ΑρχικήΔιαδίκτυοΤο Twitter θα ξεκινήσει την επισήμανση των πολιτικών διαφημίσεων

Το Twitter θα ξεκινήσει την επισήμανση των πολιτικών διαφημίσεων

Το Twitter θα ξεκινήσει την επισήμανση των πολιτικών διαφημίσεων.

Η Twitter Inc δήλωσε την Τρίτη ότι θα προσθέσει ετικέτες σε διαφημίσεις σχετικές με τις εκλογές και θα πει ποιος είναι πίσω από κάθε μία από αυτές, αφού πλέον η Ηνωμένες Πολιτείες έμαθαν από το πάθημα των προεδρικών εκλογών του 2016 (για την φημολογούμενη υπόγεια παρέμβαση της Ρωσίας) και εφεξής εξαναγκάζει όλα τα κοινωνικά δίκτυα να δημοσιοποιούν τις δαπάνες των πολιτικών για τις διαφημίσεις.

Το Twitter, ενεργώντας ένα μήνα μετά από το Facebook Inc ξεκίνησε μια παρόμοια αναμόρφωση των πολιτικών διαφημίσεων , λέγοντας σε μία δημοσίευση στο blog της ότι θα δημιουργούσε έναν ιστότοπο έτσι ώστε οι άνθρωποι να βλέπουν ταυτότητες εκείνων που αγοράζουν διαφημίσεις, σε ποια δημογραφικά στοιχεία στοχεύουν και ποια είναι τα συνολικά έξοδα της διαφήμισης από τους εκλογικούς διαφημιστές.

Οι εταιρίες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης της Silicon Valley και οι πολιτικές διαφημίσεις που προβάλλονται στους ιστοτόπους τους είναι γενικά απαλλαγμένες από τις απαγορεύσεις και άλλες κανονιστικές απαιτήσεις που επιβάλλουν οι αμερικανικές αρχές στις τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και δορυφορικές υπηρεσίες τους.

Ωστόσο, οι μαρτυρίες του Twitter, Facebook και το Alphabet Inc της Google που δήλωσαν ανοιχτά ότι Ρώσοι αγόρασαν διαφημίσεις και χρησιμοποίησαν ψεύτικα ονόματα στις υπηρεσίες τους για να εξαπλώσουν διχαστικά μηνύματα κατά την προετοιμασία για τις αμερικανικές προεδρικές του 2016, δεν αφήνουν πλέον περιθώρια στις ΗΠΑ για να ξανασυμβεί το ίδιο.

Η Ρωσία βέβαια αρνείται ότι έχει παρέμβει στις εκλογές.

Αναφερόμενο στις διαφημίσεις που συνδέονται με τη Ρωσία , το Facebook τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι για πρώτη φορά θα μπορούσε να καταστήσει δυνατό σε οποιονδήποτε να δει την προέλευση τυχόν πολιτικών διαφημίσεων που προβάλλονται στο Facebook, ανεξάρτητα σε ποιον απευθύνονται.

Όμως οι προσπάθειες αυτορρύθμισης από το Facebook και το Twitter δεν ικανοποίησαν τους νομοθέτες.

Το Twitter δήλωσε ότι οι αλλαγές του θα τεθούν σε ισχύ πρώτα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η νέα προσέγγιση στις διαφημίσεις θα είναι ορατή στο Twitter feeds των ανθρώπων, όπου θα έχουν την ετικέτα “προωθείται από πολιτικό λογαριασμό”, ανέφερε η εταιρεία.

Το Twitter δήλωσε ότι θα περιορίσει τις επιλογές στόχευσης για τις εκλογές, παρόλο που δεν έλεγε αν και με ποιο τρόπο θα εισάγει ισχυρότερες κυρώσεις για τους εκλογικούς διαφημιστές που παραβιάζουν τις πολιτικές της πλατφόρμας.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα επιτρέψει στους χρήστες να βλέπουν όλες τις διαφημίσεις που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή στο Twitter, σε αντίθεση με τους περιορισμούς με τις εκλογές ή άλλα διάφορα πολιτικά μηνύματα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166