Το WhatsApp φέρνει τη λειτουργία Block revoke request για την αποτροπή κακής χρήσης

Το WhatsApp φέρνει τη λειτουργία Block revoke request για την αποτροπή κακής χρήσης

Το WhatsApp φέρνει τη λειτουργία Block revoke request για την αποτροπή κακής χρήσης.

Το WhatsApp μόλις πριν λίγους μήνες ξεκίνησε τη λειτουργία Διαγραφή για όλους (αγγλικά: Delete for everyone), η οποία επιτρέπει στους χρήστες να διαγράψουν κάθε αποστολή μηνύματος από τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Το χρονικό πλαίσιο που έδωσε η εφαρμογή για τη διαγραφή μηνυμάτων από τους χρήστες ήταν 7 λεπτά, και ενημερώθηκε πρόσφατα σε 1 ώρα 8 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, πολλοί χρήστες Android, μέσω μη εξουσιοδοτημένων εκδόσεων WhatsApp, θα μπορούσαν να διαγράψουν ακόμη και μηνύματα ηλικίας τριών ετών. Ωστόσο, η εταιρεία έβαλε τέλος σε αυτή την ασυδοσία, τουλάχιστον αυτό υπονοεί η έκθεση.

Το WaBetaInfo αναφέρει ότι η εταιρία chat που ανήκει στο Facebook εργάζεται κρυφά σε μια λειτουργία που ονομάζεται “Block revoke request” που θα ήταν χρήσιμη για να ελέγξει την κακή χρήση του χαρακτηριστικού Delete for Everyone. Ο ιστότοπος εξηγεί ότι όταν ο χρήστης διαγράφει ένα μήνυμα τύπου «Διαγραφή για όλους», το WhatsApp αποστέλλει αυτόματα ένα νέο μήνυμα με το ίδιο αναγνωριστικό του μηνύματος στο παραλήπτη για την αποφυγή κατάχρησης απο μεριάς των χρηστών και κατά συνέπεια να επέλθει ξανά η τάξη στην πλατφόρμα.

Ο λόγος για τον οποίο κάποιοι χρήστες μπόρεσαν να διαγράψουν μηνύματα ηλικίας 3 ετών μέσω ορισμένων τεχνικών, οφείλεται στο γεγονός ότι η WhatsApp δεν έλεγξε κάποιες σημαντικές πληροφορίες εκτός από το αναγνωριστικό του μηνύματος κατά την αίτηση της ανάκλησης. Δηλαδή, όταν ο παραλήπτης λάμβανε αυτό το συγκεκριμένο μήνυμα που περιείχε το αίτημα ανάκλησης για διαγραφή του μηνύματος, το WhatsApp δεν έλεγχε αν το αναγνωριστικό του μηνύματος υπήρχε στη βάση δεδομένων και κατά συνέπεια διαγραφόταν απευθείας.

Η γνωστή εφαρμογή συνομιλίας προφανώς πλέον έχει τροποποιήσει τους αλγόριθμους της και δεν αναμένεται να υπάρξει το ίδιο φαινόμενο ξανά . Η αναφορά δηλώνει ότι το WhatsApp έχει βελτιώσει τους αλγόριθμους που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, ώστε το μήνυμα που πρόκειται να διαγραφεί από την βάση δεδομένων να έχει το ίδιο αναγνωριστικό με εκείνο που είναι διαθέσιμο προς εμφάνιση. Τα μηνύματα που έχουν χρονική διάρκεια δημιουργίας μεγαλύτερο των 24 ωρών δεν θα διαγράφονται πλέον, χάρη στη νέα λειτουργία Block revoke request.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας