με εξαγώγιμους σελιδοδείκτες και απαλά βίντεο προσφέροντας μέγιστη εμπειρία στον χρήστη, εν ολίγοις ο παρόν φυλλομετρητής (browser) εξελίσσεται συνεχώς χωρίς να παραμένει στάσιμος.

Όμως στην παρούσα χρονική στιγμή ο Opera 47 ξεκίνησε ένα σύντομο αναπτυξιακό κύκλο και ως εκ τούτου έφερε λιγότερες σημαντικές προσθήκες. Τα δύο headlining χαρακτηριστικά που αναφέρονται στον τίτλο του άρθρου θα βοηθήσουν σρκετά το μέσο χρήστη, κάνοντας την καθημερινότητα στο διαδίκτυο ευκολότερη.

Πρώτον, οι χρήστες πλέον μπορούν τώρα να εξάγουν όλους τους σελιδοδείκτες τους, και δεύτερον, η καρτέλα που έκλεισε πρόσφατα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα για entries.

Αν και είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά μέχρι στον Opera 47, οι χρήστες δεν μπόρεσαν να εξάγουν τους σελιδοδείκτες τους, από τις μέρες του Presto. Ωστόσο, με την τελευταία έκδοση, μπορείτε να εξάγετε περιεχόμενο από τη γραμμή ταχείας κλήσης, τη γραμμή σελιδοδεικτών και άλλους φακέλους σε ένα αρχείο HTML.

Η προσθήκη αυτής της δυνατότητας θα αποτελέσει ανακούφιση για όσους αναζητούν έναν εύκολο τρόπο να συσκευάσουν τις τσάντες τους και να απομακρυνθούν από την Opera σε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης, αν θέλουν.

Μετά από τη δημοφιλή ζήτηση, ο Opera έχει επεκτείνει την ικανότητα για τον αριθμό των αντικειμένων που μπορούν να χωρέσουν μέσα στην πρόσφατα κλειστή καρτέλα στη γραμμή καρτελών. Ο Opera θα κρατήσει τώρα έως και 32 κλειστές καρτέλες. Αυτό θα βοηθήσει πολύ τους χρήστες που πρέπει να ανακτήσουν περιεχόμενο από κλειστές καρτέλες.

Κάποιες άλλες βελτιώσεις στο πρόγραμμα περιήγησης περιλαμβάνουν δύο νέα ποσοστά ανανέωσης για τη ροή ειδήσεων, δηαλαδή, μπορείτε να επιλέξετε ανά διαστήματα τριών ή έξι ωρών, ενώ όσον αφορά τα ζητήματα αναπαραγωγής βίντεο έχουν καθοριστεί να λειτουργούν σε αρμονία στα Windows 7 και MacOS.

Ο καθένας που κάνει χρήση του φυλλομετρητή θα προσέξει ένα πιο ομαλό βίντεο pop-up player. Όσον αφορά το περιβάλλον χρήστη του προγράμματος περιήγησης, τα χρώματα και η εμφάνιση έχουν βελτιωθεί κυρίως στο σκοτεινό θέμα και τα favicons έχουν γίνει λίγο ελαφρύτερα για να κάνουν πιο ορατή στη γραμμή σελιδοδεικτών. Για όσους χρησιμοποιούν το ελαφρύ θέμα, θα παρατηρήσετε ότι η αντίθεση χρώματος έχει βελτιωθεί για καλύτερη αναγνωσιμότητα.

Τέλος, για λόγους βελτίωσης της ασφάλειας, στα αρχεία Opera 47, έχουν προστεθεί αρχεία .scf στη λίστα προστασίας επικίνδυνων αρχείων στα Windows, για την καλύτερη προστασία του συστήματός σας. Η Opera 47 βασίζεται στο Chromium 60 και έρχεται σε εναρμονισμό με τα ζτήματα ασφαλείας του τελευταίου.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166