Το Elgato Cam Link θα επιτρέπει στους live streamers να μετατρέψουν την DSLR ή GoPro σε web κάμερα 4K

Το Elgato Cam Link θα επιτρέπει στους live streamers να μετατρέψουν την DSLR ή GoPro σε web κάμερα 4K

Η εταιρία Elgato, η οποία είναι γνωστή για το λογισμικό καταγραφής παιχνιδιών και streaming περιεχομένου που παρέχει προς τους live streamers, ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο gadget που μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε υπάρχουσα φωτογραφική μηχανή DSLR, κάμερα δράσης τύπου GoPro ή τυπική βιντεοκάμερα σε μια web κάμερα 4K.

Η συσκευή είναι στην πραγματικότητα ένα αναβαθμισμένο dongle USB που ονομάζεται Cam Link 4K και λειτουργεί ως ενδιάμεσος ανάμεσα στο λογισμικό της Elgato που είναι εγκατεστημένο στο φορητό σας υπολογιστή ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή και στην ίδια την κάμερα. Δηλαδή είναι μια έκδοση 4K του υπάρχοντος dongle Cam Link.

Για τους επίδοξους δημιουργούς του Twitch και του YouTube, αυτό το προϊόν υπόσχεται να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα βίντεο σε ζωντανή ροή χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν μια ακριβή web κάμερα που ως γνωστόν οι περισσότεροι youtubers δεν έχουν τα χρήματα για να προβούν σε μία τέτοια ακριβή αγορά, οπότε αυτή φαντάζει μία ιδανική λύση.

Για να καταλάβετε πως θα λειτουργεί η όλη κατάσταση: Το Cam Link 4K έχει είσοδο HDMI όπου πρακτικά θα μπορεί να συνδεθεί μια φωτογραφική μηχανή, και στη συνέχεια το λογισμικό θα μεταφράζει το βίντεο σε ποιότητα μέχρι 4K σε 30 fps ή 1080p σε 60 fps.

Η Elgato υποστηρίζει ότι η συσκευή θα υποστηρίζει πλήρως και έμπρακτα το Discord, το OBS Studio και το Skype, καθώς και κάμερες Canon, GoPro, Nikon, Sony, Panasonic και πολλές άλλες. Η συσκευή διατίθεται προς πώληση από την ιστοσελίδα της μητρικής εταιρείας Corsair της Elgato για 129,95 δολάρια. Η Elgato λέει ότι θα καταστεί διαθέσιμο κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Amazon, χωρίς όμως να προσδιορίζεται κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος τομέας έχει γνωρίσει ιδιαίτερο κορεσμό από τις διάφορες εταιρείες που παρέχουν προηγμένα λογισμικά και gadget για να βοηθήσουν τους δημιουργούς περιεχομένου στο youtube όπως και σε άλλες πλατφόρμες.

Αλλά το ζητούμενο της υπόθεσης είναι πως όλα αυτά τα υποστηρικτικά προγράμματα και συσκευές, σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις φθηνά σε κόστος. Και αν αναλογιστούμε πως οι περισσότεροι youtubers δεν βγάζουν σοβαρά κέρδη από την ενασχόλησή τους με αυτό το επάγγελμα, τότε καταλαβαίνουμε πως στην πραγματικότητα ίσως να είναι και πεταμένα λεφτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας