Το WhatsApp σταματά την κοινή χρήση δεδομένων με το Facebook

Το WhatsApp σταματά την κοινή χρήση δεδομένων με το Facebook

Το WhatsApp σταματά την κοινή χρήση δεδομένων με το Facebook.

Η WhatsApp συμφώνησε να αναστείλει την ανταλλαγή δεδομένων με το Facebook μετά από έρευνα που έδειξε ότι στην πραγματικότητα δεν είχε νόμιμο λόγο να μοιράζεται αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες των πελατών με το κοινωνικό δίκτυο.

Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων έχει πλέον υπογράψει ένα συμφωνητικό που την δέσμευση να σταματήσει να μοιράζεται δεδομένα με τη μητρική της εταιρεία, μέχρις ότου ευθυγραμμιστεί με τις Ευρωπαϊκές κοινοτικές οδηγίες, σύμφωνα με τον επικείμενο κανονισμό της ΕΕ για την προστασία των γενικών δεδομένων (GDPR) , ο οποίος απαιτεί από τις εταιρείες να συλλέγουν και να επεξεργάζονται τις ευαίσθητες πληροφορίες των χρηστών με νόμιμο τρόπο, έτσι ώστε να σταματήσει η ασυδοσία που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Το γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) του Ηνωμένου Βασιλείου επεσήμανε ότι η Whatsapp μοιράστηκε τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της χώρας με το Facebook, χωρίς καν να ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές. Επιπλέον, σύμφωνα με το GDPR, η Whatsapp βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστια χρηματική ποινή.

Η Επίτροπος Πληροφοριών του ICO, η Elizabeth Denham βρήκε δύο λόγους για τους οποίους το WhatsApp δεν πρέπει να μοιράζεται δεδομένα με το Facebook:

1. Η πλατφόρμα δωρεάν μηνυμάτων δεν έχει κανένα νόμιμο λόγο να δίνει στην μητρική της εταιρεία το Facebook τέτοιου είδους ευαίσθητα δεδομένα.

2. Δεν έχει δώσει επαρκείς πληροφορίες στους χρήστες για το πώς επεξεργάζεται τα δεδομένα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας