Το Spotify σχεδιάζει να επεκταθεί στην Ινδία μέσα στους επόμενους έξι μήνες

Το Spotify σχεδιάζει να επεκταθεί στην Ινδία μέσα στους επόμενους έξι μήνες

Η γνωστή διαδικτυακή υπηρεσία ακρόασης μουσικής Spotify έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αρχίσει να δραστηριοποιείται επιχειρησιακά στην Ινδία πουλώντας τις υπηρεσίες της στο ευρύ κοινό, και μάλιστα έκλεισε σημαντικές συμφωνίες, αλλά όχι με όλους τους σημαντικούς κατόχους δικαιωμάτων στην Ινδία, κάτι που εγείρει αρκετά ερωτήματα αναφορικά με το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Εν τούτοις, το Spotify θα καταφέρει να διεισδύσει σε μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες μουσικές αγορές στον κόσμο – με πληθυσμό 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους – αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των αγορών που είναι άμεσα διαθέσιμες οι υπηρεσίες της, φτάνοντας αισίως τις 78 χώρες.

Όταν το Spotify αρχίσει να λειτουργεί επίσημα ως υπηρεσία στην Ινδία, θα προσφέρει στους τοπικούς χρήστες μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών με πλήρη πρόσβαση σε όλα τα premium χαρακτηριστικά.

Παρόλο που οι υπηρεσίες online ακρόασης μουσικής χρησιμοποιούνται από περίπου 100 εκατομμύρια άτομα στην Ινδία, μόνο ένας μικρός αριθμός επιλέγει να πληρώσει κάποιο συνδρομητικό πακέτο. Αυτή τη στιγμή, η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ακρόασης μουσικής στη χώρα είναι το YouTube, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν (εκτός ορισμένων περιπτώσεων).

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο εμπόδιο που αντιμετωπίζει το Spotify στην Ινδία. Τα δικαιώματα μουσικής στη χώρα είναι πραγματικά εντελώς διασκορπισμένα σε αρκετές δισκογραφικές εταιρείες, κάτι που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αφού πρέπει να έρθει σε συμφωνία με όλους αυτούς.

Επίοσης, η Sony Music είναι μία από τις τρεις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες που έχει σημαντικό αποτύπωμα στην Ινδία που φυσικά όπως φαίνεται μπορεί ίσως να έχει τον τελευταίο λόγο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Επιπλέον, υπάρχουν πάνω από δώδεκα διαφορετικές γλώσσες και μόνο μια μικρή πλειοψηφία του ινδικού πληθυσμού κατέχει πιστωτική ή χρεωστική κάρτα (το Spotify βρήκε διαφορές λύσεις γι αυτήν την ιδιομορφία κατά το παρελθόν, δηλαδή με δωροκάρτες που είναι δημοφιλείς σε πολλές χώρες, για παράδειγμα).

Επιπρόσθετα, η καταλογογράφηση των μουσικών κομματιών και τραγουδιών στην Ινδία δημιουργεί τα δικά της μοναδικά προβλήματα. Το Bloomberg αναφέρει ότι η μουσική από κινηματογραφικές ταινίες Bollywood αντιπροσωπεύει τις περισσότερες από τις μισές πωλήσεις στην Ινδία, αλλά οι ακροατές τείνουν αναζητούν συχνά αυτά τα τραγούδια χρησιμοποιώντας ονόματα χαρακτήρων αντί για ονόματα καλλιτεχνών.

Όταν πλέον θα διατίθενται υπηρεσίες του Spotify στην Ινδία, θα ανταγωνίζονται τις δημοφιλείς τοπικές εφαρμογές όπως το Gaana και το Saavn, μαζί με το Apple Music, το Google Play Music και το Amazon Music.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας