ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Twitter απαγόρευσε το RT και Sputnik να διαφημίζονται στην πλατφόρμα του

Το Twitter απαγόρευσε το RT και Sputnik να διαφημίζονται στην πλατφόρμα του

Το Twitter απαγόρευσε το RT και Sputnik να διαφημίζονται στην πλατφόρμα του.

Τα Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων RT (πρώην Russia Today) και Sputnik δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράσουν διαφημίσεις στο Twitter, ανακοίνωσε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε δήλωση την Πέμπτη (26 Οκτωβρίου).

Το Twitter δήλωσε ότι η απόφαση, επηρεάζει “όλους τους λογαριασμούς” που ανήκουν στα δύο πρακτορεία, οι οποίοι είναι άμεσα ανενεργοί σχετικά και μόνο με τις διαφημίσεις . Το Twitter αναφέρθηκε στην υποτιθέμενη Ρωσική καμπάνια παρεμβολών και παραπληροφόρησης κατά τις προεδρικές εκλογές του 2016 ως τον κύριο λόγο πίσω από την πρωτοφανή κίνηση.

Μια δήλωση έλεγε : “Δεν πήραμε αυτήν την απόφαση ελαφρά την καρδία και τώρα κάνουμε αυτό το βήμα ως μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας να βοηθήσουμε στην προστασία της ακεραιότητας της εμπειρίας των χρηστών στο Twitter.

“Τα Ρωσικά ειδησεογραφικά μέσα, που ονομάζονται RT και Sputnik, υλοποιούν τα θελήματα της Ρωσίας, οπότε οι ΗΠΑ αναλαμβάνει δράση απέναντι σε αυτό το φαινόμενο για να μην ξανά παρέμβουν και να μην διαταράξουν άλλες προεδρικές εκλογές , είναι κάτι που δεν το θέλουμε στο Twitter.

“Αυτή η απόφαση περιορίζεται μονάχα σε αυτές τις δύο οντότητες με βάση την εσωτερική μας έρευνα, σχετικά και με τη συμπεριφορά τους, καθώς και γιατί συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση DNI του Ιανουαρίου 2017.

Η γνωστή πλατφόρμα των social media δήλωσε ότι σχεδιάζει να δωρίσει τα προβλεπόμενα έσοδα 1,9 εκατομμύρια δολάρια που θα είχε κερδίσει από τη διαφήμιση για να υποστηρίξει την εξωτερική έρευνα για το πώς κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν με επιτυχία τις εκλογές στις ΗΠΑ. “Θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για να μοιραστούμε μαζί σας σύντομα.

Παράλληλα με την Google και το Facebook, το Twitter έχει γίνει το επίκεντρο έντονης κριτικής για την αποτυχία να καταπολεμήσει τους ρώσους δολιοφθορείς και τις μεγάλες εκστρατείες προπαγάνδας τους.

Οι τρεις τεράστιες εταιρείες της τεχνολογίας πρόκειται να καταθέσουν την 1η Νοεμβρίου μπροστά σε μια σε μία ειδική επιτροπή για να δώσουν στοιχεία σχετικά με την υποψία της Ρωσικής δραστηριότητας στις ιστοσελίδες τους.

Σε μια ξεκάθαρη δήλωση , η RT αρνήθηκε ότι είχε εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες στο διαδίκτυο και δήλωσε ότι “δεν επιδίωξε ποτέ να παρέμβει και να επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ μέσω οποιωνδήποτε πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένου του Twitter”.

Ο αρχισυντάκτης του RT, Margarita Simonyan, υπογράμμισε ότι η απόφαση είναι “πολύ λυπηρή”.

“Δεν πίστευα ποτέ ότι το Twitter είναι υπό τον έλεγχο των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας – φαινόταν σαν μια θεωρία συνωμοσίας, αλλά τώρα φαίνεται να το έχει παραδεχτεί”, δήλωσε ο Simonyan στο RIA Novosti μέσω της RT.

“Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι τα Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν στη Ρωσία και αυτά αναμφισβήτητα θα αισθανθούν την τρυφερή απάντηση των Ρωσικών αρχών”.

Ο αναπληρωτής αρχισυντάκτης του κ. Kirill Karnovich-Valua RT χαρακτήρισε την απαγόρευση διαφήμισης «αβάσιμη» και «πολύ παραπλανητική». Το δίκτυο αντιμετωπίζει παρόμοιους περιορισμούς στο YouTube .

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166