Το Reddit σφίγγει τους κανόνες σχετικά με το βίαιο περιεχόμενο

Το Reddit σφίγγει τους κανόνες σχετικά με το βίαιο περιεχόμενο

Το Reddit σφίγγει τους κανόνες σχετικά με το βίαιο περιεχόμενο και πλέον ήδη έχει καταργήσει ορισμένες δευτερεύοντες κατηγορίες

Το Reddit είναι μια μεγάλη κοινότητα του διαδικτύου που έχει κατηγορηθεί για επώαση ομάδων μίσους, και ως εκ τούτου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η πολιτική περιεχομένου της θα καταστεί πιο περιοριστική. Πολλές σελίδες αφιερωμένες στην ρητορική μίσους και σε παρόμοιες ιδεολογίες είχε ως συνέπεια να απαγορευτούν μαχαίρι.

Η αλλαγή επεκτείνει μια προηγούμενη απαγόρευση της «υποκίνησης» της βίας και περιλαμβάνει «οποιοδήποτε περιεχόμενο που ενθαρρύνει, δοξάζει, υποκινεί, ζητεί ψυχολογική βία ή σωματική βλάβη σε άτομο ή ομάδα ανθρώπων» ή κατά ζώων.

Οι ευρύτεροι περιορισμοί φαίνεται να αποσκοπούν, εν μέρει, στην εξάλειψη των ομάδων μίσους και της ρατσιστικής ιδεολογίας στην ιστοσελίδα. Οι New York Times ανέφεραν ότι τουλάχιστον τρία subreddits απαγορεύτηκαν αμέσως μετά τις ανακοινωθείσες αλλαγές και είναι οι εξής: r/NationalSocialism, r/Nazi και r/Far_Right.

Το Reddit έχει απαγορεύσει στο παρελθόν διάφορες δευτερεύοντες κατηγορίες, ειδικά εκείνες που δοξάζουν ή επιτρέπουν σεξουαλικά εγκλήματα ή στοχοθετημένη παρενόχληση. Αλλά το τελευταίο κύμα διακοπών έρχεται εν μέσω μιας ευρύτερης κοινωνικής κατακραυγής που κακοποιούν εν μέρει τον ελεύθερο λόγο στις πλατφόρμες, όπως συμβαίνει στο Twitter και το Facebook. Οι δύο τελευταίοι έχουν ανακοινώσει σχέδια για περαιτέρω περιορισμό τέτοιου είδους περιεχομένου στις πλατφόρμες τους.

Αυτές οι προσπάθειες αναμφισβήτητα θεωρείται μία αποφασιστική κίνηση και η νέα προσέγγιση του Reddit είναι πιθανό να είναι ακόμη πιο περιορισμένη στο απώτερο μέλλον, απλώς και μόνο λόγω του μεγέθους της εταιρείας, η οποία προφανώς δεν διακινδυνεύει την οντότητα της στον επιχειρηματικό κόσμο.

Το Reddit εκτιμήθηκε πρόσφατα σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι περίπου 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Twitter και 516 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Facebook . Το Facebook απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ το προσωπικό της Reddit έχει λιγότερους από 300 υπαλλήλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας