ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Twitter απενεργοποίησε το λογαριασμό της Χρυσής Αυγής

Το Twitter απενεργοποίησε το λογαριασμό της Χρυσής Αυγής

Το Twitter απενεργοποίησε το λογαριασμό της Χρυσής Αυγής.

Η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προέβη σε ένα τολμηρό βήμα αναστέλλοντας τον επίσημο λογαριασμό της Χρυσής Αυγής στο Twitter. Αυτή η ενέργεια προφανώς θα έχει μεγάλο αντίκτυπο διότι το συγκεκριμένο προφίλ το ακολουθούσαν εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

Ο λόγος που αποφάσισε το Twitter να αναστείλει το επίσημο προφίλ της Χρυσής Αυγής δεν είναι γνωστό, αλλά όπως συνέβη και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, πιθανόν να οφείλεται στις πολλαπλές αναφορές (report) που έχουν γίνει από τους χρήστες της πλατφόρμας, Ίσως γιατί το περιεχόμενο που δημοσιευόταν σε αυτό το προφίλ να θεωρήθηκε πως προάγει τη βία και πως προάγει τη βία και προάγει το μίσος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Αμερική, όχι απλά έχουν κλείσει οι λογαριασμοί των εθνικιστικών κομμάτων, ομάδων, οργανώσεων στο Twitter, αλλά έχουν κλείσει και οι επίσημες ιστοσελίδες τους, αφού οι πάροχοι web hosting αρνήθηκαν να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους ιδεολογίες στις υπηρεσίες τους.

Οι ΗΠΑ έχει βάλει χέρι σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να μην επιτρέπουν να δημοσιεύετε περιεχόμενο υποκίνησης της βίας. Ωστόσο ο κυριότερος λόγος είναι επειδή οι τρομοκράτες του ISIS δημοσιεύουν αναρτήσεις επιδιώκοντας να προσελκύσουν κόσμο για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τώρα όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, ακόμη δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως αυτή η κατάσταση είναι κάτι μόνιμο, (για την αναστολή του λογαριασμού στο Twitter).

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166