Το Twitter προειδοποιεί ότι κάποιοι λογαριασμοί θα χάσουν την πιστοποίηση επαλήθευσης του λογαριασμού τους

Το Twitter προειδοποιεί ότι κάποιοι λογαριασμοί θα χάσουν την πιστοποίηση επαλήθευσης του λογαριασμού τους

mnΤο Twitter προειδοποιεί ότι κάποιοι λογαριασμοί ενδέχεται να χάσουν την πιστοποίηση επαλήθευσης του λογαριασμού τους, δηλαδή το μπλε σημαδάκι.

Το Twitter αντιμετωπίζει εκτεταμένη πίεση από πολλαπλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης μιας μερίδας χρηστών που αναφέρει αχαλίνωτη κατάχρηση και trolls από εκείνους που υποτίθεται ότι είναι πιστοποιημένοι λογαριασμοί. Οπότε η εταιρεία αναγκάστηκε να ξανά ελέγξει τους λογαριασμούς που περιλαμβάνουν την κατάσταση επαλήθευσης που προσφέρει σε επιλεγμένα προφίλ.

Η επισήμανση με το μπλε σημαδάκι σε έναν λογαριασμό, σημαίνει ότι το Twitter έχει επαληθεύσει το προφίλ και θεωρείται αυθεντικό, αφού προφανώς το άτομο έχει παραχωρήσει πρόσθετες πληροφορίες που αποδεικνύουν τη γνησιότητα. Αλλά αυτός ο ορισμός κατά καιρούς έχει αμφισβητηθεί δριμύτατα από το κοινό, επειδή υπήρξε μία καταφανέστατη κατάχρηση από κάποιους.

Ωστόσο τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν ριζικά στο εγγύς μέλλον, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το αποτέλεσμα της αναθεώρησης για τη διαδικασίας επαλήθευσης θα γίνουν αυστηρότερα και κάποιοι επαληθευμένοι λογαριασμοί ενδέχεται να τους αφαιρεθεί το μπλε σηματάκι.

Την Τετάρτη, το Twitter ανέφερε επίσης συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους η επαλήθευση θα μπορούσε να ανακληθεί. Η διαδικασία ακύρωσης αυτού του μέτρου δεν είναι καινούργια, αφού η εταιρεία το έχει ξανακάνει πριν για διάσημα άτομα που προήγαγαν τη ρητορική μίσους, το ρατσισμό και το ναζισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας