Το Pinterest θα φιλτράρει τα αποτελέσματα αναζήτησης συμβουλών ομορφιάς ανάλογα με τον τόνο του δέρματος

Το Pinterest θα φιλτράρει τα αποτελέσματα αναζήτησης συμβουλών ομορφιάς ανάλογα με τον τόνο του δέρματος

Το Pinterest θα φιλτράρει τα αποτελέσματα αναζήτησης συμβουλών ομορφιάς ανάλογα με τον τόνο του δέρματος.

Προκειμένου η γνωστή πλατφόρμα συλλογής εικόνων να βοηθήσει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε μια ποικιλία εικόνων με ευκολότερο τρόπο από ότι πριν, το Pinterest ξεκινάει σήμερα ένα δοκιμαστικό χαρακτηριστικό τύπου beta που θα επιτρέψει στους χρήστες να φιλτράρουν τα αποτελέσματα τους για τις συμβουλές ομορφιάς από τον τόνο του δέρματος που εκείνοι θα επιλέξουν.

Δηλαδή θα μπορεί να γίνει αναζήτηση για έναν όρο, όπως το κόκκινο κραγιόν και ο χρήστης θα έχει πλέον τη δυνατότητα να επιλέξει εάν θέλει ένα κραγιόν που θα συνδυάζεται καλά με έναν σκούρο τόνο δέρματος. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα από τέσσερις διαφορετικούς τόνους δέρματος.

Σε μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας που αναγγέλλει το νέο χαρακτηριστικό, ο κύριος μηχανικός της ιστοσελίδας, ο Laksh Bhasin αναφέρει ότι το 70% των χρηστών βασίζονται στο Pinterest για να διαλέξουν την καθημερινή τους εμφάνιση και το στυλ που θέλουν να δοκιμάσουν».

Ο Bhasin περιγράφει λεπτομερώς στο blog post πώς η εταιρεία χρησιμοποίησε τη μηχανική μάθηση για να φέρει αυτό το χαρακτηριστικό στη ζωή. Η Pinterest στράφηκε επίσης στην ModiFace, μια εταιρεία που δημιούργησε προσαρμοσμένες εφαρμογές AR (επαυξημένης πραγματικότητας) για εταιρείες ομορφιάς και εξαγοράστηκε από την L’Oreal μόλις τον περασμένο μήνα.

Το Pinterest και η ModiFace έπρεπε να δοκιμάσουν ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών αλγορίθμων για να βρουν το τελειοποιημένο σύστημα, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, μια φωτογραφία που δείχνει ένα λευκό πρόσωπο, μπορεί να έχει ελαφρώς σκούρο δέρμα από το μακιγιάζ ή επειδή η φωτογραφία είχε πολλές σκιές ή είναι κακής ποιότητας. Ο Pinterest βασίστηκε στην εσωτερική πλατφόρμα υπολογισμών Sofia που τη δημιούργησε το 2016, για να βελτιώσει τους αλγόριθμους.

Σε μια συνέντευξη του ο Candice Morgan, υψηλόβαθμο στέλεχος του Pinterest σημείωσε ότι όταν γίνεται ένας γενικός όρος αναζήτησης στο Pinterest, όπως “ιδέες για τα μαλλιά”, θα παρουσιάζονται κυρίως εικόνες με λευκές γυναίκες ως μοντέλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας