ΑρχικήΔιαδίκτυο10 τακτικές για μεγιστοποίηση ορατότητας των Tweets σας

10 τακτικές για μεγιστοποίηση ορατότητας των Tweets σας

Με έναν επιβλητικό αριθμό περίπου 350 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών κάθε μήνα, το Twitter είναι αναμφίβολα μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, και φυσικά συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ιστοτόπων παγκοσμίως αναφορικά με την επισκεψιμότητα που λαμβάνει.

Με την πάροδο των ετών, το Twitter έχει αναδειχθεί ως μια πλατφόρμα μικρο-blogging που αξιοποιείται από τον κόσμο για να εκφράσει ανοιχτά τις απόψεις του, κάνοντας είτε πολιτικό διάλογο, είτε μία ελαφρά ψυχαγωγική συζήτηση με άλλους χρήστες, πράγμα που σημαίνει ότι ξημεροβραδιάζονται εκεί μέσα αρκετοί άνθρωποι, γιατί προφανώς έχει κάτι να τους προσφέρει

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις αναζητούν διαρκώς μέσα και τρόπους χρήσης των social media για να αυξήσουν την έκθεση της εμπορικής επωνυμίας τους με απώτερο σκοπό να μεγιστοποιηθούν οι πωλήσεις τους, και κατ’ επέκταση να εδραιωθούν στη συνείδηση του κοινού ως κάτι σπουδαίο.

Δεδομένου ότι το Twitter έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τις δυνατότητες του Twitter για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών τους. Ωστόσο, συχνά μπερδεύονται για το ποιες στρατηγικές θα πρέπει να ακολουθήσουν για να μεγιστοποιήσουν την ορατότητα των tweets τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας παραθέσω 10 έξυπνες τακτικές που θα σας δώσουν τα εχέγγυα να επιτύχετε αυτό το σκοπό γρηγορότερα και εύκολα, και με μόνιμα αποτελέσματα, εφόσον τηρήσετε αυτούς τους κανόνες για πάντα, και δεν το πράττετε περιοδικά ή αποσπασματικά, δηλαδή όποτε σας κάνει κέφι.

Παρουσιάστε υψηλής ποιότητας περιεχόμενο στο κοινό σας

Χωρίς αμφιβολία, θα έχετε ακούσει άπειρες φορές τη φράση «Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς» κάτι που ισχύει απόλυτα, αν και μερικές στιγμές ακούγεται ως γραφικό ή βαρετό, αλλά αποτυπώνει την πλήρη αλήθεια στα επαγγελματικά δρώμενα στο διαδίκτυο. Το προσεγμένο περιεχόμενο είναι ύψιστης σημασίας αν θέλετε να βελτιώσετε την προβολή σας στο Twitter.

Επομένως πριν δημοσιεύσετε οτιδήποτε, αφιερώστε τον απαιτούμενο χρόνο για να κάνετε μία εξονυχιστική έρευνα για το τι πρέπει να δημοσιεύσετε. Ένα εντυπωσιακό Tweet θα συγκεντρώσει περισσότερη προσοχή και θα σας δώσει τις προσδοκώμενες πρόσθετες επισημάνσεις όπως “μου αρέσει”, “Retweet”, και φυσικά αρκετά σχόλια σε κάθε ανάρτηση σας.

Οφείλετε να θυμάστε πως το ζητούμενο της υπόθεσης δεν τι αρέσει σε εσένα, αλλά στο ευρύ κοινό που απευθύνεστε, οπότε πρέπει να βρεις τα ενδιαφέροντα της ομάδας στόχου που έχεις σκοπό να απευθυνθείς, παίρνοντας ένα δείγμα από διάφορους άλλους ανταγωνιστικούς λογαριασμούς που δραστηριοποιούνται στο ίδιο πεδίο με εσάς.

Ενσωματώστε τη ροή Twitter στον ιστότοπο σας

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε την ορατότητα των tweets σας είναι να τα ενσωματώσετε στον ιστότοπα σας. Αυτή η τεχνική έχει ιδιαίτερη αξία αν επιθυμείτε οι επισκέπτες από την διαδικτυακή τοποθεσία σας να αλληλεπιδράσουν με το λογαριασμό σας στο Twitter.

Υπάρχουν διάφορα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε το συγκεκριμένο widget στον ιστότοπο σας, ώστε να μην παρουσιάζει δυσμορφία και φαίνεται αισθητικά άσχημο, και εν τέλει επιτύχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η ενσωμάτωση δεν είναι τόσο δύσκολη, όσο μπορεί ενδεχομένως να μοιάζει στα μάτια του απλού χρήστη, και μπορεί να εφαρμοστεί με ευκολία, χωρίς καμία τεχνική εξειδίκευση! Ωστόσο εάν ανήκετε σε εκείνα τα άτομα που έχουν εντελώς Μαύρα Μεσάνυχτα πάνω σε αυτό το θέμα, τότε θα σας πρότεινα να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου γνωστούς σας, προκειμένου να το κάνεις σωστά και να φαίνεται επαγγελματικά.

Κάντε Piggyback τα trending hashtags

Τα Hashtags αποτελούν το κεντρικό σημείο στο Twitter και πλέον είναι πολύ σπάνιο να βρεις άτομα που να μην τα χρησιμοποιούν την καθημερινότητα τους σε τούτη την πλατφόρμα. Βάζοντας hashtag στην ανάρτηση σας, τότε αυτόματα θα κατηγοριοποιηθεί και θα εμφανίζεται σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία θεματολογίας, βοηθώντας τους άλλους να κατανοήσουν που ακριβώς απευθύνεστε.

Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε hashtag. Εάν για παράδειγμα προσθέσετε πάρα πολλά, θα έχει ως αρνητικό πρόσημο να μειωθεί δραστικά η αναγνωσιμότητα του περιεχομένου σας, και στην χειρότερη περίπτωση μπορεί να μοιάζει ως spam. Αναζητήστε τα πιο κατάλληλα hashtag και χρησιμοποιήστε 2-3 από αυτά για να αυξήσετε τις πιθανότητες να λάβετε περισσότερη προβολή.

Χρησιμοποιήστε κατανοητή γλώσσα με παρότρυνση για δράση

Αρκετοί πολιτικοί και διανοούμενοι που δραστηριοποιούνται στην πλατφόρμα του Twitter κάνουν το λάθος να χρησιμοποιούν ξύλινη γλώσσα και σπάνιες λέξεις, πιστεύοντας έτσι πως θα συναρπάσουν τους αναγνώστες που διαβάζουν δημοσιεύσεις τους. Εν τούτοις η πλειονότητα των ατόμων δεν κατανοεί τα γραφόμενα τους με συνέπεια να τα αγνοεί σκόπιμα, αφού δεν είναι εύκολα κατανοητά.

Οφείλετε να έχετε στην άκρη του μυαλού σας πως δεν απευθύνεστε μόνο σε άτομα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, αλλά και σε κοινωνικές ομάδες που ενδεχομένως να είναι εξοικειωμένοι με την απλή γλώσσα.

Υπενθύμιση – Να συμπεριλαμβάνετε πάντα μια παρότρυνση για δράση στο περιεχόμενο σας, όπως για παράδειγμα, «Βιάσου τώρα», «Ελέγξτε τώρα» «Υπάρχουν περιορισμένα διαθέσιμα καθίσματα», «Ακολουθηστε μας», ή κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να λάβετε μία έκπτωση με την αγορά αυτού του προϊόντος, αλλά μην το παρακάνετε, και όλες οι αναρτήσεις σας μοιάζουν ως διαφήμιση.

Αναφέρετε διάσημα άτομα στις αναρτήσεις σας για να αυξήσετε την ορατότητα των Tweets σας

Το περιεχόμενο σας, μπορεί τεχνηέντως να καταστεί πιο ισχυρό και θελκτικό όταν κάνετε αναφορά σε ένα διάσημο πρόσωπο από τον κλάδο σας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ψάξετε ποια πρόσωπα βρίσκονται στην επικαιρότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή, και εφόσον καταλήξετε σε κάποια από αυτά, τότε θα πρέπει να βάλετε το username τους στην εκάστοτε ανάρτηση σας, όπως @stelios, @kostas, και ούτω καθεξής.

Η συγκεκριμένη μεθοδολογία εφαρμόζεται κατά κόρον από πολλούς γνωστές στα social media, γιατί τις περισσότερες φορές έχει αποτελέσματα, αρκεί βέβαια να γίνεται έξυπνα και πάντα μετά από έρευνα, και όχι τυχαία, δηλαδή δεν βάζουμε ότι μας έρθει στο κεφάλι.

Μοιραστείτε συνδέσμους σε επιλεγμένες αναρτήσεις σας

Η προσθήκη συνδέσμων στο περιεχόμενο σας είναι μια άλλη αποτελεσματική τακτική για τον εμπλουτισμότων των tweets σας. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα tweets με συνδέσμους λαμβάνουν πολύ περισσότερη αφοσίωση και προβολές σε σύγκριση με εκείνα που δεν περιέχουν καθόλου.

Ωστόσο, προσέξτε! Η προσθήκη εξαιρετικά μεγάλων συνδέσμων και διευθύνσεων URL με πολλές δεκάδες χαρακτήρες μπορεί να φαίνεται υπερβολικό στους αναγνώστες και ενδέχεται τελικά να χάσουν το ενδιαφέρον τους στα tweet σας. Μπορείτε να αξιοποιήσετε εργαλεία όπως το Bit.ly για να μειώσετε το μήκος μιας διεύθυνσης URL.

Επαναχρησιμοποιήστε tweet που έχουν αποδώσει καλά στο παρελθόν

Χρησιμοποιήστε ξανά τα tweets σας εάν έχουν αποδώσει καλά στο παρελθόν. Το γεγονός ότι οι ακόλουθοι σας άρεσαν και είχαν αλληλεπιδράσει σφόδρα με παλαιότερες αναρτήσεις σας, είναι ένας αρκετά καλός λόγος για να ξαναχρησιμοποιηθούν εκ νέου σε μία καινούρια δημοσίευση.

