Yoga: Αντιστρεσογόνος γυμναστική

Yoga: Αντιστρεσογόνος γυμναστική

Η yoga είναι η μόνη γυμναστική που χωρίς να φτιάχνει μπράτσα, σου αλλάζει τη ζωή. Παρακάτω θα σας εξηγήσουμε γιατί πέρα από τις γυναίκες, και οι άντρες αρχίζουν να υιοθετούν αυτόν τον τρόπο ασκήσεων που χαρίζουν ευεξία στο κορμί και στην ψυχή.

  • Οι ασκήσεις στη yoga, ή αλλιώς «asanas», είναι σχεδιασμένες με τέτοιον τρόπο ώστε να ενισχύουν τους μυς, να δυναμώνουν τα εσωτερικά όργανα, καθώς και να προσφέρουν ευλυγισία στις αρθρώσεις και στους συνδέσμους. Πολλοί άντρες συνδυάζουν τη yoga και με άλλες μορφές άσκησης, όμως η yoga πρέπει πάντα να προηγείται
  • Η αναπνοή χαρίζει ζωή. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το ένα τρίτο από τις αναπνευστικές τους ικανότητες, κάτι που οδηγεί σε επιπλέον στρες και κόπωση. Η yoga επιβάλλει πειθαρχία στην αναπνοή.
  • Μαθαίνεις γρήγορα να αναπνέεις από τη μύτη, δίνοντας έμφαση στην εισπνοή, παρά στην εκπνοή και έτσι καθαρίζεις τους πνεύμονές σου από τοξίνες. Όσο περισσότερο εξασκείσαι πνευματικά και σωματικά τόσο καλύτερα αποτοξινώνεσαι. Αυτό βελτιώνει δραματικά την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα.
  • Η ανακούφιση από την ένταση μέσω της χαλάρωσης είναι ζωτικής σημασίας για να κρατάς το σώμα σου υγιές. Η αρχή και το τέλος κάθε άσκησης πραγματοποιείται με χαλάρωση. Αυτό επιτρέπει στην ενέργεια που αποδεσμεύεται να κυκλοφορεί ελεύθερα.
  • Ο διαλογισμός είναι μία κατάσταση συνειδητότητας. Όταν εξασκείσαι στο διαλογισμό, μαθαίνεις πρώτα να ηρεμείς το μυαλό σου και να συγκεντρώνεις την πνευματική σου ενέργεια στο εσωτερικό του σώματος. Ο διαλογισμός βοηθά στην ανακούφιση από το στρες
  • Στη yoga πρώτα από όλα έρχεσαι σε επαφή με το σώμα σου. Μαθαίνεις να το παρατηρείς αποστασιοποιημένα και να το βοηθάς να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η yoga ενισχύει ακόμη και το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Δεν υπάρχουν στόχοι. Μπορείς να φτάσεις μέχρι εκεί που φτάνει το σώμα σου. Εξάλλου, η yoga είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.
  • Αν η yoga εξασκείται δύο φορές την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα για έναν άντρα που θέλει να χαλαρώνει και να δυναμώνει. Όμως, απαιτείται απόλυτη συνέπεια.
  • Στο σωμα Yoga έχουμε καθιερώσει το σύστημα του drop-in. Όποιος θέλει, μπορεί να παρακολουθήσει ένα μάθημα yoga χωρίς δεσμεύσεις και να πληρώσει μόνο γι’ αυτό. Στα προπληρωμένα πακέτα το κόστος πέφτει ακόμα και στα 12 ευρώ το μάθημα.
  • Το δυνατότερο, όμως, σημείο είναι ότι αν μάθεις τις ασκήσεις μπορείς στη συνέχεια να τις εκτελείς παντού ακόμη και μόνος σου. Έτσι μπορείς να ξεκλέψεις δέκα λεπτά στο γραφείο για να χαλαρώσεις και να ανανεωθείς, όταν οι άλλοι θα πιέζονται αφόρητα από το άγχος.
Προηγούμενο άρθροPink Floyd – The Dark Side of the Moon
Επόμενο άρθροΕλλάδα: Το «σύνδρομο του αουτσάιντερ»
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας