ΑρχικήΔιαδίκτυοWindows 10, προς εξάλειψη του Internet Explorer με ανακατεύθυνση στο Edge

Windows 10, προς εξάλειψη του Internet Explorer με ανακατεύθυνση στο Edge

Είτε αρέσει, είτε όχι, οι χρήστες των Windows έπρεπε να απομακρυνθούν προοδευτικά από τον Internet Explorer, ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web που έχει γίνει το επίκεντρο των συζητήσεων περισσότερο για τα αρνητικά χαρακτηριστικά του, παρά για τις θετικές ιδιότητες του. Η Microsoft κυκλοφόρησε μια πρώτη έκδοση του Edge που έτρεχε πάνω στο δικό της πυρήνα, ωστόσο σύντομα το αντικατέστησε με μια νέα παραλλαγή που βασίζεται πλέον στο Chromium.

Με την έκδοση 20H2 στα Windows 10, γίνεται μόνιμη η εγκατάλειψη του Internet Explorer, κάτι που φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα για τη Microsoft, αφού παράλληλα κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για να εγκαταστήσει το νέο Edge που βασίζεται στο Chromium, εγκαταλείποντας εκείνη που είχε κυκλοφορήσει αρχικά σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει προβεί ήδη σε μία περίεργη κίνηση που προκαλεί εντύπωση, δηλαδή έχει εξαναγκάσει πάνω από χίλιους ιστότοπους να καταστούν συμβατοί με το καινούργιο πρόγραμμα περιήγησης Edge.

Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από τον επόμενο μήνα, αν προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο «μη συμβατό» χρησιμοποιώντας τον Internet Explorer, το σύστημα θα εκτελέσει μια ανακατεύθυνση αναγκάζοντας την αναπαραγωγή του ιστότοπου στο νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge.

Στη λίστα των ιστότοπων που θα ξεκινήσουν αυτόματα στο Edge μπορείτε να διαβάσετε πολλά ονόματα και όχι μόνο ιστότοπους που είναι άγνωστοι στους περισσότερους. Μεταξύ αυτών βρίσκουμε το Facebook, το Instagram, το Twitter, το YouTube, διάφορες υπηρεσίες της Google, το Microsoft Teams και αρκετούς ιστότοπους που σχετίζονται με τραπεζικά συστήματα κ.λπ. Σύμφωνα με τη σελίδα FAQ της Microsoft, οι ενημερώσεις θα εγκατασταθούν στην έκδοση 87 του Microsoft Edge, η οποία έχει προγραμματιστεί να κάνει ντεμπούτο στις 19 Νοεμβρίου.

Μια σημαντική αλλαγή είναι επίσης το γεγονός ότι το Edge θα ανακτήσει δεδομένα περιήγησης από τον Internet Explorer, εκτός εάν αφαιρέσετε το σημάδι από την επιλογή που θα εμφανιστεί στην οθόνη προειδοποίησης κατά την πρώτη εκτέλεση της καινούργιας έκδοσης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Η εξάλειψη του Internet Explorer είναι απαραίτητη κίνηση για τη Microsoft, καθώς για πολλά χρόνια το πρόγραμμα περιήγησης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες για τους προγραμματιστές ιστοσελίδων. Μέχρι σήμερα, το παλιό πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο δεν αντιπροσωπεύει καν το 5% της επισκεψιμότητας, επομένως η παύση των δραστηριοτήτων του δεν χαρακτηρίζεται ως απογοητευτική για τη συντριπτική πλειονότητα των χρηστών. Όσοι λίγοι χρησιμοποιούν ακόμα IE, γνωρίζουν ότι αυτό το πρόγραμμα περιήγησης είναι τελικά ένας μπελάς σε σχέση με τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά προϊόντα που διατίθενται στην αγορά, όπως το Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166