ΑρχικήΟικονομίαTransferWise: Με ποιο τρόπο θα κυριαρχήσει στο χρηματοπιστωτικό τομέα

TransferWise: Με ποιο τρόπο θα κυριαρχήσει στο χρηματοπιστωτικό τομέα

TransferWise: Με ποιο τρόπο θα κυριαρχήσει στο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η Διεθνής υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων, Η TransferWise έχει συγκεντρώσει 280 εκατομμύρια δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότησης, με την υποστήριξη της εταιρείας διαχείρισης παγίων στοιχείων Old OMVI και της IVP της Silicon Valley με τη συμμετοχή της Sapphire Ventures, της Mitsui & Co, του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Καινοτομίας Richard Branson, Andreessen Horowitz , και Baillie Gifford.

Ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2010, το TransferWise προσφέρει μια υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων peer-to-peer (P2P) που παρακάμπτει τις τράπεζες για να μειώσει το κόστος.

Προηγουμένως, η TransferWise είχε συγκεντρώσει περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης και με την τελευταία εισροή μετρητών η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει νέα προϊόντα και να επικεντρωθεί στην επέκταση της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, ενώ παράλληλα επεκτείνει τον πρόσφατα ανακοινωμένο “τραπεζικό λογαριασμό χωρίς σύνορα” που επιτρέπει στους πελάτες της να αποθηκεύσουν τα χρήματα τους σε διαφορετικά νομίσματα. Η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα λογαριασμό χωρίς σύνορα για όλη την Ευρώπη που θα βασίζεται στους καταναλωτές το 2018.

«Έχουμε μία δύσκολη αποστολή να επιτύχουμε, να μεταφέρουμε το TransferWise σε όλους όσους την χρειάζονται», δήλωσε ο συνιδιοκτήτης και πρόεδρος της TransferWise, ο Taavet Hinrikus. «Σήμερα, οι πελάτες στέλνουν πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μας κάθε μήνα για κάθε λόγο – όπως για να βοηθήσουν τους συγγενείς στο σπίτι τους, να πληρώσουν λογαριασμούς στο εξωτερικό ή να επεκτείνουν τη δική τους επιχείρηση σε νέες περιοχές. Όμως, 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια είναι απλά ένα κομμάτι της αγοράς, πράγμα που σημαίνει ότι εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να εξαπατούνται από τις τράπεζες και τους παραδοσιακούς νομισματικούς μεσίτες κάθε μέρα».

Η TransferWise λέει ότι ήταν κερδοφόρα από τις αρχές του 2017 και τώρα ισχυρίζεται ότι εξυπηρετεί περισσότερους από 2 εκατομμύρια πελάτες σε 42 χώρες. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα 800 υπαλλήλους σε βασικούς κόμβους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου, της Σιγκαπούρης, του Τόκιο και του Σίδνεϊ.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166