Το παιχνίδι των παιδιών εκτός σπιτιού συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο μυωπίας

Το παιχνίδι των παιδιών εκτός σπιτιού συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο μυωπίας

Το παιχνίδι των παιδιών εκτός σπιτιού συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο μυωπίας, έδειξε νέα έρευνα που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας στη Φλόριδα. Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα 8 προηγούμενων ερευνών του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και ανακάλυψε ότι, για κάθε επιπλέον ώρα την εβδομάδα που τα παιδιά περνούσαν σε εξωτερικό χώρο, ο κίνδυνός τους να εμφανίσουν μυωπία μειωνόταν κατά 2%.

Οι ερευνητές δήλωσαν πως οι παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτήν τη διαφορά ήταν η έκθεση στο φυσικό φως και ο χρόνος που τα παιδιά περνούσαν κοιτάζοντας μακριά. Ωστόσο, οι πλήρεις αιτίες δεν διευκρινίστηκαν. Οι ερευνητές περίμεναν να ανακαλύψουν ότι τα παιδιά που περνούσαν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, ξόδευαν λιγότερο χρόνο με δραστηριότητες όπως διάβασμα ή παιχνίδια στον υπολογιστή, αλλά δεν φάνηκε τέτοια σχέση.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Sherwin, δήλωσε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί ποιοι παράγοντες είναι περισσότερο σημαντικοί, τονίζοντας ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Με λίγα λόγια, η αύξηση του χρόνου παραμονής σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να ζυγιστεί, έναντι της έκθεσης στην ακτινοβολία UV και του αυξημένου κινδύνου για καρκίνο δέρματος, καταρράκτη και άλλους καρκίνους, αλλά και έναντι της αποδειγμένης ωφέλειας της άσκησης στην προστασία από τον διαβήτη, την παχυσαρκία την έλλειψη βιταμίνης D και την οστεοπόρωση.

Όπως και να έχει το πράγμα, όλοι οι γονείς πρέπει να προτρέπουν τα παιδιά τους να σταματήσουν να κάθονται με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή, προφανώς γιατί αυτή η κατάσταση ενέχει μεγάλη επιβάρυνση, όχι μόνο γιατί σωματική υγεία του παιδιού, αλλά και την ψυχική, διότι το μόνο που θα επιτευχθεί θα είναι η απομόνωση με αρνητική συνέπεια το ανήλικο παιδί να γίνει εσωστρεφής και αντικοινωνικό.

Συνεπώς, το παιχνίδι εκτός σπιτιού βοηθάει μεταξύ άλλων το παιδί να ασκείτε – πράγμα που σημαίνει ότι θα αποφύγει την υπερβολική ακινησία όταν κάθεται σε μία καρέκλα για ώρες μέσα στο δωμάτιο του.

Προηγούμενο άρθροΗ μπαταρία της Βαγδάτης ηλικίας 2.000 ετών
Επόμενο άρθροAce Combat 4: Distant Thunder (PS2)
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας