Το Spotify εισήλθε στην Ινδία με δωρεάν συνδρομή υποστηριζόμενη από διαφημίσεις και φθηνή premium υπηρεσία

Το Spotify εισήλθε στην Ινδία με δωρεάν συνδρομή υποστηριζόμενη από διαφημίσεις και φθηνή premium υπηρεσία

Πριν από ένα χρόνο το Spotify εξέφρασε δημοσίως την πρόθεση του ό,τι θέλει διακαώς να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην Ινδία, κάτι που τελικά έγινε πραγματικότητα σήμερα.

Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο ορόσημο για τη Σουηδική εταιρεία, αφού είναι γεγονός πως αναζητά διαρκώς νέους χρήστες στις παγκόσμιες αγορές καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός της με την Apple και μάλλον θα γίνει πιο σκληρός με το πέρασμα των καιρών.

Το Spotify δήλωσε ό,τι βλέπει να της ξεδιπλώνεται μια μεγάλη ευκαιρία στην Ινδία, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως στον τομέα της μουσικής. Μάλιστα για να προσελκύσει τους ινδούς χρήστες, η εταιρεία αποκλίνει από τα συνηθισμένα συνδρομητικά πακέτα που προσφέρει στο ευρύ κοινό.

Η εταιρεία δήλωσε για πρώτη φορά ό,τι το Spotify Free – το δωρεάν πακέτο της – θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να ακούσουν οποιοδήποτε τραγούδι επιθυμούν κατά παραγγελία – σε αντίθεση με την πρόσβαση σε περιορισμένο σύνολο λιστών αναπαραγωγής σε άλλες αγορές. Το Spotify Free είναι διαθέσιμο για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, tablet και και επιτραπέζιους υπολογιστές.

Επιπρόσθετα, το μηνιαίο συνδρομητικό πακέτο θα διατίθεται στις 119 Ρουπίες (1,67 δολάρια) στην Ινδία, σε σύγκριση με τα 9,99 δολάρια που προσφέρεται στις ΗΠΑ, (11,30 δολάρια) στα 9,99 ευρώ στη Γαλλία και 9,99 στερλίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επιλογή as-you-go που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Spotify Premium εν κινήσει θα διατίθεται για 13 Ρουπίες (18 σεντς του δολαρίου) την ημέρα και 39Ρ ουπίες (55 σεντς του δολαρίου) την εβδομάδα.

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το Spotify είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ινδία που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ακρόασης μουσικής – και προφανώς ο λόγος που προβαίνει σε αυτό το τολμηρό βήμα οφείλεται στο γεγονός πως θέλει να κυριαρχήσει σε μία χώρα που θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στο διαδίκτυο.

Πολύ λίγοι άνθρωποι στην Ινδία είναι πρόθυμοι να πληρώσουν κάποιο συνδρομητικό πακέτο για να ακούσουν μουσική – διότι δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια – ακόμη κι αν πρόκειται για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Αλλά για τον Spotify, δεν υπήρχαν αρκετές επιλογές. Η εταιρεία καλείται να ανταγωνιστεί αρκετούς παγκόσμιους γίγαντες στον τομέα ακρόασης της μουσικής στο διαδίκτυο, όπως η Apple και η Google, συμπεριλαμβανομένου 12 τοπικών υπηρεσιών που διεξάγουν έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο τιμών για να κερδίσουν την αγορά.

Η Apple Music, για παράδειγμα, χρεώνει μόλις 1,69 δολάρια το μήνα, αλλά δεν προσφέρει κάποιο δωρεάν πακέτο, κάτι που φυσικά ευνοεί κατά κόρον το Spotify, και έτσι σίγουρα θα κερδίσει περισσότερους χρήστες στην πελατειακή του βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας