ΑρχικήHow toΞέρετε να μαλακώνετε τα νέα ποδοσφαιρικά παπούτσια σας;

Ξέρετε να μαλακώνετε τα νέα ποδοσφαιρικά παπούτσια σας;

Όλοι μας όταν αγοράσουμε κάτι καινούργιο, θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αυτό δεν είναι όμως πάντα σωστό ή εφικτό. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι αθλητές, είναι να φορούν ποδοσφαιρικά παπούτσια του κουτιού σε αγώνες ή και προπονήσεις. Αυτό μπορεί να προκαλέσει επίπονες φουσκάλες και άλλα προβλήματα που μπορεί να ταλαιπωρήσουν τον αθλητή για πάρα πολλές μέρες. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά ακόμα και επαγγελματίες ή και έμπειροι αθλητές κάνουν αυτό το σφάλμα. Πριν λοιπόν φορέσετε να νέα σας αθλητικά παπούτσια, θα πρέπει να τα μαλακώσετε, έτσι ώστε αυτά να είναι άνετα και να μην τρίβεται μέσα τους το πόδι σας.Η διαδικασία μαλακώματος είναι σχετικά απλή, αλλά ο χρόνος που χρειάζεται ποικίλει ανάλογα με την μάρκα, ποτέ όμως δεν ξεπερνά τις μερικές μέρες.

Άς δούμε λοιπόν πως θα μαλακώσετε τα νέα σας παπούτσια:

Μην πετάξετε τα παλιά σας παπούτσια!

Αυτό είναι πολύ σημαντικό! Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει το καινούργιο ζευγάρι ποδοσφαρικά παπούτσια που αγοράσατε να είναι το μόνο στη διάθεση σας. Μέχρι να μαλακώνουν τελειώς τα νέα σας παπούτσια, μπορεί να χρειαστεί να φορέσετε για μερικές φορές ακόμη τα παλιά σας. Απλά κάντε λόγη υπομονή και σε λίγες μέρες θα μπορείτε να φοράτε άφοβα τα νέα σας αποκτήματα!

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος

Όταν αγοράζετε νέα ποδοσφαρικά παπούτσια, θα πρέπει ενώ είστε στο κατάστημα να τα φορέσετε, να τα δέσετε και να δοκιμάσετε να περπατήσετε λίγο γύρω – γύρω. Αι αισθάνεστε πως τα βήματα σας είναι “φυσικά” και άνετα, τότε μάλλον όλα είναι ΟΚ.Εάν δεν μπορείτε να κουνήσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας ή η φτέρνα σας τρίβεται μέσα στα παπούτσια καθώς περπατάτε,

θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα άλλο νούμερο ή ζευγάρι.

Τώρα που τελειώσαμε με τα προκαταρκτικά, ας δούμε καλύτερα τη διαδικασία:

  1. Μόλις φθάσετε σπίτι σας με τα νέα σας παπούτσια, γεμίστε ένα μεγάλο κουβά ή τη μπανιέρα σας με ζεστό νερό.Έπειτα βάλτε κάλτσες, φορέστε και δέστε τα νέα σας ποδοσφαιρικά με τον τρόπο που τα φοράτε στους αγώνες σας.Τώρα που φοράτε τις κάλτσες και τα παπούτσια σας, βάλτε τα μέσα στο ζεστό νερό και μουλιάστε τα για 20 λεπτά.
  2. Αφήστε τα παπούτσια σας να στεγνώσουν ενώ τα φοράτε. Αυτό πρέπει να γίνει με φυσικό τρόπο,μη χρησιμοποιήσετε καλοριφέρ ή πιστολάκια και έτσι μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία.
  3. Μόλις τα παπούτσια σας στεγνώσουν, τρίψτε τα με μια μικρή ποσότητα από αφρό ξυρίσματος ή βαζελίνη ή αλλείψτε τα με μαλακτικό για δερμάτινα παπούτσια. Όποιο από τα παραπάνω υλικά και να χρησιμοποιήσετε,η ποσότητα θα πρέπει να είναι πολύ μικρή. Θα πρέπει με άλλα λόγια να φθάνει απλά για να καλύψει ίσα – ίσα το δέρμα των παπουτσιών. Όσο λιγότερο χρησιμοποιήσετε, τόσο το καλύτερο.
  4. Πάρτε τα νέα ποδοσφαιρικά παπούτσια σας στην επόμενη σας προπόνηση, αλλά φορέστε τα μόνο στο δεύτερο μισό της διάρκειας της. Αν τα πόδια και οι κνήμες σας τα αντέξουν άνετα για μισή προπόνηση, την σπόμενη φορά μπορείτε να τα φορέσετε από την αρχή μέχρι και το τέλος της προπόνησης σας..
  5. Μόλις ολοκληρώσετε τουλάχιστον δύο πλήρεις προπονήσεις με τα νέα σας παπούτσια χωρίς προβλήματα, τότε αυτά είναι πλέον έτοιμα για ασφαλή χρήση στους αγώνες σας!
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166