Ο Elon Musk πήρε άδεια για να σκάψει σήραγγα για το Hyperloop στο Μέριλαντ

Ο Elon Musk πήρε άδεια για να σκάψει σήραγγα για το Hyperloop στο Μέριλαντ.

Ο Elon Musk πήρε άδεια για να σκάψει σήραγγα για το Hyperloop στο Μέριλαντ.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk, ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX και της Tesla, έχει λάβει άδεια χρήσης για να κατασκευάσει μια σήραγγα που θα μπορούσε τελικά να συνδέσει τη Βαλτιμόρη με τη Νέα Υόρκη μέσω ενός φουτουριστικού συστήματος μεταφοράς υψηλής ταχύτητας γνωστού ως Hyperloop.

Ενώ ο Musk είπε σε ένα μήνυμα στο Twitter την Παρασκευή ότι δεν ήταν ακόμα έτοιμος να μιλήσει για το έργο Hyperloop, ώστόσο απλά αναγνώρισε τα νέα και ευχαρίστησε τους αξιωματούχους του Maryland. Ο Musk είπε ότι μια “ολοκληρωμένη ανακοίνωση” θα έρθει σε ένα μήνα περίπου που θα περιέχει αναλυτικές λεπτομέρειες.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνήτης της πολιτείας Μέριλαντ, ο Larry Hogan έχει διαμαρτυρηθεί έντονα για το Hyperloop στο Twitter και στο Facebook, προφανώς γιατί αντιτάσσεται σε αυτό το έργο.

“Νομίζω ότι έρχεται στο Μέριλαντ και πρόκειται να ξεκινήσει από τη πόλη της Βαλτιμόρης και να φτάσει στην Ουάσινγκτον, οπότε, ετοιμαστείτε”, δήλωσε ο Hogan σε ένα βίντεο κλιπ που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Ο Hogan έκανε περιοδεία σε μια τοποθεσία στο Hanover της Μέριλαντ, η οποία θα μπορούσε να γίνει σημείο εισόδου για το hyperloop, το βίντεο τραβήχτηκε από έναν δημοσιογράφο.

Οι κρατικοί αξιωματούχοι της Maryland έχουν εκδώσει άδεια για το πρόγραμμα υπό όρους, ανέφερε η Baltimore Sun . Η άδεια επιτρέπει στην εταιρεία Musk να σκάψει μια σήραγγα μήκους 10,3 μιλίων κάτω από το τμήμα της λεωφόρου Baltimore-Washington Parkway.

Αυτό το τμήμα του έργου Hyperloop θα είναι απλώς το πρώτο σημείο μιας ενδεχόμενης γραμμής που θα ταξιδεύει μεταξύ Ουάσιγκτον, DC και της Νέας Υόρκης.

Το δυνητικό hyperloop της Maryland δείχνει μια μεταβολή στην αρχική επιχειρηματική στρατηγική του Musk.

Ο Musk για πρώτη αποκάλυψε τα σχέδιά του για το hyperloop – λέγοντας πως είναι ως ένα σύστημα ταχυμεταφοράς που θα μετέφερε τους ανθρώπους σε μεγάλες αποστάσεις- σε μία δημοσίευση του, σχεδόν 60 σελίδες το 2013. Ωστόσο, ο Musk δεν ανέλαβε ποτέ το έργο ενεργά και αντ ‘αυτού ενθάρρυνε άλλες εταιρείες να το δοκιμάσουν. Από τότε ξεκίνησαν μια σειρά εταιρειών hyperloop, συμπεριλαμβανομένου του Hyperloop One , το οποίο μόλις πρόσφατα μετονομάστηκε σε Virgin Hyperloop One, μετά από συνεργασία με τον δισεκατομμυριούχο Richard Branson που είναι ιδιοκτήτης του ομίλου επιχειρήσεων Virgin Group.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας