ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Opera πρόσθεσε δωρεάν απεριόριστη χρήση VPN στο πρόγραμμα περιήγησης του Android...

Το Opera πρόσθεσε δωρεάν απεριόριστη χρήση VPN στο πρόγραμμα περιήγησης του Android της

Καθώς οι χρήστες του διαδικτύου συνειδητοποιούν πως είναι επιτακτική ανάγκη να προστατεύουν τα νώτα τους κατά την περιήγηση τους σε διάφορες ιστοσελίδες, έχει ως αποτέλεσμα να στρέφονται όλο και περισσότερο στην λύση που παρέχει το VPN, για να διαφυλάξουν το ιδιωτικό τους απόρρητο από τους επιτήδειους που συλλέγουν σωρηδόν πληροφορίε,ς και μάλιστα ορισμένες φορές αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για κακοπροαίρετο σκοπό, εν αγνοία του χρήστη.

Σύμφωνα με εκτίμηση της GlobalWebIndex, πάνω από 650 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν εργαλεία VPN για να αποκρύψουν την ταυτότητα τους στο διαδίκτυο, αφού ως γνωστόν οι ιχνηλάτες (αγγλικά: trackers) καταγράφουν την πλήρη δραστηριότητα του εκάστοτε χρήστη, και πολλές φορές χωρίς καν να ζητήσουν την άδεια του ενδιαφερόμενου που παρακολουθείται.

Το Opera έχει αναγνωρίσει από καιρό αυτή την ανάγκη. Το 2016, κυκλοφόρησε το Opera VPN, μια αυτόνομη εφαρμογή VPN για iOS και Android και λίγους μήνες αργότερα, έβαλε ετούτο το χαρακτηριστικό ως αναπόσπαστο κομμάτι και στον browser του. Ωστόσο, πέρυσι, η εταιρεία για ένα ανεξήγητο λόγο διέκοψε το Opera VPN.

Εν τούτοις σήμερα το Opera ανακοίνωσε πως έχει ενσωματώσει την υπηρεσία VPN στο πρόγραμμα περιήγησης που τρέχει στο λειτουργικό σύστημα android, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να κάνει απεριόριστη χρήση, δίχως περιορισμούς, κάτι που συνήθως παρέχεται από άλλες εταιρείες μόνο επί πληρωμή.

Το Opera 51 για Android επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν μια ιδιωτική σύνδεση μεταξύ της κινητής συσκευής τους και ενός απομακρυσμένου διακομιστή VPN χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση 256-bit.

Συγκεκριμένα οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ένα διακομιστή της επιλογής τους από μια σειρά διαθέσιμων γεωγραφικών τοποθεσιών. Σε αντίθεση με πολλές άλλες εφαρμογές VPN, η προσφορά της Opera δεν απαιτεί λογαριασμό για να χρησιμοποιήσει κάποιος στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Έτσι για την ιστορία: «Η εταιρεία ξεκίνησε να παρέχει δωρεάν τη συγκεκριμένη υπηρεσία VPN από τον προηγούμενο μήνα, αλλά σε μορφή beta, και από σήμερα διατίθεται πλέον ως κανονική έκδοση».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166