Το Project Scarlett είναι η κονσόλα παιχνιδιών επόμενης γενιάς της Microsoft

Το Project Scarlett είναι η κονσόλα παιχνιδιών επόμενης γενιάς της Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε το Project Scarlett, μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών επόμενης γενιάς που είναι τέσσερις φορές ταχύτερο και ισχυρότερο από την τρέχουσα γενιά μηχανών τύπου Xbox και Sony PlayStation. Εν ολίγοις σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας θα φέρει τα πάνω κάτω στον τομέα του gaming.

Η συγκεκριμένη παιχνιδομηχανή θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2020, όμως επί του παρόντος δεν έχει αναφερθεί ακόμα η τιμή που θα κοστίζει η συσκευή, αλλά εάν αποκωδικοποιήσουμε τους ισχυρισμούς της εταιρείας που αναφέρει πως θα επρόκειτο για κάτι δυναμικό και ξεχωριστό, τότε λογικά θα είναι κάπως τσιμπημένη η τιμή.

Ο Phil Spencer, επικεφαλής στο τμήμα παιχνιδιών της Microsoft, δήλωσε ό,τι η νέα κονσόλα θα είναι βελτιστοποιημένη για ένα μόνο πράγμα: το gaming και αναπτύσσεται από την ίδια ομάδα που δημιούργησε το Xbox One, δηλαδή από άτομα με τεράστια εμπειρία σε αυτό το χώρο, που έχουν αποδείξει πως γνωρίζουν πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες των παιχνιδομηχανών.

Το καινούργιο μηχάνημα θα έχει την ικανότητα να φτάνει μέχρι 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Θα διαθέτει μνήμη GDDR6, επεξεργαστή Zen 2 και μονάδα επεξεργασίας γραφικών Navi (GPU) από τις Advanced Micro Devices (AMD).

Ο Phil Spencer δήλωσε: «Το Project Scarlett θα είναι μία κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών που θα αλλάξει άρδην τα μέχρι τώρα δεδομένα στα βιντεοπαιχνίδια, και προφανώς εκείνοι που θα βγουν περισσότερο κερδισμένοι θα είναι οι παίκτες».

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα κονσόλα θα κυκλοφορήσει παράλληλα με το γνωστό βιντεοπαιχνίδι Halo Infinite που λατρεύτηκε από πολύ κόσμο.

Ωστόσο για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Microsoft βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα εξαιτίας του ό,τι αναμένεται σε λίγο καιρό να βγει το PlayStation 5, κάτι που πρακτικά θα σημαίνει πως σε περίπτωση που αποδειχθεί πως το Project Scarlett είναι υποδεέστερο σε δυνατότητες από τον ανταγωνιστή του, τότε καταλαβαίνουμε όλοι θα επρόκειτο για μία μεγάλη ήττα που θα συνεπάγεται ταυτόχρονα με ενδεχόμενη απώλεια εσόδων, διότι οι Gamers θα επιλέξουν να αγοράσουν PlayStation 5.