ΑρχικήΔιαδίκτυο15 Freelance Websites για να βρείτε εργασία και να πουλήσετε υπηρεσίες

15 Freelance Websites για να βρείτε εργασία και να πουλήσετε υπηρεσίες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες (freelancers) αποτελούσαν το 36% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ κατά την περσινή χρονιά. Συνεπώς δεν θεωρείται περίεργο ότι αυτό το ποσοστό εξακολουθεί να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό – προφανώς γιατί οι freelancers έχουν το προνόμιο να δουλεύουν ακόμη και από το σπίτι μέσω του διαδικτύου, ενώ συνάμα έχουν την ευχέρεια να εργάζονται με αρκετή ευελιξία, και να διαχειρίζονται το φόρτο εργασίας όπως και τα έργα των πελατών τους, βάσει των δικών τους προτιμήσεων.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας που διανύουμε ακόμη, πολλές εταιρείες έχουν την τάση να προσλαμβάνουν όλο και περισσότερο ελεύθερους επαγγελματίες για να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που δεν έχουν προηγούμενο, διότι σχεδόν όλη η δουλειά διεξάγεται μέσω τηλεργασίας, και σε ένα μικρό ποσοστό από το γραφείο της επιχείρησης.

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας για freelancers – από προγραμματιστές εφαρμογών μέχρι web designers – είναι μεγαλύτερος όσο ποτέ.

Εάν είστε άνεργος και ψάχνετε για δουλειά, τότε μην αγχώνεστε, αφού υπάρχει λύση και ονομάζεται «Freelance Websites», όπου εκεί σας δίνεται η δυνατότητα να φτιάξετε ένα δωρεάν προφίλ και να δημιουργήσετε ένα χαρτοφυλάκιο με τις υπηρεσίες που θα διαθέτετε προς το ευρύ κοινό, ώστε να κερδίζετε χρήματα, και κατ’ επέκταση να γίνεται οικονομικά ανεξάρτητοι.

15 Freelance Websites για να βρείτε εργασία και να πουλήσετε υπηρεσίες

Σε αυτό το άρθρο, θα σας παραθέσουμε τους καλύτερους ιστότοπους για ελεύθερους επαγγελματίες (Freelance Websites) στο διαδίκτυο, παρουσιάζοντας τον καθένα ξεχωριστά και αναλυτικά με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και με πλούσιες λεπτομέρειες.

Upwork

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για μάρκετινγκ, προγραμματισμό, σχεδιασμός ιστοσελίδων
 • Πλεονεκτήματα: Προστασία πληρωμών, αξιόπιστοι πελάτες, αξιόλογα κέρδη εφόσον έχετε αρκετούς πελάτες
 • Μειονεκτήματα: Μακρά διαδικασία επιλογής ως freelancer από τους αγοραστές, υψηλή χρέωση προμήθειας από την πλατφόρμα

Το Upwork είναι ένας ιστότοπος που συνδέει πελάτες και ελεύθερους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο.

Η πλατφόρμα παρέχει ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, από σχεδιασμό ιστοσελίδων και ανάπτυξη λογισμικού μέχρι εξυπηρέτηση πελατών και λογιστική.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θεωρείται πολυεργαλείο, αφού οι πελάτες μπορούν να δημοσιεύσουν και να αναφέρουν ότι χρειάζονται κάποιον freelancer για ένα συγκεκριμένο σκοπό, π.χ. για 100 ευρώ, και να προσλάβουν ταλέντα ή να αγοράσουν μια προκαθορισμένη υπηρεσία από τον τεράστιο κατάλογο που υπάρχει σε τούτο το site. Ομοίως, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να δημοσιεύσουν για να αναφέρουν ότι προσφέρουν την τάδε υπηρεσία π.χ. για 50 ευρώ.

Για να ξεκινήσετε ως freelancer στο Upwork, το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό. Βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τον εαυτό σας, την εξειδίκευση σας και την εργασιακή σας εμπειρία. Λάβετε υπόψη ότι οι πελάτες θα αποφασίσουν εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις για να σας προσλάβουν, αφού εννοείται ότι ελέγχουν κάθε φορά το προφίλ σας που υποβάλετε προσφορά για μία συγκεκριμένη δουλειά ή για κάποιο σύνθετο έργο.

Το Upwork λειτουργεί με το μοντέλο του «sliding scale», που σημαίνει ότι όσο περισσότερο εργάζεστε και πουλάτε υπηρεσίες, τόσο λιγότερα χρήματα θα πληρώνετε σε προμήθειες την πλατφόρμα. Για παράδειγμα, η προμήθεια ξεκινά από 20% για τα πρώτα 500 δολάρια θα κερδίσετε και σταδιακά μειώνεται καθώς λαμβάνετε όλο και περισσότερα χρήματα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για ανάληψη χρημάτων, όπως απευθείας μεταφορά στον τραπεζικό σας λογαριασμό, όπως και στην PayPal.

Toptal

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για ανάπτυξη λογισμικού, χρηματοοικονομική συμβουλευτική, διαχείριση έργων κ.λπ
 • Πλεονεκτήματα: Αρκετές κορυφαίες εταιρείες ανά την υφήλιο ψάχνουν εκεί μέσα ταλέντα, σχετικά πολύ μικρές προμήθειες για τους freelancers και γρήγορες πληρωμές
 • Μειονεκτήματα: Εκτεταμένη διαδικασία ελέγχου των πωλητών για αποφυγή απάτης σε σημείο που καταντάει κουραστικό και ενοχλητικό, και ενδείκνυται μόνο μεγάλα έργα

Το Toptal είναι ένα Freelance Website που συνδέει υψηλά καταρτισμένους ειδικούς επαγγελματίες από διάφορους κλάδους με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Η Toptal διαθέτει ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών με υπηρεσίες που καλύπτουν, από προγραμματιστές και σχεδιαστές ιστοσελίδων έως συμβούλους χρηματοδότησης και διαχειριστές προϊόντων.

Η υποβολή αίτησης στην Toptal ως ελεύθερος επαγγελματίας απαιτεί να περάσετε πέντε βήματα της διαδικασίας ελέγχου, όπως και από μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση των προσόντων σας στα αγγλικά. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι μόνο το κορυφαίο 3% θα εργαστεί στην πλατφόρμα.

Αφού περάσετε όλα τα βήματα, θα έχετε πρόσβαση σε διάφορες αγγελίες εργασίας από κορυφαίους πελάτες και εταιρείες, όπως η Motorola και η Airbnb. Ωστόσο, η αποτυχία στη δοκιμή θα θέσει την αίτηση σας σε αναμονή για έως και μερικούς μήνες, έως ότου γίνει επαναξιολόγηση.

Η Toptal διαθέτει υπηρεσία παρακολούθησης χρόνου των εργασιών και ένα ειδικό μοντέλο τιμολόγησης που ονομάζεται TopTracker. Με αυτήν την υπηρεσία, οι ελεύθεροι επαγγελματίες λαμβάνουν το σύνολο των χρημάτων από τη δουλειά που διεξάγουν, ενώ μπορούν να κάνουν ανάληψη μέσω Payoneer, Paypal ή με απευθείας μεταφορά χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό.

Freelancer.com

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για μετάφραση περιεχομένου, ανάπτυξη ανάπτυξη εφαρμογών και λογισμικών, social media marketing
 • Πλεονεκτήματα: Αρκετά μεγάλη επισκεψιμότητα με πολλούς ενδιαφερόμενους πελάτες, ζωντανή συνομιλία με τους αγοραστές, υποστήριξη πελατών 24/7 σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα και θέλετε απαντήσεις
 • Μειονεκτήματα: Περίπλοκη διεπαφή, ανεπιθύμητη αλληλογραφία από spammers και ψεύτικοι πελάτες που προσπαθούν να σας ξεγελάσουν

Το Freelancer.com είναι ένα ακόμη Freelance Website, όπου επαγγελματίες και εταιρείες από όλο τον κόσμο συνεργάζονται σε διάφορα έργα. Χάρη στο ευρύ φάσμα της τεχνογνωσίας, οι πελάτες μπορούν εύκολα να βρουν έναν ειδικό οποιουδήποτε τύπου.

Μπορείτε να εγγραφείτε ως ελεύθερος επαγγελματίας ή ιδιοκτήτης επιχείρησης. Για να εγγραφείτε ως freelancer θα χρειαστεί να συμπληρώσετε μια σύντομη φόρμα εγγραφής και θα πρέπει να παρέχετε λεπτομερείς πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των δεξιοτήτων, του εκπαιδευτικού σας υπόβαθρου και της εργασιακής εμπειρίας σας.

Εκτός από την άμεση ανάθεση έργων, υπάρχουν πολλοί διαγωνισμοί για την ανάληψη project, σε διάφορους τομείς όπως εικαστικά ή σχεδιαστικά έργα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να επωφεληθούν από αυτούς τους διαγωνισμούς κερδίζοντας χρήματα μαζί με καλές κριτικές στα προφίλ τους, ώστε να αυξήσουν την δημοτικότητα τους.

Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας είθισται να λαμβάνει πλήρη πληρωμή μετά την ολοκλήρωση μιας εργασίας. Ωστόσο, η πλατφόρμα κρατάει το 10% των συνολικών κερδών σας τόσο σε διαγωνισμούς, όσο και σε σταθερά έργα. Και μπορείτε να κάνετε ανάληψη χρημάτων μέσω paypal ή μέσω μεταφοράς χρημάτων στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Fiverr

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για ψηφιακό μάρκετινγκ, web design, SEO, συγγραφή άρθρων κ.λπ
 • Πλεονεκτήματα: Πολλές διαφορετικές κατηγορίες για να δραστηριοποιηθείτε, δωρεάν εγγραφή, διαδικτυακά μαθήματα για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας
 • Μειονεκτήματα: υψηλή χρέωση προμήθειας, μακρά διαδικασία πληρωμής

Το Fiverr είναι μια πλατφόρμα που συνδέει τους freelancers με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που αναζητούν υπηρεσίες σε διάφορα ψηφιακά έργα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού ιστοτόπων, της συγγραφής περιεχομένου, την δημιουργία βίντεο και λογοτύπων, και άλλα πολλά.

Αυτός ο ιστότοπος παρέχει μια βελτιστοποιημένη μέθοδο για να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Σημειώστε ότι σε τούτη την πλατφόρμα, οι πωλητές ονομάζονται «sellers» και οι υπηρεσίες τους «gigs», και οι αγοραστές ονομάζονται «buyers».

Αντί να στέλνουν προσφορές, μεμονωμένα στους αγοραστές οι πωλητές μπορούν να αναφέρουν το είδος των υπηρεσιών που προσφέρουν και να ορίσουν τις δικές τους τιμές. Εν τω μεταξύ, οι αγοραστές μπορούν απλώς να περιηγηθούν σε διάφορες κατηγορίες για να βρουν αυτό που τους ενδιαφέρει και να το αγοράσουν.

Κάθε φορά που ένας πελάτης προβαίνει σε μία αγορά, το σύστημα χρεώνει αυτόματα τον λογαριασμό του και θέτει αυτά τα χρήματα σε αναμονή έως ότου ολοκληρωθεί η εργασία. Στη συνέχεια, το σύστημα θα λάβει μια προμήθεια 20% από αυτά τα κέρδη και θα στείλει το υπόλοιπο 80% στον «seller».

Ανάλογα με το επίπεδο πωλητή που έχει ο κάθε freelancer, μπορεί να χρειαστούν έως και 14 ημέρες για να αποσύρουν τα κέρδη τους. Υπάρχουν πολλές επιλογές για ανάληψη χρημάτων, όπως μεταφορά κατευθείαν στην χρεωστική σας κάρτα, στη PayPal και μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

Flexjobs

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για γράψιμο άρθρων, content marketing, και transcription
 • Πλεονεκτήματα: Σπανίζουν οι απάτες, εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών για τους αγοραστές, αξιόπιστη υποστήριξη
 • Μειονεκτήματα: Ορισμένες premium θέσεις εργασίας μπορούν να βρεθούν και εκτός της πλατφόρμας από τους ενδιαφερόμενους πελάτες, πράγμα που καθιστά άχρηστο αυτόν τον ιστότοπο

Το Flexjobs είναι ένας ιστότοπος που ειδικεύεται σε ευέλικτες ευκαιρίες τηλεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων εργασίας για ελεύθερους επαγγελματίες, μερικής και πλήρους απασχόλησης. Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες, από την παροχή μαθημάτων και την κατάρτιση μέχρι τη δημοσιογραφία και τη συγγραφή κειμένων.

Το Flexjobs διασφαλίζει ότι κάθε εργασία που αναφέρεται στον ιστότοπο είναι νόμιμη. Επαληθεύει και ελέγχει όλες τις αγγελίες, φιλτράροντας απάτες και ψεύτικες εταιρείες. Σε αντίθεση με άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες εύρεσης εργασίας, αυτός ο ιστότοπος δεν εμφανίζει διαφημίσεις στη σελίδα του.

Για να να βρει κάποιος άνεργος θέση εργασίας, θα πρέπει να φτιάξει ένα λογαριασμό και έπειτα να επιλέξει ένα από τα διαθέσιμα συνδρομητικά πακέτα. Υπάρχουν τέσσερα διαθέσιμα προγράμματα, ξεκινώντας από 6,95 δολάρια την εβδομάδα. Κάθε συνδρομή παρέχει απεριόριστη πρόσβαση στις λίστες θέσεων εργασίας, και δυνατότητα δημιουργίας ενός εξατομικευμένου χαρτοφυλακίου υπηρεσιών, συμβουλές σταδιοδρομίας και δωρεάν τεστ δεξιοτήτων.

Οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν για τη συνδρομή τους με προπληρωμένη κάρτα ή PayPal. Υπάρχει εγγύηση ικανοποίησης 30 ημερών, που σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων εάν δεν μείνετε ικανοποιημένοι.

SimplyHired

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού για διάφορες δουλειές, οικονομικά, data entry κ.λπ
 • Πλεονεκτήματα: Ειδοποιήσεις μέσω email, χρήσιμοι οδηγοί , δωρεάν εργαλεία για αναζήτηση εργασίας
 • Μειονεκτήματα: Αρκετή ανεπιθύμητη αλληλογραφία από τρίτους αναξιόπιστους ιστότοπους

Το SimplyHired είναι μία οργανωμένη πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας, όπου οι εταιρείες μπορούν να δημοσιεύουν αγγελίες δωρεάν. Επίσης, συλλέγει προσφορές εργασίας από όλο το διαδίκτυο σε μία σελίδα. Ο ιστότοπος διαθέτει ένα λειτουργικό πίνακα ελέγχου για το χρήστη, καθιστώντας εύκολη την περιήγηση στις εργασίες ανά κατηγορία.

Υπάρχουν διάφορες ευκαιρίες για freelancers σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών και του μάρκετινγκ. Για να βρείτε μια συγκεκριμένη εργασία, απλώς συμπληρώστε το πλαίσιο αναζήτησης με σχετικές λέξεις-κλειδιά. Για να έχετε πιο σχετικά αποτελέσματα, περιορίστε το συμπληρώνοντας την πόλη, την πολιτεία ή τον ταχυδρομικό σας κώδικα.

Τα άτομα που αναζητούν εργασία μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στις σελίδες της εταιρείας για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες, όπως την επισκόπηση μισθών που παρέχει στους υπαλλήλους η εκάστοτε επιχείρηση, μια λίστα με τα προσφερόμενα οφέλη και τις αξιολογήσεις που υποβάλλονται από πραγματικούς υπαλλήλους της.

Οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν στο SimplyHired χωρίς προφίλ. Ωστόσο, η εγγραφή με έναν λογαριασμό θα σας δώσει πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία, όπως έναν εκτιμητή μισθών και τη δημιουργία βιογραφικών.

Guru.com

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για ψηφιακό μάρκετινγκ, προγραμματισμό, διοίκηση επιχειρήσεων και συμβουλευτικές υπηρεσίες
 • Πλεονεκτήματα: Aσφαλής πληρωμή, προσαρμοσμένες λίστες θέσεων εργασίας, δωρεάν συνδρομή
 • Μειονεκτήματα: Πιθανοί ψεύτικοι πελάτες

Το Guru είναι ένα εξαίσιο μέρος για freelancers και εταιρείες από όλο τον κόσμο προκειμένου να συνεργαστούν. Οι εταιρείες μπορούν να προσλάβουν επαγγελματίες με διάφορες δεξιότητες, όπως προγραμματιστές, γραφίστες και διαχειριστές προϊόντων.

Είναι γεγονός πως αυτή η πλατφόρμα διευκολύνει την περιήγηση στις λίστες θέσεων εργασίας και την υποβολή αγγελιών για τους πελάτες. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εγγραφείτε και να δημιουργήσετε ένα προφίλ ως freelancer, συμπληρώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που αφορούν το άτομο σας. Το σύστημα παρέχει συστάσεις εργασίας με βάση το σύνολο των δεξιοτήτων και την εργασιακή σας εμπειρία.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να υποβάλουν προσφορά για μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα έργα και να δώσουν μια σταθερή τιμή για κάθε έργο. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι ανάληψης χρημάτων για να λάβετε τα κέρδη σας, συμπεριλαμβανομένου του PayPal και του τραπεζικού εμβάσματος. Το πιο σημαντικό, είναι πως ο ιστότοπος διασφαλίζει ότι οι χρήστες πληρώνονται έγκαιρα και με ασφάλεια με την προστασία της SafePay.

Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας που εγγράφεται σε αυτόν τον ιστότοπο λαμβάνει μια δωρεάν βασική συνδρομή. Ωστόσο, τα συνδρομητικά πακέτα επί πληρωμή περιλαμβάνουν περισσότερα εργαλεία για να κάνετε το προφίλ σας να ξεχωρίζει.

Linkedin

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για copywriting, μετάφραση, γραφιστική κ.λπ
 • Πλεονεκτήματα: Ευκαιρίες επαγγελματικής δικτύωσης, πρόσφατες ενημερώσεις για τα δρώμενα της αγοράς, και ευκαιρίες μετεξέλιξης
 • Μειονεκτήματα: Ανεπιθύμητο περιεχόμενο από κακόβουλους χρήστες

Το Linkedin είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους που παρέχει έναν εύκολο τρόπο εύρεσης εργασίας σε διάφορους τομείς. Είναι επίσης μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες που συνδέονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Απλώς εγγραφείτε και δημιουργήστε ένα προφίλ για να ξεκινήσετε να ανακαλύπτετε ευκαιρίες. Συμπεριλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες στο προφίλ σας, όπως τις δεξιότητες, την εκπαίδευση και την επαγγελματική σας εμπειρία. Ένα ολοκληρωμένο LinkedIn profile μπορεί να σας βοηθήσει να σας γνωρίσει περισσότερος κόσμος.

Η προσθήκη μιας νέας ανάρτησης μπορεί επίσης να δώσει στο προφίλ σας μεγαλύτερη προβολή. Για παράδειγμα, εάν είστε συγγραφέας, δημιουργήστε μια ανάρτηση που περιγράφει την εμπειρία σας και επισυνάψτε το χαρτοφυλάκιο εργασίας σας. Οι πιθανοί εργοδότες μπορεί να ανακαλύψουν το προφίλ σας και να σας κάνουν μια καλή προσφορά.

Η περιήγηση στις αγγελίες εργασίας στο LinkedIn είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε δουλειές που ούτε το φανταζόσασταν ότι υπάρχουν. Για να μπορέσετε να ψάξετε αποτελεσματικά τις διαθέσιμες κενές θέσεις εργασίας, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε σχετικές λέξεις-κλειδιά και να ταξινομήσετε τα αποτελέσματα από τα πιο πρόσφατα.

Ωστόσο οφείλετε να γνωρίζετε πως υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί στο δωρεάν συνδρομητικό πακέτο ως χρήστης, και αν θέλετε να ξεκλειδώσετε περαιτέρω δυνατότητες θα πρέπει να πληρώσετε μία μηνιαία συνδρομή.

Behance.net

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για εικονογράφηση, δημιουργία φωτογραφιών, σχεδιασμό ιστοσελίδων
 • Πλεονεκτήματα: Μεγάλο κοινό, ευκαιρίες δικτύωσης, μπορείτε να προσφέρετε και να βρείτε εξατομικευμένο περιεχόμενο
 • Μειονεκτήματα: Ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, περιορισμένο μέγεθος αρχείου εικόνας για να εμπλουτίσετε το προφίλ σας

εκ των πραγμάτων θεωρείται ένας εντελώς διαφορετικός ιστότοπος από τους υπόλοιπους που έχουμε αναφέρει ως τώρα στη λίστα. Το Behance είναι ένα κοινωνικό δίκτυο για δημιουργικά ταλέντα. Οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν αυτή την πλατφόρμα για να δημιουργήσουν χαρτοφυλάκιαμε οπτικό περιεχόμενο και να μοιραστούν τη δημιουργική τους δουλειά, από κινούμενα σχέδια και εικονογραφήσεις έως ιστοσελίδες και γραφικό σχεδιασμό.

Είτε είστε γραφίστας, σχεδιαστής ιστοσελίδων ή animator, το Behance παρέχει ένα κατάλληλο μέρος για να σας ανακαλύψουν πιθανοί εργοδότες. Ξεκινήστε με την εγγραφή σας και προσπαθήστε να γεμίσετε το προφίλ σας με όσο το δυνατόν ομορφότερες εικόνες και σχέδια για να τραβήξετε την προσοχή του κοινού.

Καθώς είναι ένας ιστότοπος δικτύωσης, όσο περισσότερα προφίλ ακολουθείτε, τόσο περισσότερες αναρτήσεις θα εμφανίζονται στη ροή σας. Σας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψετε πιθανές ευκαιρίες εργασίας ως freelancer.

Το Behance παρέχει επίσης μια λίστα εργασιών . Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας θα λάβει μια εξατομικευμένη σύσταση εργασίας ανάλογα με το σύνολο δεξιοτήτων και την κατηγορία του, διευκολύνοντας την εύρεση δουλειάς που ταιριάζει με την τεχνογνωσία κάποιου.

99designs

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για τη δημιουργία και πώληση λογοτύπων και γραφικών σχεδίων
 • Πλεονεκτήματα: Εύχρηστο περιβάλλον, ασφάλεια πληρωμών, ενεργή κοινότητα
 • Μειονεκτήματα: Υψηλές χρεώσεις υπηρεσιών, το επίπεδο σας ως σχεδιαστής μπορεί να μην αρκεί για να ανταγωνιστείτε τον υψηλό ανταγωνισμό

Το 99designs απευθύνεται σε ανεξάρτητους σχεδιαστές που αναζητούν εργασία, και το αξιοσημείωτο στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι προσφέρει πάρα πολλές επιλογές για να πουλήσατε την πραμάτεια σας. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα freelance website που είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε να συνεργάζονται σχεδιαστές και επιχειρήσεις. Σε τούτη την πλατφόρμα μπορείτε να δημιουργήσετε και να πουλήσετε στους πελάτες σχέδια για λογότυπα και εξώφυλλα βιβλίων μέχρι ρούχα και σχέδια για τη συσκευασία προϊόντων.

Κατά την εγγραφή σας, θα λάβετε οδηγίες προκειμένου να δημιουργήσετε ένα σωστό προφίλ και να συμπεριλάβετε την εργασιακή σας εμπειρία. Η ομάδα του 99designs θα εξετάσει την αίτηση σας και θα καθορίσει το επίπεδο σας ως web designer. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο σας, τόσο περισσότερη ορατότητα αποκτάτε στην πλατφόρμα.

Το 99designs διευκολύνει την αναζήτηση θέσεων εργασίας, βοηθώντας την κοινότητα του να παραμένει διαρκώς ενεργή. Επιλέγοντας κλάδους, στυλ και κατηγορίες σχεδίασης, θα έχετε πρόσβαση σε μια λίστα εργασιών για να διαλέξετε.

Κάθε φορά που εργάζεστε με έναν νέο πελάτη, το 99designs θα σας χρεώνει ένα τέλος ανά έργο (100 δολάρια) και και μία επιπλέον χρέωση που κυμαίνεται από 5% έως 15% . Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνονται μέσω PayPal ή Payoneer εντός τριών εργάσιμων ημερών, και νωρίτερα για άτομα που πληρώνουν κάποιο συνδρομητικό πακέτο.

Dribbble

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για animation, mobile design, illustration
 • Πλεονεκτήματα: Μεγάλο δίκτυο με χρήστες και πελάτες από όλες τις χώρες του πλανήτη, και δύναται να πουλήσετε σχεδόν εύκολα οτιδήποτε γραφικό σχέδιο έχετε στο μυαλό σας
 • Μειονεκτήματα: Οι λίστες εργασιών προκειμένου να αναλάβετε κάποιο έργο είναι διαθέσιμες μόνο στην επαγγελματική έκδοση που διατίθεται επί πληρωμή

Το Dribbble είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για web designers, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να γνωρίσουν νέους συναδέλφους από κάθε μεριά της υφηλίου και να αλληλεπιδράσουν μεταξύ σας. Επιπλέον δεν νοείται σοβαρό σχεδιαστής που να μην έχει λογαριασμό σε αυτόν τον ιστότοπο, και μάλιστα πολλοί καλλιτέχνες στον σχεδιαστικό τομέα δημιουργούν το χαρτοφυλάκιο τους, προκειμένου να το παρουσιάσουν στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που αναζητούν το κάτι διαφορετικό.

Η δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου εργασίας στο Dribbble μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να προσληφθείτε από κάποια εταιρεία ως ημιαπασχόληση ή έστω για κάποιο μεμονωμένο έργο. Απλά είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό και να ανεβάσετε τα σχέδιά σας στο προφίλ σας.

Ένας άλλος τρόπος για να βρείτε ευκαιρίες εργασίας είναι να ανοίξετε το πίνακα ελέγχου μέσα από το προφίλ σας που ονομάζεται «job board» στο πρόγραμμα περιήγησης σας και να κάνετε την αναζήτηση ώστε να εντοπίσετε κάτι σχετικό με τις προτιμήσεις σας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι εργασιών που προσφέρονται σε τούτο τον ιστότοπο, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού UI/UX και της δημιουργίας περιεχομένου. Ωστόσο, η πρόσβαση σε λίστες θέσεων εργασίας για freelancers περιορίζεται μόνο σε premium μέλη που πληρώνουν κάποια συνδρομή.

Η έκδοση premium Dribbble κυμαίνεται από 5 έως 15 δολάρια το μήνα. Στη επαγγελματική έκδοση, οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν πολλά βίντεο και εικόνες στα προφίλ τους. Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως ένας premium λογαριασμός εμφανίζεται πρώτος στις πρώτες θέσεις της λίστας για πρόσληψη στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

People Per Hour

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για προγραμματισμό πάσης φύσεως, όπως για δημοσιογράφους και αρθρογράφους που γράφουν περιεχόμενο για ιστολόγια μέχρι και για ειδησεογραφικές ιστοσελίδες
 • Πλεονεκτήματα: Καταχωρίσεις αγγελιών βάσει γεωγραφικής τοποθεσίας, ασφαλής πληρωμή, και σχετικά μικρή προμήθεια προς την πλατφόρμα για κάθε συναλλαγή
 • Μειονεκτήματα: Οι δωρεάν αγγελίες περιορίζονται σε 15 το μήνα

Όπως υποδηλώνει το όνομα του, το People Per Hour βοηθά τις επιχειρήσεις να βρουν επαγγελματίες είτε πληρώνοντας τους ανά ώρα, είτε ανά έργο. Υπάρχουν εκατομμύρια freelancers από διαφορετικούς κλάδους σε τούτη την πλατφόρμα, όπως από τον τομέα δημοσίων σχέσεων, το μάρκετινγκ και τη δημοσιογραφία.

Οι freelancers μπορούν να δημιουργήσουν έναν δωρεάν λογαριασμό και να ξεκινήσουν να ανεβάζουν αγγελίες στο προφίλ τους. Σημειώστε ότι οι συντονιστές θα εξετάσουν κάθε αίτηση αγγελίας πριν δημοσιευθεί και γίνει ορατή στο ευρύ κοινό. Μόλις εγκριθεί, τότε σας δίνεται το ελεύθερο να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας και να αρχίσετε να βγάζετε λεφτά.

