Το Overwatch League Season 2 συγκέντρωσε 13 εκατ. τηλεθεατές κατά την πρώτη εβδομάδα

Το Overwatch League Season 2 συγκέντρωσε 13 εκατ. τηλεθεατές κατά την πρώτη εβδομάδα

Η Blizzard Entertainment ανακοίνωσε σήμερα ό,τι η δεύτερη περίοδος του Overwatch League έφθασε αισίως τα 13 εκατομμύρια τηλεθεατές κατά την πρώτη εβδομάδα έναρξης της εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα επρόκειτο για 30% περισσότερη τηλεθέαση εν αντιθέσει με την πρώτη περίοδο της διοργάνωσης που διεξήχθη την περσινή χρονιά. Οι τελικοί της πρώτης σεζόν – που κέρδισε η ομάδα London Spitfire – πραγματοποιήθηκαν σε δύο ημέρες τον Ιούλιο του 2018 και συγκέντρωσαν 10,8 εκατομμύρια τηλεθεατές, κάτι που αντικειμενικά δεν ικανοποίησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης που επένδυσαν αρκετά χρήματα στο Overwatch League Season 1, εν τούτοις δεν παύει να θεωρείται ένα αξιοσημείωτο ορόσημο για την εταιρεία, άσχετα εάν δεν θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητικός αριθμός.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση τύπου esports ξεκίνησε τη δεύτερη σεζόν στις 14 Φεβρουαρίου, και μάλιστα στο φετινό πρωτάθλημα συμμετείχαν 8 επιπλέον ομάδες, φτάνοντας συνολικά τις 20 διαγωνιζόμενες ομάδες.

Το Overwatch League επί της ουσίας διαφέρει κατά πολύ από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα των esports που διεξάγονται από άλλες εταιρείες, καθώς η δομή του έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα αναφορικά με τις ομάδες που συμμετέχουν, και τον τρόπο που διαγωνίζονται, και μάλιστα προσφέρει συμβόλαια στους παίκτες με κανονική χρηματική αμοιβή, ακολουθώντας το μοντέλο των παραδοσιακών αθλητικών οργανώσεων όπως το NFL ή το NBA.

Ωστόσο εκείνο που ξένισε ιδιαίτερα τον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών είμαι γιατί νωρίτερα αυτό το μήνα, η Activision Blizzard προέβη σε μαζικές απολύσεις, απολύοντας περίπου 800 εργαζόμενους, ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός.

Ορισμένες από αυτές τις θέσεις απασχόλησης βρίσκονταν σε τομείς που αφορούσαν τα esports.

Επιπλέον αξίζει να σημειώσουμε πως η Activision Blizzard πρόσφατα ακύρωσε τη διοργάνωση για το Heroes of the Storm, πράγμα που απογοήτευσε το φιλοθεάμον κοινό.

Εν τούτοις παρά τα διάφορα παρατράγουδα που λαμβάνουν χώρα στην εταιρεία, το Overwatch League εξακολουθεί να προχωράει ακάθεκτα, γνωρίζοντας ανοδική πορεία και δεν μπορείς να μην το αναγνωρίσεις, ακόμη κι αν είσαι φανατικός εχθρός της εταιρείας.

Το Overwatch League Season 2 ήταν μια σημαντική επένδυση για την Activision Blizzard, και εκ των πραγμάτων φαίνεται να αποδίδει αυτή η τεράστια προσπάθεια, και τα συμβόλαια που υπέγραψαν οι νέες ομάδες μεταφράζονται αντικειμενικά σε μεγάλα χρηματικά ποσά που αδιαμφισβήτητα ανταγωνίζονται εκείνα των παραδοσιακών αθλημάτων, όπως του ποδοσφαίρου και της καλαθοσφαίρισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας