ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesΤο PlayStation 5 θρυμματίζει το Xbox Series X, είναι η πιο περιζήτητη...

Το PlayStation 5 θρυμματίζει το Xbox Series X, είναι η πιο περιζήτητη κονσόλα βάσει προπαραγγελιών

Τον επόμενο μήνα, η Sony και η Microsoft θα συγκρουστούν στο πεδίο της επόμενης γενιάς κονσόλας για βιντεοπαιχνίδια με το PlayStation 5 και το Xbox X Series αντίστοιχα. Ο ιαπωνικός τεχνολογικός Κολοσσός φαίνεται να επικρατεί στους αριθμούς των προπαραγγελιών, αλλά οι αναλυτές λένε πως είναι λίγο πρώιμο να προδικάσουμε το αποτέλεσμα των τελικών πωλήσεων.

Σύμφωνα με το Rise at Seven που εδρεύει στο Λονδίνο, το PS5 έχει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα έναντι της αντίπαλης κονσόλας, με 148 χώρες από τις 161 να προτιμούν το μηχάνημα της Sony. Δείτε τα στοιχεία της έκθεσης εδώ: www.riseatseven.com/blog/xbox-series-x-v-ps5-worlds-most-in-demand-game-console-rise-at-seven.

Μεταξύ των δύο κονσόλων επόμενης γενιάς, το Xbox Series X θα κάνει το πρώτο του ντεμπούτο, πλαισιωμένο από τη μικρή και προσιτή σειρά S. Ενώ ολόκληρος ο κόσμος θα καλωσορίσει τις κονσόλες της Microsoft στις 10 Νοεμβρίου, η Sony επιλέγει μια σταδιακή κυκλοφορία για το PS5, με τις ΗΠΑ και Ιαπωνία να έχουν προτεραιότητα, αφού θα το λάβουν πρώτες στις 12 Νοεμβρίου, ενώ οι υπόλοιπες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, θα πρέπει να περιμένουν έως τις 19 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, το PlayStation 5 είναι το προϊόν που ζητείται περισσότερο από το ευρύ καταναλωτικό κοινό, σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε η Rise at Seven. Η εταιρεία, χάρη στη συνεργασία με το κατάστημα λιανικής GAME, μοιράστηκε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τη ζήτηση για τις δύο κονσόλες επόμενης γενιάς, αφού για να τεκμηριώσει τα λεγόμενα της, συλλέξε δεδομένα από την μηχανή αναζήτησης της Google, επίσης συγκέντρωσε πληροφορίες από τα καταστήματα λιανικής πώλησης για να μάθει τον αριθμό των προπαραγγελιών, και τέλος σχεδίασε ένα χάρτη της υφηλίου που δείχνει σε ποιες χώρες προπορεύεται η καθεμία κονσόλα αναφορικά με τις παραγγελίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το PS5 έχει ήδη κατακτήσει όλο τον κόσμο. Από τις 161 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, οι 148 προτιμούν την κονσόλα της Sony αντί της Microsoft.

Τα ποσοστά της ζήτησης που εκφράζονται σε μεμονωμένες χώρες είναι επίσης εντυπωσιακά. Σημειώνουμε πως η Ιαπωνία προτιμά το PlayStation για 98,94%, έναντι 1,05% για το Xbox. Η κονσόλα Microsoft έχει καλύτερη τύχη στην Κίνα, όπου κυριαρχεί με το 54,97% των προτιμήσεων έναντι του PS5. Μπορείτε να δείτε τον πλήρη πίνακα χάρη σε ένα έγγραφο που μοιράστηκε η Rise at Seven.

Φυσικά μιλάμε για εκτιμήσεις και προβλέψεις και μόνο μετά την κυκλοφορία των δύο κονσολών θα είμαστε σε θέση να σκιαγραφήσουμε μια πιο καθορισμένη εικόνα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ενθαρρυντικά νέα για τη Sony για το πολυαναμενόμενο PlayStation 5.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166