Intel Geospatial: Πλατφόρμα cloud για αναλυτικά στοιχεία εικόνων με τεχνητή νοημοσύνη

Intel Geospatial: Πλατφόρμα cloud για αναλυτικά στοιχεία εικόνων με τεχνητή νοημοσύνη

Η Intel κυκλοφόρησε σήμερα το Intel Geospatial, μια πλατφόρμα cloud που διαθέτει λύσεις προηγμένων δεδομένων μέσω τρισδιάστατης απεικόνισης και εργαλεία ανάλυσης γεωγραφικών τοποθεσιών. Η Intel λέει ότι έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πρόσβαση σε 2D και 3D γεωχωρικά δεδομένα και εφαρμογές μέσω ενός ισχυρού ψηφιακού οικοσυστήματος, που έχει την ικανότητα να χειριστεί διάφορες περιπτώσεις χρήσης με αποτελεσματικό τρόπο, όπως διαχείριση βλάστησης, εκτίμηση και επιθεώρηση κινδύνου πυρκαγιάς και πολλά άλλα.

Η αγορά γεωχωρικών αναλυτικών στοιχείων είναι σχετικά μεγάλη και αναπτύσσεται ραγδαία, ενώ μια πρόσφατη έκθεση της Markets and Markets εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών του συγκεκριμένου κλάδου θα φτάσει τα 96,34 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025. Οι γεωχωρικές εικόνες μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρείες να διαχειριστούν τα φυσικά περιουσιακά στοιχεία που είναι επιρρεπή σε ζημιές κατά τη διάρκεια ισχυρών καταιγίδων και διαφόρων φυσικών καταστροφών. Επιπλέον, οι δορυφορικές εικόνες και οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης που έχουν εκπαιδευτεί για την ανάλυση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πάρα πολλούς τομείς, όπως για την πρόβλεψη του καιρού, την αμυντική βιομηχανία, τις μεταφορές, την ασφάλιση, ακόμη και την υγειονομική περίθαλψη, κυρίως λόγω της ικανότητας τους να συλλάβουν και να μοντελοποιούν περιβάλλοντα για εκτεταμένες χρονικές περιόδους.

Χρησιμοποιώντας το Intel Geospatial, το οποίο υποστηρίζεται από κέντρα δεδομένων της Intel, οι πελάτες μπορούν να απορροφούν και να διαχειρίζονται γεωγραφικά δεδομένα από μια διαδικτυακή πύλη που είναι συμβατή με τις κινητές συσκευές και τους επιτραπέζιους υπολογιστές. Είναι σε θέση να προβάλλουν εικόνες με προσαρμοσμένη κλίση, το επιθυμητό υψόμετρο και άλλα επίπεδα δεδομένων σε περιβάλλον 3D με χειριστήρια ζουμ, μετατόπισης και κλίσης και αυτόματες ενημερώσεις ώρας και ημερομηνίας. Μπορούν επίσης να αναλύσουν την κατάσταση διαφόρων στοιχείων στόχου, καθώς και να εκτελούν αναλυτικά στοιχεία για να εξαγάγουν πληροφορίες που μπορούν να μεταδοθούν σε υπάρχοντα εταιρικά συστήματα.

Το Intel Geospatial προσφέρει δεδομένα από δορυφόρους, επανδρωμένα αεροσκάφη και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) όπως drone, με δεδομένα από την Mobileye, την αυτόνομη θυγατρική της Intel, τα οποία είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος. Η διεπαφή χρήστη είναι αρκετά απλή και εύχρηστη, ενώ η πλατφόρμα συμπληρώνεται αυτόματα και διαρκώς με σύνολα δεδομένων για την επιθυμητή περιοχή και επιτρέπει την αναζήτηση βάσει διευθύνσεων οδών ή συντεταγμένων GPS, οι οποίες είναι τυποποιημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολα κατανοητά τα αναλυτικά στοιχεία.

Η Intel Geospatial προσφέρει αλγόριθμους για ταξινόμηση κινδύνων, καταμέτρηση αντικειμένων, μέτρηση απόστασης, τα οποία δύναται να χρησιμοποιηθούν, τόσο για τον δημόσιο, όσο και για τον ιδιωτικό τομέα. Η Intel αναφέρει ότι αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη της Enview για να ενεργοποιήσει την τρισδιάστατη γεωγραφική ταξινόμηση για ταχύτερη ανακύκλωση αναλυτικών στοιχείων lidar. Εν τω μεταξύ, το LiveEO παρέχει αλγοριθμική παρακολούθηση των τρένων, της ηλεκτρικής ενέργειας και των υπόγειων αγωγών.

Η νέα υπηρεσία της Intel εντάσσεται στη λίστα των γεωχωρικών προϊόντων που ήδη προσφέρονται από εταιρείες όπως η Google, η Microsoft και η Amazon. Το BigQuery GIS της Google επιτρέπει στους πελάτες του Google Cloud Platform να αναλύουν και να οπτικοποιούν γεωχωρικά δεδομένα στο BigQuery. Η Microsoft προσφέρει τους Χάρτες Azure Maps, ένα σύνολο γεωχωρικών API για την προσθήκη χωρικών αναλυτικών στοιχείων και λύσεων κινητικότητας σε εφαρμογές. Η Amazon παρέχει ένα μητρώο ανοιχτών γεωχωρικών συνόλων δεδομένων στo Amazon Web Services. Ενώ, η Here Technologies, η εταιρεία πίσω από τη δημοφιλή πλατφόρμα γεωγραφικού εντοπισμού και πλοήγησης, διαθέτει μια υπηρεσία που ονομάζεται XYZ και επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ανεβάσει τα γεωχωρικά δεδομένα του, συμπεριλαμβανομένων σημείων, γραμμών, πολυγώνων και συναφών μεταδεδομένων, και να δημιουργήσει εφαρμογές εξοπλισμένες με χάρτες σε πραγματικό χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας