ΑρχικήGadgetZanco tiny t1: Tο μικρότερο τηλέφωνο παγκοσμίως, με μέγεθος όσο ένα USB

Zanco tiny t1: Tο μικρότερο τηλέφωνο παγκοσμίως, με μέγεθος όσο ένα USB

Zanco tiny t1: Tο μικρότερο τηλέφωνο παγκοσμίως, με μέγεθος όσο ένα USB.

Ο κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων Zanco συνεργάστηκε με την Clubit New Media για να δημιουργήσει το μικρότερο τηλέφωνο στον κόσμο.

Παρόλο που υπάρχουν ήδη κάποια άλλα μικροσκοπικά τηλέφωνα, όπως στο μέγεθος μίας πιστωτικής κάρτας, το Zanco tiny t1 είναι επίσημα το μικρότερο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο. Έχει μήκος μόλις 46,7 χιλιοστά και ζυγίζει μόνο 13 γραμμάρια, καθιστώντας το ίδιο σε αναλογίες (μέγεθος και βάρος) όπως μια τυπική μονάδα USB.

Το τηλέφωνο σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις και να στέλνετε μηνύματα sms, επιπλέον μπορείτε να αποθηκεύσετε έως και 300 αριθμούς και 50 μηνύματα SMS (εν ολίγοις έχει μικρό χώρο αποθήκευσης), Ωστόσο το χειρότερο όλων είναι ότι η οθόνη του είναι μόλις 12,5 χιλιοστά, κάτι που το καθιστά ακατάλληλο για περιήγηση στο διαδίκτυο.

Ως εκ τούτου, το ερώτημα είναι ποιος θα χρειαζόταν πραγματικά ένα τόσο μικρό κινητό τηλέφωνο;

Οι δημιουργοί του gadget υποστηρίζουν ότι είναι ιδανικό για να περνά απαρατήρητο, επίσης και σε περιπτώσεις ταξιδιών που δεν θα μπορούμε να έχουμε πολλά πράγματα στη διάθεσή μας.

Βέβαια για να είμαστε αντικειμενικοί δεν μπορούμε να προσπεράσουμε έτσι απλά την φανερή έλλειψη δυνατοτήτων. Ωστόσο στα θετικά του συγκαταλέγεται ότι η μπαταρία του μπορεί να διαρκέσει σε χρόνο αναμονής τρεις μέρες περίπου, που σημαίνει ότι πιθανώς θα ξεπεράσει κάθε τυπικό smartphone (όμως σε κατάσταση κλήσεων η μπαταρία διαρκεί μόλις 180 λεπτά ομιλίας ). Ένα άλλο κακό στοιχείο που μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση είναι τα μικρά κουμπιά που διαθέτει, και πιθανόν για τη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού να είναι ακατάλληλο.

Μπορείτε να αγοράσετε το Zanco tiny t1 για 30 δολάρια, που αντικειμενικά είναι ένα πολύ μικρό ποσό για κινητό τηλέφωνο.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που τίθεται με αυτά τα μικροσκοπικά κινητά τηλέφωνα είναι ότι έχουν σχεδιαστεί για να διακινούνται εύκολα σε φυλακές, όπου μπορούν να πωληθούν μέχρι και 500 ευρώ και χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους κρατούμενους της φυλακής για τη διευκόλυνση της περαιτέρω εγκληματικότητας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166