ΑρχικήΟικονομίαΤο Bitcoin έφτασε στα 15.000 δολ. αποτιμάται παραπάνω από το PayPal, την...

Το Bitcoin έφτασε στα 15.000 δολ. αποτιμάται παραπάνω από το PayPal, την Coca-Cola, το Netflix, τη Disney

Η συνολική αποτίμηση του Bitcoin ως κεφαλαιοποίηση στην αγορά αυξήθηκε από τα 190 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 280 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους μήνες, ξεπερνώντας ορισμένες τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες που θεωρούνται μεγαθήρια στην παγκόσμια οικονομία, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, η κεφαλαιοποίηση αγοράς του Bitcoin (BTC) κυμαινόταν στα 190 δισεκατομμύρια δολάρια όταν η τιμή του BTC βρισκόταν γύρω στα 10.000 δολάρια.

Τους τελευταίους δύο μήνες, ωστόσο, η τιμή του Bitcoin ανέβηκε πάνω από τα 15.000 δολάρια. Με αυτό, το ανώτατο όριο τιμής πώλησης είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει η κεφαλαιοποίηση του από τα 190 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 280 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η απροσδόκητη άνοδος, καθιστά το Bitcoin πιο πολύτιμο σε οικονομική αξία από τις περισσότερες μεγάλες εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Top companies in the U.S. by market capitalization. Source: Dogs of the Dow Jones

Το Bitcoin ισοδυναμεί σε αξία με τη 18η μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία στις ΗΠΑ

Εάν η αποτίμηση του Bitcoin συγκριθεί με εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, τότε θα συγκαταλέγονταν ως η 18η μεγαλύτερη εταιρεία. Ωστόσο επειδή δεν είναι καταχωρημένο στο χρηματιστήριο, αυτό το συμπέρασμα προκύπτει ως υπόθεση εργασίας και τίποτα περισσότερο.

Η 17η μεγαλύτερη εταιρεία στις ΗΠΑ είναι η Home Depot με χρηματιστηριακή αξία 306 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Verizon βρίσκεται από πίσω του με αποτίμηση 242 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας επί της ουσίας ένα μεγάλο κενό μεταξύ τους.

Δεδομένου ότι η ανώτατη κεφαλαιοποίηση του Bitcoin είναι σήμερα περίπου 280 δισεκατομμύρια δολάρια, θεωρητικά κατατάσσεται στη 18η θέση από όλες τις εταιρείες των ΗΠΑ. Οι εταιρείες που ξεπέρασε το Bitcoin τους τελευταίους μήνες περιλαμβάνουν μερικά μεγάλα ονόματα όπως το Netflix, η PayPal, η BofA, η Coca-Cola, η Salesforce και η Disney.

Το Bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από τα τρία μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ αναφορικά με την κεφαλαιακή αποτίμηση τους, δηλαδή τη Visa, την Mastercard και την JPMorgan και για να τα ξεπεράσει θα πρέπει η τιμή του κρυπτονομίσματος του να φτάσει τα 23.000 δολάρια, ούτως ώστε να αποτιμάται η κεφαλαιοποίηση του στην αγορά στα 426 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, η τιμή του BTC πρέπει να φτάσει κάπου περίπου 120.000 για να φτάσει την Apple, την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο που αν πωλούνταν σήμερα θα κόστιζε 2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι επενδυτές πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις διακυμάνσεις που έχει το Bitcoin ως νόμισμα

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές αναμένουν ότι θα συρρικνωθεί η τιμή του BTC κάποια στιγμή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ή στην καλύτερη περίπτωση μέχρι τις αρχές του 2021, κάτι που είναι σύνηθες να γίνεται, αν αναλογιστούμε την πορεία που έχει ακολουθήσει έως τώρα. Ωστόσο ενδέχεται να συμβεί και το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να ανέβει κατακόρυφα η αξία του σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166