ΑρχικήΟχήματαWaze: Ανανεώθηκε η εφαρμογή πλοήγησης με ισχυρά χαρακτηριστικά

Waze: Ανανεώθηκε η εφαρμογή πλοήγησης με ισχυρά χαρακτηριστικά

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Waze On που συγκέντρωσε όλα τα μέλη της τεράστιας κοινότητας της εφαρμογής, ανακοινώθηκαν μεγάλες αλλαγές με την άφιξη νέων λειτουργιών που θα κάνουν την εφαρμογή πλοήγησης ακόμη πιο ολοκληρωμένη. Κάθε μήνα, περισσότερα από 140 εκατομμύρια Wazers παγκοσμίως συμβάλλουν στην κοινότητα οδηγώντας πάνω από 36 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα και αναφέροντας πάνω από 70 εκατομμύρια ατυχήματα σε 185 χώρες. Ας δούμε λοιπόν τα πιο σημαντικά νέα.

Waze Carpool

Η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους του κόσμου συνεχώς επιδεινώνεται. Η απάντηση για το Waze σε αυτό το πρόβλημα είναι το Waze Carpool, μια υπηρεσία carpooling που επιτρέπει στους ανθρώπους να μοιράζονται τα αυτοκίνητα με άλλους για να ταξιδέψουν μαζί, γλιτώνοντας άσκοπα έξοδα. Αν και μετράει μερικά χρόνια ζωής, δηλαδή δεν είναι καινούργιο, εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο μόνο σε λίγες χώρες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δυστυχώς δεν ειπώθηκε τίποτα για πιθανή κυκλοφορία της εφαρμογής στην Ευρώπη. Μια υπηρεσία που ως εκ τούτου στοχεύει να μειώσει στο έπακρο την κυκλοφοριακή συμφόρηση, χαρίζοντας μία καλύτερη πόλη στους πολίτες και την κοινωνία. Επιπλέον, αυτό συνεπάγεται με λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους που σημαίνει επίσης λιγότερη αυτό συνεπάγεται. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Waze ανακοίνωσε ορισμένες βελτιώσεις σε αυτήν την υπηρεσία που απλοποιούν τη διαδικασία κράτησης και διαμοιρασμού των οχημάτων.

Οι νέες δυνατότητες του Waze

Μια άλλη καινοτομία είναι οι Προτάσεις ταξιδιού. Η εφαρμογή θα μπορεί να προτείνει εναλλακτικούς δρόμους και κατευθύνσεις για να αποφύγετε την κυκλοφορία. Η λειτουργία Πρόσφατες τοποθεσίες σας επιτρέπει να βλέπετε όλα τα πιο πρόσφατα ταξίδια που μπορούν να επιλεγούν ξανά με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη. Οι Ειδοποιήσεις Κυκλοφορίας θα ενημερώνουν τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο ότι η κίνηση αυξάνεται προς τους επαναλαμβανόμενους προορισμούς του. Η εφαρμογή θα προτείνει λοιπόν να βιαστείτε για να αποφύγετε τις καθυστερήσεις.

Η εισαγωγή της ένδειξης του κόστους διοδίων είναι επίσης πολύ χρήσιμη εάν η διαδρομή αναμένεται να διέλθει από κάποιον αυτοκινητόδρομο που έχει διόδια. Επιπλέον, θα είναι πλέον δυνατό να προγραμματίσετε ταξίδια απευθείας από τον υπολογιστή σας μέσω του Ζωντανού χάρτη. Στη συνέχεια, η διαδρομή θα μεταφερθεί στην εφαρμογή. Και για όσους επιθυμούν να έχουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία οδήγησης, αυτό θα επιτευχθεί με τον Batman και τον Riddler. Οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν οδηγίες από τον περίφημο υπερήρωα ή έναν από τους πιο διάσημους κακούς (στα Αγγλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά). Τέλος, η ενοποίηση με την Amazon Music θα έρθει τους επόμενους μήνες. Οι χρήστες θα μπορούν να ακούνε μουσική μέσω αυτής της υπηρεσίας ενώ χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης και χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν εφαρμογές. Μερικές από αυτές τις καινοτομίες είναι ήδη διαθέσιμες, ενώ κάποιες άλλες θα έρθουν κατά τους επόμενους μήνες.

Τρεις νέες καινοτομίες

  • Οδηγίες με ένα κλικ από τον υπολογιστή στην εφαρμογή: Τώρα μπορείτε να σχεδιάσετε ένα ταξίδι από τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας και να στείλετε οδηγίες απευθείας σε διάφορες κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android και iOS. Είτε πρόκειται για άμεσο ταξίδι, είτε για μελλοντικό ταξίδι, απλώς αποκτήστε πρόσβαση στον Ζωντανό χάρτη από την επιφάνεια εργασίας σας χρησιμοποιώντας τον κωδικό QR, εισαγάγετε τον προορισμό και το σημείο αναχώρησης και, στη συνέχεια, πατήστε «Αποθήκευση στην εφαρμογή».
  • Σχεδιάστε την ώρα αναχώρησης: Από την ίδια οθόνη του επιτραπέζιου υπολογιστή μπορείτε επίσης να ορίσετε την ώρα αναχώρησης ή να αφήσετε το Waze να προτείνει πότε θα φύγετε βάσει των συνθηκών κυκλοφορίας.
  • Συγχρονισμός και αποθήκευση αγαπημένων: Οι συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν επίσης να δουν αποθηκευμένες τοποθεσίες από το διαδίκτυο και να τις επιλέξουν εύκολα όταν αναζητούν ένα σημείο εκκίνησης / προορισμό στην εφαρμογή (και αντίστροφα).

Waze Level Crossing

Το Waze εμπλουτίζεται διαρκώς με σημαντικές λειτουργίες σχετικά με την ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, η λειτουργία «Level Crossing» έχει καταστεί πλέον διαθέσιμη προς όλους τους χρήστες . Η λειτουργία είναι πολύ απλή. Μέσω μιας ειδοποίησης, η εφαρμογή θα ειδοποιήσει τους χρήστες που φτάνουν κοντά σε μια σιδηροδρομική διάβαση για τους πιθανούς κινδύνους ασφάλειας που σχετίζονται με τη διέλευση μιας ισόπεδης διάβασης.

Στην οθόνη του κινητού εμφανιστεί ένα banner που επισημαίνει τη διασταύρωση και ενθαρρύνει τον οδηγό να την προσεγγίσει προσεκτικά. Για να έχετε αυτήν τη λειτουργία, χρειάζεστε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής για πλατφόρμες iOS και Android . Η απόφαση για προσθήκη αυτών των ειδοποιήσεων ακολουθεί τις συστάσεις της Γερουσίας των ΗΠΑ και της Εθνικής Εθνικής Οδικής Ασφάλειας (NHTSA) για πλατφόρμες πλοήγησης, όπως το Waze, οι οποίες, με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να συμβάλουν στις προσπάθειες μείωσης του αριθμού των οδηγών στους δρόμου που εμπλέκονται σε ατυχήματα σε διάφορες σιδηροδρομικές διαβάσεις.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Σιδηροδρόμων των Ηνωμένων Πολιτειών στηρίζει τεχνολογικά αυτό το έργο, διότι όντως είναι αρκετά χρήσιμο. Η Waze χρησιμοποίησε τη δημόσια βάση δεδομένων των αμερικανικών σιδηροδρομικών διαβάσεων για τη νέα λειτουργικότητα της. Αυτή η καινοτομία υποστηρίχθηκε επίσης από μεγάλους φορείς εκμετάλλευσης σιδηροδρομικών δικτύων και άλλους οργανισμούς που παρείχαν βασικές πληροφορίες για την προσθήκη σιδηροδρομικών διαβάσεων στο χάρτη της Waze. Ο Dani Simons, επικεφαλής εταιρικών σχέσεων στην Waze, σχολίασε την εισαγωγή αυτής της καινοτομίας, λέγοντας:

«Η λειτουργία Level Crossing είναι το αποτέλεσμα μιας διατομεακής και διεπαγγελματικής συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε για να χαρτογραφήσει όλες τις σιδηροδρομικές διαβάσεις. Αυτή η δυνατότητα αποτελεί παράδειγμα της δέσμευσης της Waze να γίνει πρώτη εφαρμογή παγκοσμίως που δίνει έμφαση πραγματικά στην ασφάλεια με έμπρακτες ενέργειες που όντως αποδίδουν καρπούς και προστατεύουν τους οδηγούς».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166