ΑρχικήΟχήματαUber: Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο

Uber: Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο

Uber: Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο, χωρίς δικαίωμα ανανέωσης, εκτός κι αν τελεσφορήσει η έφεση που θα καταθέσει στο δικαστήριο.

Οι μεταφορικές συγκοινωνίες του Λονδίνου (TfL), η οποία ρυθμίζει τις υπηρεσίες ιδιωτικών αυτοκινήτων όπως η Uber στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε ορισμένους λόγους για την απόφασή της.

“Η TfL θεωρεί ότι η προσέγγιση και η συμπεριφορά της Uber αποδεικνύουν έλλειψη εταιρικής ευθύνης σε σχέση με ορισμένα θέματα που έχουν πιθανές συνέπειες για τη δημόσια ασφάλεια”, δήλωσε ο ρυθμιστικός φορέας. Ακολούθησε μια σειρά συγκεκριμένων ανησυχιών, όπως η προσέγγιση της εταιρείας για την αναφορά εγκλημάτων, ο τρόπος με τον οποίο αποκτώνται τα ιατρικά πιστοποιητικά για τους οδηγούς και τον τρόπο με τον οποίο η Uber διεξάγει ελέγχους στους οδηγούς Enhanced Disclosure and Barring Service (DBS).

Ένας άλλος λόγος για την απόφαση αφορά το “greyballing”, μια τεχνική που βασίζεται στο λογισμικό, η Uber το χρησιμοποίησε σε όλο τον κόσμο για να εντοπίσει και να μπλοκάρει αξιωματούχους που αντιτίθενται και απαγορεύουν την εφαρμογή στις πόλεις τους. Η τεχνολογία της Uber θα μπορούσε ακόμα να χρησιμοποιηθεί για να αποκλείσει τις ρυθμιστικές αρχές που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία. Η TfL ανέφερε την προσέγγιση της σχετικά με την Uber πως η χρήση του Greyball στο Λονδίνο είναι ένας από τους βασικούς λόγους για την ανάκληση άδειας της.

Είναι αυτονόητο ότι η Uber θα προσβάλει αυτή την απόφαση – το Λονδίνο είναι μια σημαντική αγορά για την εταιρεία, και το Uber είναι εξωφρενικά δημοφιλές σε ολόκληρη την πόλη. Η υπηρεσία e-taxi είναι η προεπιλεγμένη επιλογή μεταφοράς για περισσότερα από τρία εκατομμύρια άτομα στην πρωτεύουσα και αυτή η απόφαση θα προκαλέσει εκτεταμένη αγανάκτηση.

Πίνακας περιεχομένων

Αδειοδότηση.

Η Uber είχε αρχικά λάβει άδεια πενταετούς άδειας στο Λονδίνο το 2012, αλλά αυτή η άδεια έληξε τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Αντί να ανανεώσει την άδεια της εταιρείας για άλλα πέντε χρόνια, η TfL έδωσε στην Uber παράταση τεσσάρων μηνών, εν αναμονή της απόφασης για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της Uber και εν μέσω αυξανόμενης εχθρότητας σε πολλά μέτωπα.

Η Licensed Taxi Drivers Association (LTDA)», ένας οργανισμός που αντιπροσωπεύει τους οδηγούς μαύρου χρώματος ταξί, είχε ήδη απειλήσει με δικαστική δίωξη κατά της TfL, εάν χορηγούσε νέα άδεια στην Uber.

Επίσης, η συνδικαλιστική οργάνωση της GMB για τους εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μεταφορών είχε ζητήσει από την TfL να αναλάβει δράση εναντίον της Uber για την αντιμετώπιση των οδηγών της. Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ο Uber έχασε μια υπόθεση ορόσημο για την υπόθεση εργασίας εναντίον δύο οδηγών του Ηνωμένου Βασιλείου που υποστήριξαν ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι και όχι ως αυτοαπασχολούμενοι εργολάβοι. Η περίπτωσή τους, η οποία υποστηρίχθηκε από την GMB, βγάζοντας επίσημη ανακοίνωση ότι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε βασικά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών των διακοπών, του εγγυημένου κατώτατου μισθού και του δικαιώματος για διάλειμμα.

Εφεση.

Αν και η άδεια της Uber θα αποσυρθεί τεχνικά από τις 30 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τα δικαστήρια να βγάλουν μια οριστική απόφαση. Η Uber επιβεβαίωσε ότι θα προσβάλει την απόφαση της TfL, οπότε θα μπορούσε να είναι αρκετός χρόνος πριν η Uber αποσυρθεί ολοσχερώς από τους δρόμους του Λονδίνου – και μόνο εάν τα δικαστήρια υποστηρίξουν την απόφαση της TfL.

Το χρονοδιάγραμμα της απόφασης είναι επίσης ενδιαφέρον, καθώς έρχεται ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο διαπραγματεύεται την έξοδο του από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η κυβέρνηση έχει μιλήσει για το “άνοιγμα” των επαγγελμάτων και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.

“Η Uber λειτουργεί σε περισσότερες από 600 πόλεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 40 πόλεων στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε ο Elvidge. “Αυτή η απαγόρευση θα έδειχνε στον κόσμο ότι το Λονδίνο είναι κλειστό για καινοτόμες εταιρείες που φέρνουν πληθώρα επιλογών στους καταναλωτές”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166