ΑρχικήΟχήματαΤο Tesla Model 3 ήταν η έκδοση EV με τις καλύτερες πωλήσεις...

Το Tesla Model 3 ήταν η έκδοση EV με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο το 2018

Το Tesla Model 3 ήταν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στον κόσμο το 2018, σύμφωνα με δεδομένα της JATO Dynamics, μια εταιρεία που παρέχει στοιχεία για την ανάλυση των τάσεων της αγοράς στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, των προδιαγραφών των οχημάτων, της τιμολόγησης αυτοκινήτων και πολλά άλλα.

Η JATO λέει ό,τι η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα της Silicon Valley πούλησε περίπου 138.000 Model 3 ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της, όπως τη ναυαρχίδα EV της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BAIC Group (με 92.000) και του Nissan Leaf (με 85.000). Συνολικά, η Tesla πώλησε περισσότερα EV από οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία το 2018, αναφέρει η JATO.

Επίσης η Tesla ξεκινά τις παραδόσεις του Model 3 στην Κίνα , τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπως και σε επιλεγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσθήκη αυτών των νέων αγορών για το Model 3 υποτίθεται ό,τι θα βοηθήσει την Tesla να αυξήσει τις πωλήσεις του αυτοκινήτου κατά 100.000 μονάδες το 2019, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις της εταιρείας.

Η Tesla δημοσιεύει τα στοιχεία των πωλήσεων και της παραγωγής των οχημάτων της κάθε τρίμηνο, ούτως ώστε έτσι να αποδείξει τη μεγάλη δημοτικότητα που γνωρίζει Model 3 σε σύγκριση με άλλα μεσαίου μεγέθους premium sedans από αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BMW, η Mercedes-Benz και η Audi.

Ενώ ο Tesla σχεδιάζει σχεδόν να διπλασιάσει την παραγωγή του Model 3 το 2019 που θα μεταφράζεται πρακτικά σε περαιτέρω πωλήσεις, εν αντιθέσει με την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως θα δημιουργηθούν ορισμένα προβλήματα, δίοτι ορισμένοι αναλυτές ανησυχούν πως η ζήτηση για το Model 3 θα στεγνώσει τις ΗΠΑ, για να καλύψει και τις υπόλοιπες αγορές.

Η μεγαλύτερη απειλή για την Tesla αναφορικά με την κυριαρχία της στο τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων προέρχεται από την Κίνα. αφού οι τοπικές εταιρείες όπως η BAIC, κατασκευάζουν επίσης αυτοκίνητα τύπου EV , τα οποία μάλιστα είναι πολύ πιο προσιτά από οποιοδήποτε μοντέλο πωλεί η Tesla, κάτι που σημαίνει πως οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια θα στραφούν προς αυτή τη λύση.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166