Οι επαγγελματίες μπορούν να στέλνουν προσφορές σε πελάτες σε περίπτωση που έχουν δημοσιεύσει κάποια αγγελία για ένα σκοπό, και από τη μεριά τους οι αγοραστές είναι αυτοί που θα επιλέξουν την ιδανική προσφορά για τα συμφέροντα τους.

Όπως τα περισσότερα Freelance Websites, έτσι και τι People Per Hour χρεώνει τους freelancers ένα τέλος για κάθε συναλλαγή που διεξάγεται στην πλατφόρμα του. Για κέρδη έως 350 δολάρια, ο εκάστοτε freelancer επιβαρύνεται με ένα τέλος της τάξεως του 20%. Ευτυχώς, η προμήθεια προς το People Per Hour δύναται να μειωθεί καθώς μεγενθύνετε τα κέρδη σας και αυξάνετε τις πωλήσεις σας.

ServiceScape

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για ακαδημαϊκή γραφή, μετάφραση εγγράφων, επιμέλεια χειρογράφων
 • Πλεονεκτήματα: Προσαρμοσμένη δομή τιμολόγησης των υπηρεσιών σας ανάλογα με τις ανάγκες σας, αποτελεσματική επικοινωνία με την εξυπηρέτηση πελατών σε περίπτωση που προκύψει κάποιο ζήτημα
 • Μειονεκτήματα: Υψηλό ποσοστό προμήθειας και περιορισμένο πεδίο εμπειρογνωμοσύνης στους χρήστες της πλατφόρμας, αλλά αυτό μπορεί να είναι θετικό για σας εφόσον έχετε υψηλή τεχνογνωσία, κάτι που σημαίνει πως θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε περαιτέρω πελάτες

Το ServiceScape είναι ένας διαδικτυακός τόπος εύρεσης εργασίας που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών εγγραφής κειμένων, στη διόρθωση γραπτών εγγράφων και στη μετάφραση. Η πλατφόρμα δίδει τη δυνατότητα στους freelancers να εμπλουτίσουν το προφίλ τους με πάρα πολλές πληροφορίες για να ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές και να το προωθήσουν σε μια τεράστια και συνεχώς αναπτυσσόμενη βάση δεδομένων πελατών.

Αυτό που ξεχωρίζει στο ServiceScape σε αντίθεση με άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες είναι η διαδικασία πρόσληψης. Αντί οι freelancers να υποβάλλουν προσφορές ή να στέλνουν προτάσεις, απλώς περιμένουν προσφορές εργασίας από πελάτες. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε ένα προφίλ που να είναι ελκυστικό στα μάτια των αγοραστών.

Οι freelancers και οι εργοδότες μπορούν να συνδεθούν εύκολα μέσω του ServiceScape. Και τα δύο μέρη μπορούν να στείλουν μηνύματα και να προγραμματίσουν μια κλήση συνδιάσκεψης.

Το ServiceScape διανέμει τα έσοδα στους πωλητές του κάθε μήνα μέσω PayPal, επιταγής και Gusto. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να ορίσουν μια προσαρμοσμένη δομή τιμολόγησης, βάσει έργου ή ανά ώρα. Ωστόσο, είναι αναγκαίο να θυμάστε πως η πλατφόρμα χρεώνει προμήθεια 50% για κάθε ολοκληρωμένη εργασία.

DesignHill

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για σχεδιασμό ιστοσελίδων, εμπορικών σημάτων και εμπορευμάτων
 • Πλεονεκτήματα: Ενσωματωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα, χωρίς τέλη υπηρεσίας, ζωντανής υποστήριξη σε περίπτωση που έχετε απορίες
 • Μειονεκτήματα: Δεν είναι καλή επιλογή για όσους δεν είναι web designer

Το DesignHill είναι μια δημιουργική αγορά, όπου οι επιχειρήσεις προμηθεύονται ποιοτικό σχέδιο από επαγγελματίες web designers. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων εργασιών σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων λογότυπων, σχεδιασμό ιστοσελίδων και brochures.

Η εγγραφή σας στο DesignHill, προκειμένου να γίνετε μέλος, θα σας ανοίξει διάπλατα την πόρτα για να εντοπίσετε ενδιαφέρουσες ευκαιρίες ανάληψης σοβαρών έργων με μεγάλα περιθώρια κέρδους, ακόμη και να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς που υποβάλλουν οι πελάτες για κάποιο μεμονωμένο project.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να έχετε στην άκρη του μυαλού σας πως αν ςαναπτύξετε αποτελεσματικά το χαρτοφυλάκιο εργασίας σας και να δημιουργήσετε βαθιές σχέσεις με τους πελάτες, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αυξήσετε κατακόρυφα το εισόδημα σας.

Ως freelancer στο DesignHill, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο κατάστημα και να αρχίσετε να πουλάτε παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας διάφορα έξυπνα εργαλεία που όταν μάθετε να τα χρησιμοποιείτε, θα δείτε πως μπορείτε να κάνετε σπουδαία πράγματα, ώστε να προσελκύσετε το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Το DesignHill χρεώνει μόνο τέλη ανά συναλλαγή στους πελάτες. Έτσι, αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας λάβει το συνολικό χρηματικό ποσό στον λογαριασμό του από εργασίες σχεδιασμού, διαγωνισμούς ή πωλήσεις στο κατάστημα του, τότε μόνο θα χρεωθεί με κάποια προμήθεια προς την πλατφόρμα.

Όσον αφορά την ανάληψη χρημάτων, το DesignHill υποστηρίζει PayPal και Payoneer.

TaskRabbit

 • Τύπος Freelancing: Ενδείκνυται για υπηρεσία παράδοσης παραγγελιών (δηλαδή delivery), καθαρισμό σπιτιού, προσωπικός βοηθός
 • Πλεονεκτήματα: Προσαρμοσμένες ωριαίες χρεώσεις, χωρίς τέλη εξυπηρέτησης
 • Μειονεκτήματα: Διαθέσιμο μόνο σε ορισμένες χώρες

Για να κερδίσετε χρήματα από την αγορά τροφίμων ή τη συναρμολόγηση επίπλων, ελέγξτε τον ιστότοπο του TaskRabbit. Το TaskRabbit είναι ένας πάροχος υπηρεσιών που συνδέει τους freelancers με τους πελάτες ώστε να τους βοηθήσουν σε διάφορες φυσικές και ψηφιακές εργασίες.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα Freelance Websites που απαριθμούν κυρίως επαγγελματικές εργασίες, το TaskRabbit παρέχει μια λίστα με απλές δουλειές, όπως οικιακές δουλειές, εγκατάσταση φωτισμού και παράδοση παραγγελιών από το σούπερ μάρκετ. Για να ξεκινήσετε, απλώς πρέπει να ελέγξετε αν υποστηρίζεται η χώρα στην οποία διαμένετε (ειδικά εάν είστε μετανάστης για παράδειγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) και μετά να δημιουργήστε έναν λογαριασμό, έπειτα να επιλέξτε την πόλη ή την περιοχή που θέλετε να δραστηριοποιηθείτε, και την κατηγορία των υπηρεσιών που επιθυμείτε να προσφέρετε, και τέλος να ορίστε μια ωριαία χρέωση.

Μόλις εγκριθεί ένα προφίλ, ο ελεύθερος επαγγελματίας θα πρέπει να πληρώσει ένα τέλος εγγραφής 25 δολαρίων. Στη συνέχεια, μπορεί να αρχίσει να ανακαλύπτει θέσεις εργασίας και να διαχειρίζονται εργασίες μέσω της εφαρμογής για κινητά.

Κάθε φορά που οι ελεύθεροι επαγγελματίες ολοκληρώνουν μια εργασία, στέλνουν ένα τιμολόγιο για όσες ώρες εργάστηκαν. Στη συνέχεια, οι πελάτες θα καταθέσουν απευθείας τα οφειλόμενα χρήματα στον εγγεγραμμένο τραπεζικό λογαριασμό του freelancer. Το TaskRabbit χρεώνει μόνο τους πελάτες με μία έξτρα προμήθεια, επομένως ο εκάστοτε freelancer θα λάβει ολόκληρο το ποσό της τιμής που συμφωνήθηκε εκ των προτέρων.

Μετά από κάθε ολοκληρωμένη εργασία, η ομάδα του TaskRabbit προβαίνει στον απαιτούμενο έλεγχο προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι όλα έχουν εξελιχθεί σωστά και δεν είναι δυσαρεστημένος ο πελάτης.

Πως επιλέξαμε τα κορυφαία Freelance Websites

Για να διασφαλίσουμε ότι κάθε ιστότοπος στη λίστα μας είναι αξιόπιστος και φερέγγυος, σταθμίσαμε διάφορους παράγοντες, όπως:

 • Όροι και Προϋποθέσεις. Οι επιλεγμένοι ιστότοποι έχουν σαφείς τεκμηριωμένους όρους και προϋποθέσεις που προστατεύουν τόσο τους ελεύθερους επαγγελματίες όσο και τους εργοδότες στις εν λόγω πλατφόρμες.
 • Υποστήριξη πελατών. Κάθε ιστότοπος πρέπει παρέχει υποστήριξη πελατών για να καθοδηγήσει τους χρήστες και να επιλύσει τυχόν διαφορές.
 • Τρόποι πληρωμής και ανάληψης. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να λαμβάνουν πληρωμές μέσω διαφόρων μεθόδων που είναι προσβάσιμες από κάθε χώρα, όπως απλά τραπεζικά εμβάσματα και ηλεκτρονικές πληρωμές.
 • Ωστόσο, μην ξεχνάτε να ελέγχετε μόνοι σας, όταν κάνετε αίτηση για εργασία, καθώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σας εξαπατήσουν διάφοροι επιτήδειοι.
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166