Έτσι για την ιστορία, αξίζει να επισημανθεί πως η εφαρμογή TikTok για κινητές συσκευές είχε εγκατασταθεί 43 εκατομμύρια φορές σε smartphone πολιτών που διαμένουν στο Πακιστάν. Εν ολίγοις μία τεράστια πελατειακή βάση που σίγουρα είναι μεγάλο πλήγμα για τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Ο ρυθμιστής τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν έχει απαγορεύσει το TikTok, ισχυριζόμενος ότι η εφαρμογή απέτυχε να αφαιρέσει το «ανήθικο» και «άσεμνο» περιεχόμενο που αναρτούν οι χρήστες της. Η απαγόρευση έρχεται ένα μήνα μετά, αφού η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν, απαγόρευσε όλες τις εφαρμογές γνωριμιών (dating app), συμπεριλαμβανομένων των Tinder και Grindr, για τον ίδιο λόγο.
Το TikTok είχε εγκατασταθεί 43 εκατομμύρια φορές στο Πακιστάν, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Sensor Tower. Επομένως, σύμφωνα με αυτά τα στατιστικά στοιχεία, το Πακιστάν ήταν η 12η μεγαλύτερη αγορά για τη συγκεκριμένη εφαρμογή από την άποψη εγκαταστάσεων σε smartphone και tablet. Η εταιρεία εκτιμά ότι το TikTok έχει εγκατασταθεί παγκοσμίως, συνολικά 2,2 δισεκατομμύρια φορές με λήψεις που διεξήχθησαν μέσα από το App Store της Apple και το Play Store της Google.
Η απαγόρευση έρχεται λίγους μήνες μετά την κατάργηση του TikTok στην Ινδία για ανησυχίες σχετικά με την κινεζική ιδιοκτησία της εφαρμογής, η οποία ενδεχομένως να παρέχει πληροφορίες των χρηστών στην κινεζική κυβέρνηση για το κακόβουλο σκοπό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής συνεχίζουν να απαγορεύουν τον TikTok για τις ίδιες ανησυχίες, όμως η απαγόρευση αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναστολή λόγω δικαστικής απόφασης, αλλά αυτοί οι περιορισμοί πρόκειται να τεθούν σε ισχύ στα μέσα Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Το TikTok κατέστη ομολογουμένως ένα καινούργιο πολιτιστικό φαινόμενο, λόγω της αποδοχής των χρηστών που το αγκάλιασαν και έσπευσαν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την πλατφόρμα, παρά την ασυγκράτητη επίθεση που δέχτηκε από πολλές ρυθμιστικές αρχές διαφόρων κρατών σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες απαγορεύσεις, ιδίως η εκκρεμούσα απαγόρευση στις ΗΠΑ, αποτελούν πραγματικές απειλές για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα της εφαρμογής, καθώς θα μπορούσαν να διακοπούν επ’ αόριστον οι νέες εγκαταστάσεις σε μεγάλες αγορές, όπως οι ΗΠΑ και η Ινδία.