ΑρχικήΕιδήσειςΤο Twitter ζήτησε συγγνώμη για το hashtag «Σκοτώστε όλους τους Εβραίους»

Το Twitter ζήτησε συγγνώμη για το hashtag «Σκοτώστε όλους τους Εβραίους»

Πολλοί χρήστες του Twitter στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής διαπίστωσαν ότι το “Kill All Jews” (ελληνικά: Σκοτώστε όλους τους Εβραίους) συγκαταλέγεται μεταξύ των των δημοφιλέστερων θεμάτων που εμφανίζονται στην πλαϊνή μπάρα του χρήστη.

Φυσικά όταν το Twitter ανακάλυψε αυτή την μεγάλη γκάφα αφαίρεσε αμέσως αυτή την φράση που παραπέμπει σε ρητορική μίσους. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε: «Δεν έπρεπε να εμφανιστεί αυτή η φράση στα δημοφιλή θέματα της πλατφόρμας μας και ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη για αυτό το λάθος. Σας διαβεβαιώνουμε πως δεν θα ξανασυμβεί ποτέ».

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν πώς δουλεύει το σύστημα που εμφανίζει τα δημοφιλή θέματα στην πλαϊνή μπάρα: Tο όλο έργο λειτουργεί με αλγόριθμους, δηλαδή εμφανίζει στις τάσεις τις δημοφιλέστερες λέξεις ή φράσεις που δημοσιεύθηκαν εκείνη την ημέρα, όπως για παράδειγμα το όνομα κάποιας δημοσιότητας που συζητιέται αρκετά εκείνη την ημέρα ή ένα έκτακτο γεγονός κλπ.

Ορισμένες φορές τα hashtags που εμφανίζονται στις τάσεις είναι προσαρμοσμένες ειδικά για τον εκάστοτε χρήστη και μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο, όπως με βάση το ποιον ακολουθείτε, τα ενδιαφέροντά σας και την τοποθεσία σας.

Το συγκεκριμένο λάθος υπογραμμίζει πως το Twitter μπορεί παθητικά να γίνει μια πλατφόρμα όπου οι ρατσιστικές ιδεολογίες μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ο Jack Dorsey αμφισβήτησε πρόσφατα τους επικριτές του Twitter που αναφέρουν πώς το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο προσπαθεί να επιβάλει λογοκρισία στους χρήστες και στην ουσία αυτή η ενέργεια είναι εις βάρος του ελεύθερου λόγου.

Ωστόσο για να επισημαίνουμε την πραγματική διάσταση των πραγμάτων, τέτοιου είδους εκφράσεις που δημοσιεύονται σε δημόσια μέσα και μάλιστα αναμεταδίδονται σε χρόνο ρεκόρ σε εκατομμύρια άτομα, είναι απαράδεκτα και δεν μπορούν να έχουν θέσει σε μία υγιής κοινωνία. Προφανώς, γιατί αν κάνει ο καθένας ότι θέλει, τότε θα γίνουμε ζούγκλα.

Περίπου 4,2 εκατομμύρια αντισημιτικά tweets δημοσιεύθηκαν από 3 εκατομμύρια λογαριασμούς στο Twitter, μόνο πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα της Anti-Defamation League. Η πλατφόρμα φαίνεται επίσης να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εντοπισμού της ρητορικής μίσους, και αυτό αποδεικνύεται Συχνά πυκνά με τα διάφορα ευτράπελα που συμβαίνουν στο Twitter.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166