Το Xbox πραγματοποίησε έσοδα 2,25 δισ. δολ. κατά το τελευταίο τρίμηνο της Microsoft

Το Xbox πραγματοποίησε έσοδα 2,25 δισ. δολ. κατά το τελευταίο τρίμηνο της Microsoft

Το Xbox πραγματοποίησε έσοδα 2,25 δισ. δολ. κατά το τελευταίο τρίμηνο της Microsoft.

Τα έσοδα που σχετίζονται με τα βιντεοπαιχνίδια της Microsoft εξακολουθούν να επεκτείνονται συστηματικά και με ανοδικό ρυθμό, καθώς η εταιρεία μετατοπίζει την προσοχή της σε σημαντικές υπηρεσίες για τους χρήστες, όπως το Game Pass.

Το τμήμα Xbox της εταιρείας έφερε 2,251 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου. Το ποσοστό αυτό ήταν αυξημένο κατά 18% σε σχέση με τα 1,906 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίτο τρίμηνο του 2017.

Αντί να εστιάσει την προσοχή της στο πόσες κονσόλες θα πωλήσει, η Microsoft επικεντρώνεται στους ενεργούς χρήστες του Xbox Live. Διότι αυτός είναι ένας βαρυσήμαντος παράγοντας, ο οποίος πρακτικά επιφέρει περισσότερα έσοδα στην εταιρεία, δεδομένου ότι είναι μια υπηρεσία όπου οι άνθρωποι μπορούν να να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή ακόμη και όταν δεν βρίσκονται στην κονσόλα του Xbox.

Το τρίτο τρίμηνο του 2017, το Xbox Live είχε συνολικά 59 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, αυξημένο κατά 13% σε σύγκριση με τα 52 εκατομμύρια κατά την ίδια περίοδο πρόπερσι.

Το δελτίο τύπου της Microsoft για τα κέρδη της εταιρείας αναφέρει: Το Xbox Live συνέχισε την ανοδική ανάπτυξη, χάρη στο Xbox One, το Windows 10 και τις κινητές πλατφόρμες.

Επιπλέον αυτή η ανοδική πορεία οφείλεται και στην τρελή επιτυχία του Fortnite . Το παιχνίδι έχει προκαλέσει αύξηση το κερδών και στις δύο πλατφόρμες, τόσο στο Xbox, όσο και στο PC, αφού οι παίκτες μπαίνουν στη διαδικασία να αποκτήσουν αντικείμενα για τους χαρακτήρες τους, τα οποία είναι επί πληρωμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας