Το Τόκιο σχεδιάζει να κατασκευάσει τον ψηλότερο ξύλινο ουρανοξύστη στον κόσμο

Το Τόκιο σχεδιάζει να κατασκευάσει τον ψηλότερο ξύλινο ουρανοξύστη στον κόσμο

Το Τόκιο σχεδιάζει να κατασκευάσει τον ψηλότερο ξύλινο ουρανοξύστη στον κόσμο.

Η ιαπωνική εταιρεία Sumitomo Forestry Co που δραστηριοποιείται στον τομέα της αρχιτεκτονικής και της κατασκευής. ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα 70όροφο ουρανοξύστη στο Τόκιο κατασκευασμένο από ξύλο.

Το έργο θα φέρει την ονομασία W350, το ύψος του θα έχει μέγεθος 1.148 πόδια και θα περιλαμβάνει διαμερίσματα και δημόσιους χώρους σε πολλαπλά πατώματα, εν ολίγοις θα είναι ταυτόχρονα ξενοδοχείο, γραφεία και εμπορικός χώρος.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα, the guardian το ονόμασε ως “Plyscraper city” και σημείωσε ότι το κόστος του έργου υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, επιπλέον θα είναι σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο ουρανοξύστη που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, το οποίο είναι κατασκευασμένο από γυαλί και χάλυβα. Η εταιρεία λέει ότι το κόστος του έργου θα μειωθεί δραματικά, λόγω των νέων τεχνολογικών εξελίξεων, καθώς εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2041.

Σε μια περίληψη του έργου, η Sumitomo δήλωσε ότι η δομή του θα είναι κατασκευασμένη 90% από ξύλινα υλικά, με διασταυρούμενα χαλύβδινα στηρίγματα για να αντέχουν καλύτερα στην υψηλή σεισμική δραστηριότητα της Ιαπωνίας.

Το 2010, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θέσπισε ένα διάταγμα που απαιτούσε από τις κατασκευαστικές εταιρείες να χρησιμοποιούν ξύλο για τα νέα δημόσια κτίρια. Επομένως, η Sumitomo, ακολουθώντας αυτήν την μεθοδολογία να στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση, χρησιμοποιώντας υλικά που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Ωστόσο είναι γεγονός πως οι ξύλινες πολυώροφες κατασκευές κερδίζουν όλο και περισσότερο δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο. Το Πόρτλαντ ενέκρινε πρόσφατα την κατασκευή ενός πανύψηλου κτιρίου στις ΗΠΑ, το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από ξύλο και θα έχει 11 ορόφους, που είναι γνωστό ως Framework.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας