ΑρχικήΨυχαγωγίαGamesXbox: Η Microsoft ονειρεύεται ανάλυση 8K, αλλά είναι χρόνια μακριά

Xbox: Η Microsoft ονειρεύεται ανάλυση 8K, αλλά είναι χρόνια μακριά

Σε μια συνέντευξη του, ο Phil Spencer εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με τις τεχνολογίες που πιθανότατα θα καθορίσουν τα παιχνίδια και τις κονσόλες επόμενης γενιάς. Ο επικεφαλής της μάρκας Xbox μίλησε για την τεχνολογία 8Κ, και μάλλον εξέφρασε κατά κάποιο τρόπο την απογοήτευση του.

«Μεταξύ των χαρακτηριστικών των νέων κονσόλων επόμενης γενιάς βρίσκουμε φιλόδοξες τεχνολογίες, όπως η ολοκληρωτική αληθινή υποστήριξη περιεχομένου 4K. Όμως, τόσο το Xbox Series X, όσο και το PlayStation 5 παρόλο που έχουν πρόθεση και σκοπό να υποστηρίξουν την ανάλυση 8K, αναπτύσσοντας περαιτέρω την αγορά έξυπνων τηλεοράσεων τελευταίας γενιάς, ωστόσο παραμένουν ακόμα μακριά από ένα πραγματικό πρότυπο για τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών». Αυτό ισχυρίζεται ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox.

Ειδικότερα, ο Spencer, χαρακτήρισε τις δυνατότητες των σημερινών συσκευών προβολής (εννοώντας τις Smart TV) ότι έχουν εκ των πραγμάτων περιορισμένες ικανότητες: «Νομίζω ότι και οι δύο εταιρείες είναι αρκετά χρόνια μακριά από την αληθινή υποστήριξη του 8K ως στάνταρ πρότυπο στα βιντεοπαιχνίδια, και είναι κάτι που το κατανοούν όλοι οι σοβαροί άνθρωποι σε αυτό τον τομέα.

Αναφερόμενος στις τηλεοράσεις 8Κ, εξήγησε πως η Sony θα είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που θα κυκλοφορήσει συμβατά πάνελ το 2020. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα νέα Bravia ZH8 και XH90 / 92 έχουν προωθηθεί ως οι καλύτερες επιλογές για να παίξετε με το PlayStation 5 «PS5 Ready», καθώς θα προσφέρουν υποστήριξη για την προαναφερθείσα ανάλυση στα 120 fps. Σύμφωνα με τον Phil Spencer, η Sony μάλλον προέβη σε μία επικίνδυνη επενδυτική κίνηση, καθώς τα παιχνίδια 8K δεν θα είναι ένα διαδεδομένο φαινόμενο και πιθανότατα δεν θα γίνου ποτέ, και κάπως έτσι θα πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες, φουσκώνοντας απλά τα μυαλά των Gamers πως κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον θα επιτευχθεί.

Προς το παρόν, δεδομένου ότι η αγορά 8Κ δεν έχει καν διαμορφωθεί σε τέτοια πλαίσια που μπορεί κάποιος παίκτης να το χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, έχει ως αρνητική συνέπεια το όλο ζήτημα να φαντάζει κάτι σαν αστείο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν γελάει κανένας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166