Veeam Backup for Microsoft Office 365. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Veeam Backup for Microsoft Office 365. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Το πρόγραμμα Veeam Backup προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων στο Office 365 γρήγορα και εύκολα, με καθαρή και εύχρηστη διεπαφή.

Μπορεί να μην είναι γνωστό, αλλά ο χρήστης είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο Microsoft Office 365 . Πολλές επιχειρήσεις δεν περιλαμβάνουν το Office 365 στη στρατηγική δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για απώλεια δεδομένων και παραβιάσεις των κανονισμών που σχετίζονται με την επεξεργασία και φύλαξη ευαίσθητων πληροφοριών, δηλαδή μία ευρωπαϊκή νομοθεσία που είναι γνωστή ως GDPR. Ωστόσο, υπάρχουν απλές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα: Το Veeam Backup για το Office 365 είναι ο ηγέτης της αγοράς χάρη στην έξυπνη διεπαφή και την εξαιρετική του απόδοση, και μάλιστα διατίθεται με μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών χωρίς περιορισμούς.

Η απώλεια εταιρικών δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο Office 365 δεν αποτελεί κάποια εξωπραγματική κατάσταση, αλλά μια πραγματική πιθανότητα που την έχουν βιώσει το 81% των επαγγελματιών στον τομέα της πληροφορικής. Από τα ασήμαντα ανθρώπινα λάθη έως την παραβίαση λογαριασμών από κυβερνοεγκληματίες, και παρόλο που οι αιτίες αυτών των απωλειών αναφορικά με τις πληροφορίες ποικίλουν, εν τούτοις όλα οδηγούν σε ζημιά για την εταιρεία. Η Microsoft δεν παρέχει εργαλεία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επομένως αφήνει το βάρος στους χρήστες να το πράξουν οι ίδιοι, μία αντικειμενικά ακαταλαβίστικη ενέργεια από μεριάς του τεχνολογικού γίγαντα που συνήθως προσέχει και την πιο μικρή λεπτομέρεια, αλλά εδώ μάλλον σφυρίζει αδιάφορα.

Δεν είναι απλώς θέμα διατήρησης του ελέγχου των πολύτιμων δεδομένων και πληροφοριών που προσθέτουν αξία στην επιχείρηση. Είναι επίσης ζήτημα συμμόρφωσης με τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τα πρότυπα του GDPR δεν αφήνουν περιθώρια για παρανόηση αφού η νομοθεσία αναφέρει ξεκάθαρα ότι είναι απαραίτητο να διατηρείτε, για παράδειγμα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών σε ασφαλές μέρος, που δεν θα είναι εύκολο να έχει πρόσβαση κάποιος επιτιθέμενος εισβολέας που έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας ή στα πληροφοριακά συστήματα της επιχείρησης σας.

Να σημειωθεί δε, πως τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αρχεία του Office, όπως οι πίνακες Excel, είναι ακόμη πιο σημαντικά, καθώς περιέχουν συχνά ευαίσθητα εταιρικά στοιχεία που αν πέσουν στα χέρια των χάκερς, ενδεχομένως να προκύψουν σοβαρά προβλήματα για την εκάστοτε επιχειρηματική οντότητα, αφού μπορεί οι κυβερνοεγκληματίες να ζητήσουν λύτρα για να μην διαρρεύσουν αυτές τις πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Το Veeam Backup for Microsoft Office 365 προσφέρει μια απλή και πολύ παρόμοια διεπαφή με αυτήν που χρησιμοποιείται για το Veeam Backup and Replication, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως και είναι γνωστή στους διαχειριστές υπηρεσιών πληροφορικής. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να αποθηκεύετε δεδομένα με αξιοσημείωτη λεπτομέρεια, η οποία λαμβάνει αντίγραφο ασφαλείας κάθε 5 λεπτά και, στη συνέχεια, σας επιτρέπει να επανέλθετε στο σημείο που εσείς επιθυμείτε, επιλέγοντας μεμονωμένα email ή συγκεκριμένα αρχεία.

Τα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να αποθηκευτούν τόσο στις εγκαταστάσεις, εντός της υποδομής των Πληροφοριακών Συστημάτων της εταιρείας, όσο και εντός του cloud, όπως στο AWS S3, Azure Blob, IBM Cloud και άλλοι πάροχοι που είναι συμβατοί με S3.

Απολαύστε την ευελιξία του Veeam Backup for Office 365 με μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών που περιλαμβάνει απεριόριστες δυνατότητες, ώστε να κατανοήσετε εάν τελικά ταιριάζει στις ανάγκες σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας