ΑρχικήΨυχαγωγίαΜουσικήΤο YouTube-mp3.org θα κλείσει λόγω παραβατικής συμπεριφοράς

Το YouTube-mp3.org θα κλείσει λόγω παραβατικής συμπεριφοράς

Το YouTube-mp3.org θα κλείσει λόγω παραβατικής συμπεριφοράς, διότι υπάρχει σαφής καταπάτησης των πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ (RIAA).

Η γνωστή ιστοσελίδα έχει την ικανότητα να μετατρέπει διάφορους τύπους αρχείων σε μορφή mp3 και πλέον έχει μπει σε σοβαρούς μπελάδες, επειδή πρακτικά έχει κάνει τεράστια ζημιά στον χορό της μουσικής, ανεξαρτήτως χωρών, επιτρέποντας στους χρήστες παράνομα να έχουν στο κινητό τους ή σε όποια άλλη μονάδα αποθήκευσης θέλουν τα τραγούδια της αρεσκείας τους, χωρίς να πληρώσουν δεκάρα στους δημιουργούς τους.

Οπότε, ο ιδιοκτήτης του domain name για να μην μπει φυλακή και να μην του ασκηθεί ποινική δίωξη, θα σταματήσει να εξασκεί οποιαδήποτε παρόμοια δραστηριότητα και η RIAA θα κρατήσει το όνομα (domain). Σε αντάλλαγμα θα του δοθεί άφεση αμαρτιών.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι προς το παρόν το YouTube mp3 μπορεί να την επισκεφτεί ο καθένας, απλά δεν μπορεί ο χρήστης να κάνει χρήση των παράνομων υπηρεσιών.

Για να καταλάβετε περίπου την επισκεψιμότητα που έχει σε μηνιαία βάση, σας λέω το εξής: Ο παρών ιστότοπος βάσει της Alexa ranking ετούτη τη στιγμή βρίσκεται στην 335 θέση παγκοσμίως που μεταφράζεται σε δεκάδες εκατομμύρια επισκέψεις μηνιαίως και αναμφισβήτητα ήταν πόλος έλξης για μεγάλη μερίδα πληθυσμού του πλανήτη μας, τα αίτια είναι γνωστά και σας τα ανέφερα παραπάνω.

Όμως για να είμαστε αντικειμενικοί, παρόμοιες ιστοσελίδες σαν το YouTube mp3 υπάρχουν αρκετές και δεν ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές κανενός κράτους, επιπλέον την παρούσα μέθοδο μετατροπής των τραγουδιών την προσφέρουν και ορισμένα software, και μερικά εξ αυτών είναι δωρεάν,

Δηλαδή το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι κάτι σαν την Λερναία Ύδρα, που όσα κεφαλιά κι αν κόψεις, αμέσως ξεπετάγονται άλλα τόσα.

Βέβαια όσοι ασπάζονται την ιδέα πως το διαδίκτυο θα πρέπει να παραμείνει ελεύθερο και δωρεάν, δυστυχώς ή ευτυχώς για άλλη μία φορά αναβάλλεται επ’ αόριστον. Ωστόσο για ετούτο το σκεπτικό εργάζονται εκατοντάδες ακτιβιστές και Χακτιβιστές, ούτως ώστε μία μέρα να πάρει σάρκα και οστά το όνειρό τους, μία πασίγνωστη ομάδα τέτοιων συμφερόντων είναι οι ανώνυμους.

 

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166