Όπως σας εξήγησα στις παραπάνω ενότητες, επειδή το Twitter έχει μεγάλο αριθμό καθημερινών χρηστών, η διάρκεια ενδιαφέροντος ενός tweet είναι πολύ μικρή. Μετά από λίγο το περιεχόμενό σας ίσως να μην διαβαστεί από κανέναν, αφού θα θεωρείται παρωχημένο και παλιό.

Δώστε στους οπαδούς σας άλλη μια ευκαιρία να διαβάσουν εκείνα τα αξιομνημόνευτα tweets σας και να αντιδράσουν με αυτά. Ωστόσο, επεξεργαστείτε το περιεχόμενο λίγο πριν από τη δημοσίευση. Μπορείτε να αλλάξετε το κείμενο, να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές εικόνες ή ακόμη και να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά hashtag για να δώσετε μια μικρή παραλλαγή του tweet σας.

Προσθέστε το χιούμορ στα Tweets σας

Οι άνθρωποι αναζητούν διαρκώς ευφάνταστες αναρτήσεις ψυχαγωγικού τύπου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ άλλες πλατφόρμες έχουν δυνατότητες για να διασκεδάσουν το κοινό τους, π.χ. – με τα Reels στο Instagram. Ομοίως, τα gif και τα memes είναι εξαιρετικά δημοφιλή στο Twitter.

Η προσθήκη ενός αστείου, αλλά σχετικού περιεχομένου θα δώσει εκείνη τη φρεσκάδα στον προσωπικό σας λογαριασμό που λείπει και καθιστά μονόχνωτο το προφίλ σας. Έτσι θα προσελκύσει περισσότερες προβολές εάν διεξάγεται αυτή την πρακτική με όμορφο τρόπο, αποφεύγοντας φυσικά το Black χιούμορ γιατί μπορεί να παρεξηγηθεί.

Απαντήστε σε αναφορές και κάντε retweets

Το κοινό σας αναμένει καρτερικά να αλληλεπιδράσετε μαζί τους, διότι σας θεωρεί ξεχωριστούς και είναι μεγάλη τους τιμή που κάνατε τον κόπο να τους απαντήσετε ή ανοίξετε κάποιο διάλογο με εκείνους σε μία ανάρτηση σας.

Σε περίπτωση που δεν απαντάτε ποτέ σε σχόλια των αφοσιωμένων ακόλουθων σας, τότε ίσως να το εκλάβουν ως απαξίωση απέναντι τους. Το ίδιο ισχύει, αν κάνουν αναφορά το δικό σας όνομα σε δικές τους αναρτήσεις, και έχετε ως πάγια τακτική να του αγνοείτε.

Ακόμη και μια άσχημη παρατήρηση από το κοινό σας πρέπει να γίνει αποδεκτή με χάρη και ευγένεια από τη μεριά σας. Όταν αλληλεπιδράτε ενεργά με το κοινό σας, αρχίζουν να βλέπουν πιο θετικά την εμπορική επωνυμία σας, και κάπως έτσι ξεκινούν να έχουν μία οικειότητα μαζί σας αφού θα σας νιώθουν τρόπον τινά φίλους τους

Μερικές φορές, ένα απλό ευχαριστώ μπορεί να είναι το σπουδαιότερο και πιο επιτυχημένο τέχνασμα, ακόμη και σε μία πικρόχολη κριτική. Ωστόσο εάν υπάρχει συστηματική επίθεση από συγκεκριμένα άτομα προς το πρόσωπο σας, τότε θα ήταν σώφρον από την μεριά σας να τους μπλοκάρετε, και να ξεμπερδέψετε μία και καλή μαζί τους, γιατί μόνο έτσι θα προστατεύσετε το προφίλ σας από τους επιτήδειους.

Δημοσιεύστε τα tweets σας την κατάλληλη στιγμή

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να θυμάστε είναι να είστε οργανωτικοί σχετικά με τον χρόνο δημοσίευσης του περιεχομένου σας στο Twitter. Πραγματοποιήστε έρευνα για να κατανοήσετε πότε είναι πιο ενεργό το κοινό – στόχος σας.

Το Twitterati είναι πιο ενεργό μεταξύ 8 π.μ. – 7 μ.μ. και η προσθήκη αναρτήσεων στο Twitter κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής διάρκειας μπορεί να σας προσφέρει 40% περισσότερες αλληλεπιδράσεις σε σύγκριση με άλλες ώρες.

Τα Σαββατοκύριακα είναι η ώρα που οι άνθρωποι διαθέτουν επιπλέον χρόνο για να περιηγηθούν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα tweets που δημοσιεύονται τα σαββατοκύριακα συγκεντρώνουν 20% περισσότερη αφοσίωση από ό, τι τις καθημερινές ημέρες.

Αυτό θα αυξήσει δραστικά την ορατότητα του περιεχομένου σας, θα κάνει την επωνυμία σας πιο αισθητή, και τέλος θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τη βάση των ακόλουθών σας και αποκτήσετε αυτές τις επιπλέον επισημάνσεις “μου αρέσει”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166