ΑρχικήΟχήματαΗ Lilium συγκέντρωσε $90 εκατ. για την κατασκευή πτητικών ταξί.

Η Lilium συγκέντρωσε $90 εκατ. για την κατασκευή πτητικών ταξί.

Η Lilium συγκέντρωσε $90 εκατ. για την κατασκευή πτητικών ταξί.

Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lilium έκλεισε ένα γύρο χρηματοδότησης ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων από μια χούφτα αξιοσημείωτων επενδυτών, όπως ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Tencent, ο υφιστάμενος επενδυτής Atomico (εταιρεία VC που δημιούργησε ο συνιδρυτής της Skype Niklas Zennström), ο Obvious Ventures Συνιδρυτής στο Twitter και πρώην CEO Ev Williams), καθώς και ο παγκόσμιος τραπεζικός και ενεργειακός όμιλος LGT.

Ξεκίνησε από το Μόναχο το 2014, το Lilium έγινε γνωστό ως Lilium Aviation μέχρι να αλλάξει ο τίτλος λίγους μήνες μετά, παίρνοντας τη σημερινή ονομασία.

Επιχειρεί να δημιουργήσει έναν κόσμο “στον οποίο όλοι μπορούν να πετάξουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε” με την κατασκευή συμπαγών ηλεκτρικών αεριωθούμενων αεροσκαφών που απογειώνονται κατακόρυφα. Αυτό θα παρακάμψει αποτελεσματικά τους δαπανηρούς, διαστημικούς διαδρόμους, δίνοντας την ευκαιρία στην εταιρεία να εκπληρώσει την αποστολή της να φέρει τα αεροπορικά ταξί τύπου Uber στην αγορά εντός μιας δεκαετίας.

https://youtu.be/ohig71bwRUE

Πράγματι, η Lilium πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική πτήση τον Απρίλιο, αποστέλλοντας ένα πρωτότυπο δύο θέσεων τζετ στον ουρανό πάνω από τη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια της παρθενικής της πορείας, η εταιρεία εκτέλεσε αυτό που ονομάζει τον “πιο πολύπλοκο ελιγμό” της, όταν βρίσκεται σε θέση μεταξύ της λειτουργίας του hover και της οριζόντιας κίνησης.

Η εταιρεία αποκάλυψε τότε ότι έστρεψε το βλέμμα της σε ένα μεγαλύτερο, πενταθέσιο αεροσκάφος – έχοντας συγκεντρώσει άλλα 90 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα από επενδύσεις, κάτι που θα κάνει πολύ πιο εύκολο το έργο της.

Αυτός ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση παλαιότερης ίδιας ενέργειας των $10,7 εκατομμυρίων , με τη νέα εισροή μετρητών να απλουστεύει το σκοπό της, η οποία επιβεβαιώνει ότι θα επιταχύνει τα σχέδια για να φέρει αεροπορικά ταξίδια χαμηλού κόστους μαζικά στο ακροατήριο”μεταφέροντας ανθρώπους μέχρι 300 χλμ σε μια ώρα” σε τιμή συγκρίσιμη με τη χερσαία μεταφορά “, σύμφωνα με δήλωση.

“Αυτή η επένδυση είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για τη Lilium, καθώς μας επιτρέπει να κάνουμε πραγματικότητα τον αεριωθούμενο πενταθέσιο μεταφορέα “, σημείωσε ο συνιδρυτής της Lilium και ο διευθύνων σύμβουλος Daniel Wiegand. “Αυτό είναι το επόμενο στάδιο της γρήγορης εξέλιξης από μια ιδέα στην παραγωγή ενός εμπορικά επιτυχημένου αεροσκάφους που θα φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε μέσα και γύρω από τις πόλεις του κόσμου”.

Η αποστολή του Lilium για την πραγματοποίηση πραγματικών αστικών αεροπορικών μεταφορών αναμφισβήτητα θα αντιμετωπίσει αναμφίβολα σημαντικούς ρυθμιστικούς ελέγχους τα επόμενα χρόνια, αλλά πολλές αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο εργάζονται προς την κατεύθυνση παρόμοιων στόχων, γεγονός που καθιστά το μονοπάτι του Lilium απλούστερο.

Άλλες παρόμοιες σοβαρές προσπάθειες.

Τα πτητικά αυτοκίνητα και άλλες μορφές προσωπικών αεροπορικών μεταφορών είναι προς το παρόν μια τάση που τείνει να γίνει μόδα. Η Terrafugia, που εδρεύει στη Μασαχουσέτη , εργάζεται για πρωτότυπα αεροσκαφών για περισσότερα από μια δεκαετία, ενώ ο συνιδρυτής της Google, Larry Page, υποστηρίζει δύο νέες αεροπορικές εταιρείες. Η Kitty Hawk έκανε το ντεμπούτο της στο προσωπικό της αεροσκάφος κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και η Page ίδρυσε τη Zee το 2010 για να κατασκευάσει ένα “μικρό, ηλεκτρικό αεροπλάνο που θα μπορούσε να απογειωθεί και να προσγειωθεί κάθετα”, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg.

Η AeroMobil με έδρα τη Σλοβακία πρόσφατα μάζεψε νέα επενδυτικά κεφάλαια για να φέρει τα ιπτάμενα της αυτοκίνητα στην Ασία και η Zunum Aero με έδρα την Ουάσινγκτον προσπαθεί να φέρει στο μέλλον ιπτάμενα οχήματα με μικρά ηλεκτρικά αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν χιλιάδες πιο ήσυχα περιφερειακά αεροδρόμια.

Η Airbus επιβεβαίωσε επίσης τα σχέδια για δοκιμή ενός αυτοκινούμενου αεροσκάφους μέχρι τα τέλη του 2017.

Εκτός από την αύξηση των αναπτυξιακών της προσπαθειών για τον πενταθέσιο αεροσκάφος, η Lilium αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να διπλασιάσει τις προσπάθειες προσλήψεων και να επεκτείνει τη σημερινή της ομάδα σε 70 υπαλλήλους. Μόλις τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε κάποιες υψηλές προσλήψεις από την Airbus, Tesla Gett – ένα τρίο εταιρειών που σχεδόν ενσωματώνουν τα σχέδια του Lilium για ένα ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος, το οποίο κατασκευάστηκε για την Uber.

“Συνεχίζουμε να προσλαμβάνουμε το πολύ φωτεινό και καλύτερο παγκόσμιο ταλέντο στην αεροναυπηγική μηχανική, τη φυσική, την ηλεκτρική πρόωση και την επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών για να συμμετάσχουμε σε αυτό το εξαιρετικό αεροπορικό ταξίδι, όπου τα μόνα όρια είναι οι νόμοι της φυσικής”, πρόσθεσε ο Wiegand.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166